EDUCAȚIE
ADMITERE 2021 la Academia Națională de Informații: Locuri și condiții pentru cei care vor să devină ofițeri SRI
Tinerii care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informaţii (SRI) pot opta să se înscrie pe locurile scoase la concurs de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” pentru cursuri universitare de licență și master, în anul universitar 2021-2022.
SRI și Academia au publicat detalii despre organizarea admiterii la academie, în acest an.
Studiile universitare de licență în domeniul științe militare, informații și ordine publică, se desfășoară pe o durată de 3 ani, se obțin 180 de credite și se organizează doar cu frecvență pe locuri bugetate.
La finalizarea studiilor, absolvenții obțin diploma de licență, însoțită de suplimentul de diplomă, care se eliberează potrivit legii și în concordanță cu standardele specifice calității învățământului superior, pe plan național și internațional.
Academia organizează studii universitare de licență pe specializările Psihologie-informații, pentru formarea de ofițeri de informații operativi, și Studii de securitate și informații, pentru formarea de ofițeri de informații analiști.
După finalizarea uneia dintre acestea, absolvenții sunt încadrați în instituțiile de proveniență.
Cei admiși la facultățile academiei – specializări licență – vor urma cursuri 3 ani.
Programul este adresat atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani, care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informaţii.
Selecție candidati ADMITERE Academia Națională de Informații
Candidații interesați se vor înscrie în procesul de selecție, prin transmiterea unui CV la adresa hr@sri.ro (cu titlul „Licență ANIMV Nume și prenume”) şi cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI, până la data de 25 martie 2021.
În urma promovării tuturor etapelor de selecție, candidații vor fi validați pentru a participa la concursul de admitere la licenţă.
Termenul limită pentru înscrierile la admitere – Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” este 9 iulie 2021.
”Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile.
Devenind depozitar a ceea ce știm, dar și a ceea ce nu știm, vei putea avea rolul de a orienta activitatea de culegere de informații sau de a transmite evaluări beneficiarilor legali, precum Președintele sau Prim-ministrul României, despre probleme relevante pentru securitatea națională.
Ofițerul operativ culege informații care sunt ulterior plasate în producția de cunoaștere sau sunt folosite pentru construirea de operațiuni complexe. Acesta joacă rolul de senzor al situației operative, accesează surse deja existente sau recrutează noi agenți.
Prin munca în echipe mixte, de ofițeri analiști și ofițeri operativi, Serviciul Român de Informații previne materializarea riscurilor și neutralizează amenințările la adresa securității naționale” – arată Academia.
ADMITERE 2021 – Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” – studii universitare de licență – locuri:
FACULTATEA DE INFORMAŢII – specializarea „Psihologie-informaţii” – 20 locuri pentru SRI, 10 locuri pentru SIE, 19 locuri pentru MAI, 9 locuri pentru MJ-ANP
FACULTATEA DE STUDII DE INTELLIGENCE – specializarea „Studii de securitate şi informaţii” – 10 locuri pentru SRI, 10 locuri pentru SIE, 16 locuri pentru MAI
CONDIȚII pentru participarea la concurs:
Candidaţii trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiţii:
- sunt absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau prezintă adeverinţă care atestă că vor susţine examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021; în situaţia în care candidaţii au mai urmat sau urmează un program de studii universitare de licenţă, cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, în conformitate cu art. 142 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, vor achita contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care au beneficiat anterior cu finanţare de la bugetul de stat.
Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare se realizează de către instituţia de învăţământ superior de stat care a asigurat şcolarizarea. Cu ocazia înmatriculării în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, candidaţii vor prezenta dovada că au efectuat integral sau efectuează, în rate, plata serviciilor de şcolarizare. au cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;
- acceptă că activităţile didactice se desfăşoară în regim cazarmat, cu posibilitatea de deplasare în oraş, în timpul săptămânii, în intervalul 16.00 – 22.00, funcţie de programul activităţilor didactice şi de evoluţia contextului pandemic;
- acceptă că pot părăsi campusul universitar pentru deplasare la domiciliu doar la sfârşit de săptămână, sau că, în cazul menţinerii actualului context pandemic, deplasarea la domiciliu se va putea efectua odată la câteva săptămâni;
- îşi exprimă acordul ca, după finalizarea programului de studii universitare de licenţă în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, să desfăşoare activităţi, în calitate de ofiţeri de informaţii, în orice zonă a teritoriului naţional, potrivit intereselor şi nevoilor instituţiei pentru care a fost selecționat și școlarizat, în conformitate cu angajamentul semnat cu aceasta;
- acceptă, în situaţia în care vor fi declaraţi ADMIS, interzicerea ori restrângerea exercitării unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, conform dispoziţiilor din legislaţia în vigoare;
- acceptă efectuarea de verificări asupra activităţii şi comportamentului lor, precum şi verificările de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002, cu modificările şi completările ulterioare, pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, în scopul determinării eventualelor elemente de incompatibilitate privind accesul la informaţii secrete de stat
- acceptă faptul că vor fi înmatriculaţi doar în condiţiile în care obţin autorizaţia de acces la informaţii clasificate până la data de 30 septembrie 2021.
- au fost declaraţi APT pentru participarea la concurs de către instituțiile beneficiare pentru care au fost selectați.
De la condiţiile de înscriere nu se acordă derogări.
ADMITERE 2021 – Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” – înscrieri:
Înscrierea se va realiza online.
Perioada de înscriere online pentru participarea la concursul de admitere: 14 iunie – 9 iulie 2021
Pot participa la concursul de admitere doar candidaţii care promovează toate etapele specifice de selecţie pentru încadrarea în instituţiile beneficiare pentru care au fost selecţionaţi.
Un candidat se poate înscrie pe locuri scoase la concurs pentru o singură instituţie beneficiară.
Opţiunea de a participa la concursul de admitere se face prin completarea unei cereri-tip adresată rectorului Academiei. AICI, model cerere.
Formularul se completează, se scanează în format PDF şi se transmite la adresa de mail admitere2021@animv.ro, în intervalul 14 iunie – 9 iulie 2021.
ADMITERE 2021 – Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” – documente pentru dosarul de concurs:
Cererea va fi însoţită de următoarele documente, în format .PDF:
- copie scanată a diplomei de bacalaureat şi a foii matricole aferentă sau, pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021, adeverinţa însoţită de situaţia şcolară;
- dovada echivalării acestor studii de către Centrul Naţional de Recunoaştere și Echivalare a Diplomelor, din cadrul Ministerului Educației, în condițiile legii, în situaţia absolvirii studiilor liceale în instituţii acreditate de învăţământ preuniversitar din străinătate;
- copie a certificatului de naştere;
- copie a cărţii de identitate;
- copie a hotărârii judecătoreşti sau alte documente privind schimbarea numelui pentru cei care şi-au schimbat numele;
- copie a certificatului de căsătorie, dacă este cazul;
- dovada achitării taxei de înscriere, în valoare de 250 lei, prin virament bancar, în contul RO35TREZ70120F330500XXXX, CF 4204267, deschis la Trezoreria Sector 1, Bucureşti, beneficiar UM 0418 Bucureşti, cu menţiunea Taxă înscriere licenţă pentru numele şi prenumele candidatului.
Achitarea taxei de înscriere o vor face doar candidaţii validaţi de către instituţiile beneficiare pentru a participa la concursul de admitere.
Sunt scutiţi de plata taxei de înscriere copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ. Candidaţii care sunt exceptaţi de la plata taxei de înscriere trebuie să aibă la dosar o adeverinţă, din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile de exceptare de la plata taxei.
Pe perioada stării de alertă / necesitate sau urgenţă, fiecare document scanat transmis va conţine asumarea sub semnătură olografă a faptului că respectivele copii sunt autentice şi corespund cu documentul/documentele originale.
Fişa medicală a candidatului se transmite Academiei de către instituția beneficiară pentru care acesta a fost selecționat.
La data desfăşurării primei probe de concurs, candidații vor avea asupra lor originalele documentelor enumerate mai sus, în vederea certificării conformităţii cu originalul, potrivit O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative
Instituţiile beneficiare confirmă care dintre candidaţi îndeplinesc condiţiile de participare la concurs până în 14 iulie 2021.
PROBE ELIMINATORII la ADMITERE Academia națională de Informații
- interviuri de selecţie
- evaluare psihologică preliminară
- evaluare psihologică complexă
- evaluare competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
- examinare medicală
- probă creativitate
Toate aceste probe vor fi susţinute în unităţi specializate ale Serviciului Român de Informaţii, înaintea concursului de admitere, până la data de 1 iulie 2021.
Calendar ADMITERE 2021 – Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”
După verificarea, acceptarea şi înregistrarea dosarelor de concurs, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” va solicita instituțiilor beneficiare să confirme, până la data de 14 iulie 2021, îndeplinirea de către candidaţi a condiţiilor de participare la concurs şi să transmită fişa medicală a candidaţilor declaraţi APT pentru participarea la concurs.
La sediul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” în perioada 19-24 iulie 2021, se vor susţine următoarele probe de concurs:
FACULTATEA DE INFORMAŢII – specializarea „Psihologie informaţii”:
19 iulie 2021: Limba şi literatura română (proba scrisă I)
20 iulie 2021: Psihologie (proba scrisă II)
FACULTATEA DE STUDII DE INTELLIGENCE – specializarea „Studii de securitate şi informaţii”
19 iulie 2021: Limba şi literatura română (proba scrisă I)
20 iulie 2021: Istorie (proba scrisă II)
În stabilirea subiectelor de examinare pentru probele scrise se va avea în vedere programa recomandată de Ministerul Educaţiei pentru examenul de bacalaureat, sesiunea 2021.
AICI, programele pentru probele scrise.
Pentru efectuarea clasamentelor candidaţilor, în vederea ocupării locurilor scoase la concurs, media generală de admitere va fi calculată ca medie aritmetică a notelor obţinute la cele două discipline de concurs.
Admitere la Academia naționala de Informații: Media minimă
Media generală minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5,00 (cinci).
Dacă în clasamentul final, pe ultimul loc, sunt mai mulţi candidaţi cu aceeaşi medie, este admis candidatul care a obţinut cea mai mare medie de absolvire a studiilor liceale.
Candidaţii la studiile universitare de licenţă care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei vor fi declaraţi ADMIS fără susţinerea concursului de admitere, pe locuri finanţate de la buget.
Candidaţii la studiile universitare de licenţă care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii la olimpiadele şcolare şi/sau la alte concursuri naţionale sau internaţionale vor susţine toate probele de concurs, cu excepţia celei de la disciplina la care au obţinut distincţie, dacă aceasta este probă de concurs, şi la care, din oficiu, vor obţine punctajul maxim (nota 10,00).
Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” nu asigură cazarea şi hrănirea candidaţilor pe perioada susţinerii concursului de admitere.
Admiterea este precedată de parcurgerea anterior, obligatoriu, a procesului de selecţie, gestionat de instituţia beneficiară pentru care candidatul optează.
Statutul studenţilor:
Pe durata studiilor, candidaţii declaraţi „ADMIS” vor avea calitatea de student militar al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, din momentul înmatriculării în anul I de studii universitare de licenţă până la data absolvirii.
ADMITERE 2021 – Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” – studii universitare de MASTER PROFESIONAL – locuri:
Studiile universitare de master profesional se adresează absolvenților de studii de licență care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informații.
Sunt disponibile specializările:
- Analiză de Intelligence, în cadrul Facultății de Studii de Intelligence – 20 de locuri – absolvenții vor fi încadrați ca ofițeri analiști
- Intelligence și Securitate Națională, în cadrul Facultății de Informații – 40 de locuri – absolvenții vor fi încadrați ca ofițeri operativi
Înscrieri:
Un candidat se poate înscrie la ambele specializări.
Înscrierile se fac online, în perioada 1 august – 1 septembrie 2021.
În perioada 9-11 septembrie va fi organizată proba de concurs – probă scrisă pentru stabilirea nivelului abilităților necesare formării ofițerilor de informații (durata 180 de minute).
Media generală minimă de admitere este 6,00.
AICI, mai multe detalii.
surse: sri.ro, animv.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.