Connect with us
Advertisement

Actualitate

Amenzile pentru lipsa ROVINIETEI au crescut de patru ori de la începutul anului. Valoarea totală a ajuns la 56 milioane lei

Publicat

rovinieta-control Valoarea amenzilor aplicate de CNADNR pentru lipsa rovinietei a crescut de patru ori în primul semestru al anului în curs, raportat la perioada similară din 2014, ajungând la 56 de milioane de lei.

Directorul general adjunct economic al companiei de drumuri, Ionuț Mașala, spune că din 2010, când au fost montate prima dată camere video, și până în prezent, cu ajutorul acestui sistem s-au aplicat amenzi totale de circa 600 milioane de lei.

„Valoarea amenzilor aplicate a crescut de 4 ori în 2015, față de 2014, în aceeași perioadă, adică în primele șase luni. Suma pentru amenzi este de 56 de milioane de lei în anul 2015. Această sumă se constituie venit la bugetul de stat, conform unei modificări legislative din 2012. Inițial, exista o amendă venit la bugetul de stat și un tarif de despăgubire pentru companie. Apoi, tariful de despăgubire a fost scos, amenda mergea 90% la noi și 10% la bugetul de stat, iar din 2012 aceasta se duce 100% venit la bugetul de stat”, a explicat directorul adjunct al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Ionuț Mașala a precizat că acum sunt funcționale 74 de camere fixe și 14 camere mobile, în primele șase luni fiind emise 124.000 de procese verbale, comparativ cu 33.000 de procese verbale anul trecut, în aceeași perioadă.

Citeşte şi LISTA completă a celor 66 puncte fixe de control pentru ROVINIETĂ din ţară. CNADNR va mai monta alte OPT camere video în 2015

Citeşte şi Controlul rovinietei: Din iunie, sunt funcționale încă două camere video ale CNADNR. Unde sunt amplasate acestea

„În 2010, când am început această activitate, aveam 11 camere. La 74 de camere fixe am ajuns anul acesta, le-am pus în funcțiune pe toate. Dacă anul trecut, în primele șase luni, emisesem 33.000 de procese verbale, anul acesta, în primul semestru, am emis 124.000 de procese verbale, pentru că acoperim o zonă mult mai largă pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi și am început să emitem și în acele zone unde până acum nu aveam posibilitatea să verificăm existența rovinietei”, a spus Mașala.

Oficialul CNADNR a adăugat că numărul de salariați ai CESTRIN a fost suplimentat pentru procesarea numărului foarte mare de procese verbale.

Citeşte şi CNADNR: ROVINIETA se poate plăti prin SMS la toate reţelele de telefonie mobilă din ţară. Detalii despre serviciul valabil din 1 august

„Am suplimentat numărul la CESTRIN tocmai pentru procesarea acestui număr imens de procese verbale pe care le emitem. Lumea circulă în continuare într-un număr semnificativ fără plata tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale”, a precizat reprezentantul CNADNR.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement