Connect with us
Publicitate

Eveniment

Pregătiri pentru Ziua Minerului: Locuitorii din Roşia Montană au primit „bonuri de petrecere”

Publicat

În acest week-end, locuitorii comunei Roșia Montană deschid lăzile de zestre și îmbracă hainele de sărbătoare ale bunicilor pentru a-și reprezenta cu mândrie satul natal și pentru a câștiga premii-surpriză la Ziua Minerului, în cadrul celei de-a III-a ediții a Festivalului Comunităților Miniere și al Tradițiilor Minerești.

Ziua Minerului promovează păstrarea și perpetuarea obiceiurilor comunității de mineri din zonă. Și de această dată, Corul Minerilor din Roșia Montană, coordonat de către Gelu Muntea, se pregătește pentru a prezenta locuitorilor un program special, demonstrând că tradițiile minerești și-au păstrat intact farmecul.

Tinerii din Roșia Montană se pregătesc de zor pentru Ziua Minerului, făcând repetiții sub atenta îndrumare a celei care se ocupă și de Ansamblul „Copiii de Aur”, Angela Buta. Totodată, o parte din studenții din comuna Roșia Montană vor fi implicați în anumite activități. Ei vor fi instruiți, sâmbăta, 27 august, cu privire la sarcinile pe care urmează să le îndeplinească duminică, de Ziua Minerului, pe stadionul din Roșia Montană.

Cei care se vor bucura de această zi specială vor fi minerii de la Roșia-Montană, care au primit bonuri în valoare de 100  lei din partea Companiei „Roşia Montană Gold Corporation” şi de 50 de lei de la Sindicatul „Viitorul Mineritului” .

De asemenea, fiecare locuitor al comunei Roșia Montană a primit din partea primarului, Eugen Furdui, o invitație la Ziua Minerului și 2 bonuri.  „Roșia Montană este cea mai veche comunitate minieră atestată în România, de aceea suntem mândri să găzduim din nou în comuna noastră a treia ediție a Festivalului Comunităților Miniere și al Tradițiilor Minerești, astfel că fiecare dintre noi devine gazdă primitoare pentru comunitățile miniere din județul Alba și județele învecinate. Împreună cu acestea putem să ne-aducem aminte ce ne-au învățat bătrânii noștri și să cinstim tot ce a creat această demnă meserie de miner. Anul acesta v-am pregătit o surpriză: vă așteptăm să veniți îmbrăcați ca pe vremuri și să participați la concursul de costume tradiționale, unde autenticitatea, vechimea și complexitatea straielor vor aduce premii substanțiale”, a spus primarul.

Printre interpreți ca Angela Rusu, Diana Selagea, DJ Project, DJ Sava & Andreea D. și alții se numără și interpreți din comuna Roșia Montană, tineri talentați care vor face sărbătoarea cât mai frumoasă și anume Cătălina Bichiu, Formația „Romanticii” din Abrud, Grup instrumental „Dor” și multe alte surprize.

Cei care doresc pot vizita Muzeul Aurului de la Roșia Montană unde vor descoperi lucruri interesante legate mineritul de la Roșia Montană.

În comuna Roșia Montană locuitorii sunt nerăbdători să înceapă evenimentul, o petrecere în stil mineresc la care se pun pe masă balmoş, plăcinte, sarmale şi tocană din carne de porc. Ziua Minerului se va încheia cu un foc de artificii.

Mădălina TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. toma

    sâmbătă, 27.08.2011 at 08:29

    Madalino, ne duci cu… ,,bonul,, Daca Gold-ul, inteleg, isi permite sa ,,sponsorizeze,, din fonduri proprii comunitatea, si chiar si ,,sindicatul,, ar trebui sa-l intrebi pe dom” primar Furdui de unde are primaria, atitia bani, incit isi permite, sa dea fiecarui locuitor cite doua bonuri ? Acum cind tara e saraca. Nu-i asa ? Caci din banii personali, banuiesc, nici nu poate fi vorba.

  2. Dan

    sâmbătă, 27.08.2011 at 09:32

    Frumos ca se ocupa de organizare si inca se sarbatoreste ziua mineruli, poate la anul pe vremea asta o sa aiba si ce sa sarbatoreasca ( locurile de munca )

  3. Anda

    sâmbătă, 27.08.2011 at 11:06

    Sunt incantata ca RMGC se implica activ in sustinerea vietii comunitatii locale. In afara de „Ziua Minerului”, pe 15 august RMGC a sustinut festivalul „Marie, Draga Marie”, de la Carpinis. Bravo lor!

  4. Maria

    sâmbătă, 27.08.2011 at 13:17

    Felicitari pentru Gold Corporation pentru ca a oferit acele vouchere. Locuitorii chiar au nevoie de ele. Si stiu ca acest proiect le va oferi si peste 3000 de locuri de munca. Nu am decat cuvinte de lauda.

  5. Victor

    sâmbătă, 27.08.2011 at 14:25

    Rosia Montana este cea mai veche comunitate miniera din Romania si RMGC apreciaza asta. S-au implicat in viata sociala a comunitatii si ma bucura foarte mult acest aspect. Sper sa se demareze cat mai repede exploatarilor pentru ca cele 3600 de locuri de munca sa fie disponibile locuitorilor din RM.

  6. Sanda

    sâmbătă, 27.08.2011 at 14:54

    Ma bucura si pe mine ca se mai serbeaza aceste sarbatori si, sper ca si Dan, ca la anu’ sau poate mai devreme sa celebreze si locurile de munca. Cele 3600.

  7. Ionut

    sâmbătă, 27.08.2011 at 15:40

    Foarte frumoase activitatile de la „Ziua Mineritului”. Mi-as fi dorit sa merg si eu, mai ales ca as fi avut ocazia sa vad investitia in patrimoniu al RMGC, care din cate vad pe internet este demna de lauda.

  8. McGigi

    sâmbătă, 27.08.2011 at 20:51

    nu pot decat sa rad de comentariile trompetelor goldului:
    1. maria – cate locuri de munca, pisi? 3000? hai sa cadem pe vreo 275 din zona. restu-s de inalta calificare si na, n-aveti personal de gen. si zici ca merci de pomana? asa sa fie, cersetorii dracului.
    2. dan – la anul nu, da’ peste 2 ani cred ca o sa sarbatorim noi pentru voi, astia amicii distrugerii. o sa sarbatorim plecarea lui tanasa si alor lui si inceperea, probabil, a unei exploatari care sa respecte si mediul si viata oamenilor.
    3. anda – esti incantata? ia o pastila, sa-ti treaca. sau citeste o carte.
    hai, distractie faina. sa speram ca ultima impreuna cu RMGC.

  9. captain america

    sâmbătă, 27.08.2011 at 22:04

    @ Dan, Anda, Maria, Victor, Ionut etc etc – mai rasfirati baieti si cu ceva vocabular mai de net ca prea sunati a PR-isti si se prinde lumea
    @McGigi – lasa-i bre Gigi sa-si faca treaba. Iar asa ca o parere dezinteresata cred ca ar trebui sa inceapa proiectul cu 2 mari conditii: o redeventa decenta catre statul roman si un cont escrow acoperitor in totalitate pentru ecologizare dupa ce se termina exploatarea. Ca de scos aurul de acolo trebuie scos. Zona aia nu are alte sanse de dezvoltare. Agroturismul e o gluma, la fel si aberatiile alea cu fructe de padure si alte „pasunisme”. Aia sunt mineri acolo si asta stiu sa faca. Plus ca zona e compromisa deja de fostele exploatari. Sa le dea drumu’ sa scoata aurul, sa le ia statul o felie cat mai mare si sa fie cu ochii pe ei cu poluarea. In rest….sa ne bucuram ca vom avea judetul cu cel mai mare buget local din Romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate