Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE la FACULTATE 2015: Locuri libere la Universitatea din Alba Iulia şi în ţară şi calendar pentru sesiunea din toamnă

Publicat

uab Cei care nu au prins un loc la facultate în sesiunea de vară a anului 2015 sau nu au apucat să susţină admiterea mai au o şansă în toamnă. Locurile rămase la buget sunt însă foarte puţine, atât în ţară, cât şi la Alba Iulia.

Citeşte şi TOP cele mai SCUMPE facultăţi din învăţământul de stat. Ce taxe sunt la Universitatea din Alba Iulia

La Cluj, au rămas libere peste 500 de locuri bugetate la nivel de licenţă, la patru universităţi. Pentru ocuparea acestora se organizează o nouă sesiune de admitere, în septembrie.

Reprezentanţii Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca arată că, după prima sesiune de admitere, din luna iulie, la UBB au rămas disponibile 417 locuri bugetate la nivel de licenţă, cu 217 mai puţine decât în aceiaşi sesiune de admitere de anul trecut.

Astfel, la Facultatea de Matematică şi Informatică mai sunt două locuri bugetate, la Psihologie patru, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi la Teatru – câte cinci locuri bugetate. Din totalul de 60 de locuri bugetate special alocate candidaţilor de etnie romă, au fost ocupate doar 22. De asemenea, au rămas disponibile şase locuri bugetate pentru candidaţii din Republica Moldova.

Tot la Cluj, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) au rămas disponibile doar şapte locuri bugetate dintre cele alocate romilor, restul locurilor de la buget fiind ocupate după prima sesiune de admitere.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) au rămas neocupate, după sesiunea din iulie, 100 de locuri bugetate, la care se adaugă un loc pentru romi. Astfel, absolvenţii de liceu se pot înscrie pentru a doua sesiune, care va avea loc între 7 şi 18 septembrie, pentru a ocupa locuri libere la Facultatea de Agricultură – 23 de locuri, Horticultură – 28, Zootehnie – 46 şi Medicină Veterinară – 3.

La Universitatea de Arte şi Design (UAD) au rămas neocupate, după sesiunea din iulie, patru locuri bugetate, la specializarea Istoria şi Teoria Artei, care vor fi scoase la concurs în septembrie.

La  Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, toate locurile bugetate au fost ocupate în prima sesiune de admitere.

La Timişoara, au rămas neocupate peste 3.300 de locuri la cele patru universităţi de stat, cele mai multe la Universitatea de Vest.

Universitatea de Vest din Timişoara va organiza o sesiune de admitere şi în toamnă, în condiţiile în care după prima sesiune de admitere au rămas neocupate 170 de locuri bugetate şi 2.200 de locuri cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate disponibile la Universitatea de Vest din Timişoara, dintre care cele mai multe sunt la Facultatea de Fizică – 45 locuri şi la Facultăţile de Chimie, Biologie şi Geografie – câte 21 de locuri.

La Universitatea ”Politehnica” din Timişoara au rămas neocupate 528 de locuri, din care 109 bugetate. „Universitatea Politehnica Timişoara mai are disponibile locuri la şapte facultăţi: Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, Construcţii, Electrotehnică şi Electroenergetică, Management în Producţie şi Transporturi, Mecanică, Inginerie Hunedoara, Ştiinţe ale Comunicării. Înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 4 – 8 septembrie, concursul de admitere este programat în 9 septembrie, iar rezultatele finale, după confirmări, vor fi afişate în 13 septembrie”, se arată într-un comunicat al universităţii.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Regele Mihai I al României” mai sunt disponibile pentru sesiunea de admitere din toamnă 50 de locuri bugetate şi 350 de locuri cu taxă. La Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” din Timişoara au rămas neocupate 86 de locuri, cele mai multe la Facultatea de Balneofiziokinetoterapie şi recuperare – 21 de locuri.

La Universitatea din Bucureşti toate cele 4500 de locuri la buget au fost ocupate din prima sesiune. Mai sunt locuri cu taxă.

La prima sesiune de examen au fost 22.000 de mii de candidaţi, cu 15% mai mult comparativ cu anul trecut. Anul acesta a fost concurenţă mare la aproape toate specializările oferite de facultăţi, inclusiv la facultăţile de  matematică, fizică şi chimie, facultăţi considerare mai grele de către studenţi. Cea mai mare concurenţă a fost la facultăţile de limbi străine, asistenţă socială şi sociologie, drept.

La Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au fost ocupate aproape toate locurile de la buget. Mai puţini candidaţi înscrişi/admişi au fost la Arheologie, Limba şi literatura română – Limba şi literatura Franceză, respectiv Franceză-Engleză, Traducere şi Interpretare, Administrarea afacerilor (în limba engleză), Teologie ortodoxă asistenţă socială.

În ceea ce priveşte ultimele medii de intrare, cea mai mare a fost 8,26 la Pedagogia Învăţământului primar şi preşcolar şi cea mai mică la Teologie ortodoxă asistenţă socială, 5,12. După concurenţă.

Vezi şi REZULTATE ADMITERE la UAB 2015: Specializările cele mai căutate, ultimele medii de intrare şi locuri neocupate. 7 candidaţi cu 10 pe linie

Pentru anul universitar 2015-2016, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are 1.943 de locuri aprobate de minister pentru studiile de licenţă şi 889 pentru master.

Un număr de 1140 de candidaţi admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă au fost înmatriculaţi în perioada 27-31 iulie 2015.

Studenţii care se înmatriculează pe locurile cu taxă au şansa de a obţine, ulterior, un loc la buget, în ordinea mediilor, în cazul în care nu se înmatriculează toţi candidaţii care au obţinut iniţial locuri finanţate de la bugetul de stat. Reierarhizarea se face după data de 21 august 2015, când prima sesiune a concursului de admitere se consideră încheiată.

Astfel, situaţia mai poate suferi modificări.

Citeşte şi Au început înscrierile pentru un loc în căminele studențești ale Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Peste 850 de locuri disponibile

Vezi şi  REZULTATE ADMITERE la FACULTATE 2015: UAB a publicat lista candidaţilor admişi la programele de licenţă şi master. Informaţii pentru studenţi

Reamintim că universitatea din Alba Iulia organizează şi în toamnă sesiune de admitere.

CALENDAR Admitere sesiunea 7 septembrie – 25 septembrie 2015:

7 septembrie – 17 septembrie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 13 septembrie);

18 septembrie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/eliminatorie/competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul), interviuri masterate;

19 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

21 septembrie: comunicarea rezultatelor admiterii;

21 septembrie – 25 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

surse: uab.ro, gandul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax