Actualitate
„Alba, adică Transilvania”: Vezi cum arată primul ghid turistic al judeţului Alba şi unde îl poţi găsi
Primul ghid turistic al judeţului Alba a văzut recent lumina tiparului, iar, odată cu lansarea acestuia în cadrul Târgului de Turism de la Albac, natura, cultura şi istoria oamenilor din zona noastră a devenit vizibilă turiştilor, în 328 de pagini color. Pentru prima dată după aproape 30 de ani, cei care doresc să descopere frumuseţile judeţului Alba vor avea acces la un ghid complet, bine documentat, din care nu lipsesc hărţile, fotografiile, sfaturile de călătorie, adrese utile şi numărul de contact al pensiunilor şi hotelurilor unde poţi găsi gazare.
Ce conţine ghidul turistic?
Intitulat simplu „Alba, adică Transilvania”, noul ghid turistic este conceput după formatul folosit de National Geographic şi este structurat pe grupe de relief, respectiv Munţii Bihor, Muntele Mare, Munţii Trascău, Munţii Metaliferi, Podişul Transilvaniei şi Munţii Şureanu. Ghidul conţine informaţii utile, precum urgenţe apeluri unice, acces în peşteri, pescuit şi vânătoare, dar şi agenţii de turism sau adresele spitalelor şi unităţilor sanitare din zonă.
„Am alcătuit acest ghid în ideea că oricine, oricând are dreptul de a se bucura, în cel mai simplu mod cu putinţă, de locurile cu adevărat frumoase ale lumii. Iar lumea noastră, aici, este judeţul Alba… de la mănăstirile Apusenilor până la aurul Roşiei Montane, de la peşterile Trascăului până la Cetatea Alba Iuliei şi de la cramele de la Jidvei până la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, subiectele ghidului te vor uimi cu fiecare pagină. Citeşte despre cele mai mari obiective turistice vizitabile, ţine cont de atenţionările noastre, reţine picanteriile locale, consultă fotografiile, foloseşte sfaturile de călătorie, rezervă-şi loc de cazare la telefoanele afişate şi nu uita să iei ghidul pretutindeni în călătoria ta”, arată realizatorii ghidului.
Unde poţi consulta ghidul turistic?
Ghidul turistic al judeţului Alba a fost tipărit iniţial în 3000 de exemplare, dar, din păcate, acesta nu a fost încă pus în vânzare. Primele numere vor ajunge la instituţiile de cultură din judeţ, precum Muzeul Naţional al Unirii sau Biblioteca „Batthyaneum”, dar realizatorii proiectului intenţionează să suplimenteze numărul de exemplare, astfel încât fiecare turist să îl poată lua cu el acasă.
Ghidul „Alba, adică Transilvania” reprezintă o iniţiativă a Consiliului Judeţean Alba şi a fost realizat cu sprijinul a numeroşi consultanţi ştiinţifici, istorici, etnografi, fotografi şi jurnalişti.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News