Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

28 aprilie, Ziua internațională a siguranţei şi sănătăţii la locul de muncă

Publicat

Ziua internațională a siguranţei şi sănătăţii la locul de muncă se marchează în fiecare an la 28 aprilie. Evenimentul reprezintă un prilej pentru a promova prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale la nivel mondial.

Este o campanie de sensibilizare menită să concentreze atenţia internaţională asupra tendinţelor emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi a dimensiunii la nivel global a leziunilor, bolilor şi deceselor legate de muncă.

„Siguranța și sănătatea la locul de muncă au fost afectate masiv de pandemia COVID-19. Un mediu puternic, rezistent, de securitate și sănătate în muncă este vital pentru recuperarea și prevenirea crizelor”, a transmis directorul general al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Guy Ryder.

28 aprilie este, de asemenea, o zi în care mişcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale şi organizează simultan campanii în întreaga lume.

O cultură naţională de securitate şi sănătate în muncă este una în care dreptul la un mediu de lucru sigur şi sănătos este respectat la toate nivelurile, în care guverne, angajatori şi lucrători participă activ la asigurarea unui mediu de lucru sigur şi sănătos prin intermediul unui sistem de drepturi, responsabilităţi şi îndatoriri definite şi în care cea mai mare prioritate este acordată principiului prevenirii.

În România, siguranţa la locul de muncă este reglementată de Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, iar controalele de specialitate din acest domeniu sunt efectuate de Inspecţia Muncii.

Potrivit normelor stabilite de această instituţie, angajatorul trebuie să implementeze măsurile pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii la locul de muncă pe baza unor principii generale de prevenire: evitarea riscurilor, evaluarea riscurilor care nu pot fi evitate, combaterea riscurilor la sursă, adaptarea muncii la om, adaptarea la progresul tehnic, dezvoltarea unei politici de prevenire care să includă tehnologiile, organizarea muncii, condiţiile de muncă, relaţiile sociale şi influenţa factorilor din mediul de muncă, conform site-ului www.inspectiamuncii.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax