Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

7 mai, Ziua mondială a râsului. Beneficii pentru sănătate ale terapiilor prin râs

Publicat

emoticon fericit În prima duminică a lunii mai, se sărbătoreşte Ziua mondială a râsului. În acest an, ziua este marcată pe 7 mai.

Numeroase beneficii ale manifestării veseliei au fost descoperite de cercetători şi medici. Potrivit acestora, râsul stimulează producţia de hormoni ai stării de alertă, numiti catecolamine, care declanşează secreţia de endorfine. Acestea din urmă induc o stare profunda de relaxare şi bunăstare emoţionala, având şi un efect natural de anesteziere a durerilor.

Dintre beneficiile pentru sănătate, amintim reducerea nivelului de hormoni ai stresului în organism, întârirea sistemului imunitar, relaxarea musculară, ameliorarea durerilor, scăderea tensiunii arteriale, prevenirea şi controlul bolilor vasculare, prevenirea şi tratarea depresiei.

La nivel mental, terapia prin râs îmbunătăţeşte starea de spirit, combate anxietatea, elibereaza psihicul de stres, înlătură teama şi creşte rezistenţa psihică. Umorul consolidează relaţiile interumane, crescând nivelul de atracţie între două sau mai multe persoane, soluţionând conflicte şi facilitand adeziunea grupurilor.

Se mai spune şi că 10-15 minute de râs pe zi te fac să consumi până la 40 de calorii.

Cu prilejul Zilei mondiale a râsului, în lumea întreagă sunt programate evenimente menite să stârnească zâmbete și hohote de râs, precum spectacole de muzică și dans ori concursuri pentru desemnarea celui mai molipsitor râs sau al celui mai lipsit de talent cântăreț. Principalii ”inamici” sunt inhibiția, timiditatea, sensibilitatea exagerată și, evident, tristețea sau supărarea.

Primul club de terapie prin râs a fost înființat de Madan Kataria în anul 1995, într-un parc din Mumbai, numărând șase persoane. În prezent, există peste 6.000 de Cluburi de Râs în peste 100 de țări, inclusiv în România.

surse: digi24.ro, agerpres.ro, sfatulmedicului.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax