Connect with us
Advertisement

Eveniment

Ajunul Crăciunului: Tradiții, obiceiuri și superstiții românești și străine

Publicat

Ziua de Ajun este celebrată în data de 24 decembrie. Aceasta este o zi încărcată de tradiții, obiceiuri și superstiții, atât în lumea ortodoxă, cât și în cea catolică. Ajunul Crăciunului are numeroase tradiții și obiceiuri în toate colțurile lumii. Poate că cel mai popular obicei este este mersul la biserică pentru a sărbători Nașterea Domnului Iisus Hristos.

VEZI: MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

În Ajunul Crăciunului, pe înserat, la români începe colindatul, formă străveche de vestire a Naşterii Mântuitorului Iisus, care deschide ciclul celor 12 zile sacre de la cumpăna dintre ani.

În seara de Ajun copiii merg cu colinda și primesc bani, mere sau covrigi în schimbul cântecelor creștine cu care bucură familiile la care ajung. Există supersitii cum că la mijlocul nopții, animalele îngenunchează pentru a-l slăvi pe Iisus care se naște.

Tradiții, obiceiuri și superstiții de ajun din toată lumea
În multe țări catolice cum ar fi Spania, Italia sau Franța, acesta este un lucru esențial și extrem de important pentru creștini.

Desigur, și pentru ortodocși slujba Nașterii Domnului este foarte importantă. Numeroși creștini sunt prezenți în dimineața zilei de Crăciun la biserică.

Masa din seară de Crăciun este de asemenea o tradiție peste care nu putem trece cu vederea. Bucate care mai de care mai delicioase sunt preparate și împărțite alături de cei dragi în fiecare familie. În țări precum Belgia, Lituania sau Finlanda, oamenii iau masă de Crăciun și apoi merg la slujbă.

Ajunul Crăciunului este ziua în care locuitorii uneor țări precum Germania, Suedia și Portugalia fac schimb de cadouri. Probabil că Moș Crăciun îi are pe o lista specială și le livrează surprizele mai devreme! Povestea spune că Moș Crăciun călătorește în Ajunul Crăciunului aproximativ 335 de milioane de km pentru a ajunge la fiecare casă de pe Pământ.

În multe țări europene Ajunul Crăciunului este ziua în care bradul se aduce în casă. Aici se împodobește cu globuri, beteală și lumini. Tradiția spunea că în fiecare casă trebuie să se găsească în seara de Ajun vâsc. Acesta a proteja familia de spiritele rele și pentru a aduce noroc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement