Connect with us
Advertisement

Administrație

Primăria Alba Iulia amplasează 17 noi camere video de supraveghere, care detectează automat incidentele. Unde vor fi instalate

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să monteze 17 noi camere video de supraveghere în zece locații din municipiu. Camerele vor permite recunoașterea numerelor de înmatriculare și detectarea automată a incidentelor.

Printre punctele ce urmează să fie supravegheate video se numără cele cinci intrări/ieșiri din municipiu, patru parcuri de joacă pentru copii și zona Calea Moților – Kaufland.

De asemenea, se va amenaja un nou dispecerat tehnic de supraveghere pentru toate sistemele existente și cele nou instalate.

Primăria Alba Iulia a lansat miercuri, 1 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru furnizarea, proiectarea, instalarea și punerea în funcțiune a unui sistem de supraveghere video stradal.

Valoarea totală este estimată la 336.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, se urmărește realizarea unui sistem de supraveghere video stradal în 10 locații din municipiul Alba Iulia.

Este vorba despre următoarele zone:

  1. Strada Alexandu Ioan Cuza, DN 1, zona IPEC – semafor – 2 camere License Plate Recognition (LPR) – recunoaștere numere de înmatriculare (câte o cameră pentru fiecare sens) – 2 camere Automatic Incident Detection (AID) – detectarea automată a incidentelor (câte o cameră pentru fiecare sens).
  2. Strada Mărășești, trecerea la nivel cu calea ferată / Centură Alba Iulia – o cameră License Plate Recognition, instalată pe un stâlp de beton existent
  3. Strada Regimentul V Vânători, cartier Partoș – semafor – 2 camere License Plate Recognition (câte o cameră pentru fiecare sens) – 2 camere Automatic Incident Detection (câte o cameră pentru fiecare sens),
  4. Strada Garoafei, ieșire cartier Pâclișa (intersecție strada Carpenului cu strada Brândușei) – o cameră License Plate Recognition, instalată pe un stâlp de beton existent
  5. DN 74, cartierul Micești – o cameră License Plate Recognition, instalată pe un stâlp de beton existent
  6. Strada Calea Moților, zona Kaufland – 2 camere Automatic Incident Detection (câte o cameră pentru fiecare sens), instalate pe consolele de semafor existente
  7. Strada Streiului, cartierul Bărăbanț – o cameră supraveghere (IP, tip bullet) parc de joacă pentru copii, instalată pe un stâlp de beton existent
  8. Strada Liliacului, cartierul Partoș – o cameră supraveghere (IP, tip bullet) parc de joacă pentru copii, instalată pe un stâlp de beton existent
  9. Strada Nazareth Ilit – o cameră supraveghere (IP, tip bullet) parc de joacă pentru copii, instalată pe un stâlp de beton existent
  10. Strada Gheorghe Șincai – o cameră supraveghere (IP, tip bullet) parc de joacă pentru copii, instalată pe un stâlp de beton existent

În total se vor instala 7 camere License Plate Recognition (LPR) – recunoaștere numere de înmatriculare, 6 camere Automatic Incident Detection (AID) – detectarea automată a incidentelor și 4 camere IP.

Potrivit caietului de sarcini, la momentul actual, în cadrul Poliției Locale Alba Iulia există o încăpere care găzduiește echipamente de stocare, monitorizare și analiză (dispecerat). Prin aceste echipamente se monitorizează sistemele existente pe raza municipiului, astfel:

  • Izvor Bărăbanț – 1 cameră video
  • Muzeul Principia – 1 cameră video
  • Parc Liceul Sportiv – 1 cameră video
  • Parc Ampoi 3 – 1 cameră video
  • Parc Cetate – 31 camere video
  • Skate Park – 4 camere video
  • Parcare  – 6 camere video
  • Camere mobile – 6 buc. (cu funcționare prin GSM)

În majoritatea cazurilor înregistrarea se face local, pe un DVR/NVR instalat în locația camerelor video. Transmisia imaginilor către dispecerat se face printr-o rețea pusă la dispoziție de un provider local.

Echipamentele aflate în dispecerat sunt:

  • 2 x PC vizualizare și monitorizare
  • 3 x  monitoare
  • 3 x UPS
  • software video analiză

Prin noua investiție se urmărește instalarea unor sisteme profesionale de supraveghere video urbană, aplicațiile software necesare precum și integrarea lor în dispeceratul funcțional la nivelul Primăriei municipiului Alba Iulia, respectiv la sediul Poliției Locale Alba Iulia.

Tipul de camere video trebuie să permită detectarea numărului de înmatriculare al autovehiculelor care intră în zona supravegheată, producătorul autovehiculului (marca), modelul și categoria (autoturism, camion, autobuz, microbuz) acesta fiind stocat în sistemul pus la dispoziție de Primărie. De asemenea, va exista posibilitatea de căutare pe bază de filtre a tuturor informațiilor menționate anterior.

Dispecerat tehnic de supraveghere

Se va realiza un dispecerat tehnic de supraveghere pentru toate sistemele existente și cele nou instalate. Încăperea, pusă la dispoziție de către Primărie, va fi dotată cu mobilier corespunzător și instalație de climatizare.

În nou dispecerat se vor reloca / integra și echipamentele existente în dispeceratul actual.

Se va realiza o nouă rețea de alimentare cu energie electrică, separată de restul clădirii. Rețeaua pentru consumatorii vitali se va trece prin UPS-ul nou instalat. Toate aceste operațiuni cad în sarcina executantului.

Echipamentul pentru stocarea imaginilor este un echipament activ de tip server care asigură preluarea, prelucrarea și stocarea pe HDD-uri a imaginilor transmise în rețea LAN de către camerele video. Serverul se va configura într-o manieră care să asigure dezvoltarea unui sistem performant de supraveghere video de minim 128 terminale (camere video).

Se vor instala două tipuri de aplicații:

  • Aplicația software pentru management video – asigură preluarea din rețea, gestionarea și prelucrarea local a fluxurilor de informații video în vederea stocării acestora pe unitățile interne HDD. Aplicația va permite și accesarea prin rețeaua internă de comunicații LAN de către operatori, a imaginilor în timp real precum și a celor înregistrate
  • Aplicația de analiză video – rulează pe camerele de supraveghere și trebuie să permită:

– detectarea numărului de înmatriculare ale autovehiculelor care intră într-o zonă supravegheată, producătorul autovehiculului – marca, modelul și categoria (autoturism, camion, autobuz, microbuz)

– protecție perimetrală

– alertă la aglomerare de autovehicule și mișcare de mase populare

Lista echipamentelor ce urmează să fie achiziționate:

  • cameră video Automatic Incident Detection (AID) – 6 buc. (rezoluție 9 MP, target detection – detectează vehiculele cu sau fără motor, detecție facială – suportă detecție facială a șoferului și a pasagerului de lângă șofer, tip de vehicul – suportă identificarea diferitelor tipuri de vehicule, recunoaștere culoare vehicul, flux vehicule)
  • cameră video License Plate Recognition (LPR) – 7 buc. (rezoluție 5 MP)
  • cameră video IP – 4 buc. (rezoluție minim 5 MP)
  • server video (NVR) – 2 buc.
  • software analiză video și management – 1 set
  • HDD 8 TB – 16 buc.
  • lentilă cameră LPR – 7 buc.
  • iluminator IR LPR – 7 buc.
  • server LPR – 1 buc. (minim AMD Threadripper 2950x, placa video RX 580 8GB, 32 GB RAM, 1 TB SSD, monitor 42 inch)
  • software LPR – 7 buc.
  • sotware web LPR – 1 buc.
  • UPS 1500 VA – 1 buc.
  • stație de lucru – 1 buc. (i7 9400 sau similar, minim 16 GB RAM, minim 1 TB HDD)
  • dulap rack 19 inch 32U – 1 buc.
  • monitor de mari dimensiuni – 4 buc. (minim 43 inch, Full HD)
  • cabinet de protecție stradal

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement