Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LISTA completă a celor 66 puncte fixe de control pentru ROVINIETĂ din ţară. CNADNR va mai monta alte OPT camere video în 2015


Publicat

trafic rutier autostradaCompania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) monitorizează autovehiculele fără rovignetă prin intermediul a 66 de puncte de control fixe, dotate cu camere video amplasate pe autostrăzi şi drumuri naţionale. În cazul în care sunt depistaţi fără rovinietă valabilă, şoferii riscă amenzi între 250 de lei şi 4500 de lei. CNADNR a anunţat la începutul acestui an că în 2015 vor fi amplasate alte opt puncte de control, astfel încât circulația vehiculelor fără rovinietă valabilă ar deveni aproape imposibilă.

Citește și AMENDA pentru ROVINIETĂ, primită prin poștă, este NULĂ. Șoferii care au plătit-o deja își pot primi BANII ÎNAPOI

Unul dintre aceste puncte fixe de control se află în judeţul Alba, pe DN1, la Sebeş (Lancrăm), însă controlul rovinietei se face şi prin puncte mobile sau de către poliţişti şi reprezentanţii ISCTR şi CNADNR. La nivelul celor şapte direcţii regionale de drumuri sunt disponibile 14 staţii mobile, două dintre acestea la DRDP Cluj, la care este arondat şi judeţul Alba.

Punctele de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar și pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi de a circula fără a deține rovinietă valabilă, potrivit CNADNR.

De la începutul acestui an au fost puse în funcţiune 15 noi camere video fixe de verificare a valabilităţii rovinietei. Acestea sunt amplasate în zone în care nu pot fi evitate de conducătorii auto, urmând ca alte opt puncte să fie montate pe parcursul anului 2015.

LISTA PUNCTELOR fixe de CONTROL ROVINIETĂ (februarie 2015):

Autostrăzi:

Judeţul Cluj – A3 – Gilău

Judeţul Dâmboviţa – A1 – Petreşti

Judeţul Ilfov – A2 – Glina

Judeţul Ilfov – A3 – Snagov

Judeţul Ialomiţa – A2 – Feteşti

Drumuri naţionale:

Judeţul Alba – DN1 – Sebeş

Judeţul Arad: DN7 – Nădlac, DN79 – Arad

Judeţul Bacău: DN2 – Nicolae Bălcescu, DN11 – Sănduleni, DN15 – Gârleni

Judeţul Bihor: DN1 – Oşorhei

Judeţul Bistriţa-Năsăud: DN17 – Tiha Bârgăului

Judeţul Botoşani: DN29 – Baisa

Judeţul Braşov: DN1 – Timişul de Sus, DN1 – Şercaia, DN11 – Lunca Câlnicului, DN11 – Hărman

Judeţul Brăila: DN21 – Bărăganul, DN22 – Movila Miresii, DN2B – Lacu Sărat

Judeţul Buzău: DN2 – Mărăcineni

Judeţul Caraş-Severin: DN6 – Mehadia, DN58 – Soceni

Judeţul Călăraşi: DN3 – Cuza Vodă

Judeţul Cluj: DN1 – Vâlcele, DN1C – Jucu, DN75 – Mihai Viteazu

Judeţul Constanţa: DN38 – Moviliţa

Judeţul Covasna: DN12 – Sfântu Gheorghe

Judeţul Dâmboviţa: DN71 – Ulmi

Judeţul Dolj: DN55 – Bratovoeşti, DN56 – Podari, DN6 – Coşoveni, DN65 – Pieleşti

Judeţul Galaţi: DN25 – Şendreni, DN26 – Vânători

Judeţul Giurgiu: DN5 – Călugăreni

Judeţul Harghita: DN12 – Sandominic, DN13A – district Harghita

Judeţul Hunedoara: DN7 – Săcămaş, DN66 – Băcia

Judeţul Ialomiţa: DN2A – Giurgeni

Judeţul Iaşi: DN2 – Moţca, DN28 – Leţcani

Judeţul Maramureş: DN18 – Moisei

Judeţul Mureş: DN13 – Bălăuşeri, DN15 – Sângeorgiu de Mureş

Judeţul Neamţ: DN15 – Vaduri, DN15 – Călugăreni

Judeţul Prahova: DN1 – Bărcăneşti/Romaneşti, DN1B – Albeşti, DN72 – Brătăşanca

Judeţul Satu-Mare: DN19 – Decebal

Judeţul Suceava: DN2 – Iacobeşti

Judeţul Teleorman: DN6 – Drăgăneşti Vlaşca

Judeţul Timiş: DN6 – Sânnicolau Mare, DN59 – Jebel, DN69 – Orţişoara

Judeţul Tulcea: DN22A – Cataloi

Judeţul Vaslui: DN24B – Râşeşti, DN24 – Crasna

Judeţuş Vâlcea: DN7 Călimăneşti/Seaca, DN64 – Ioneşti, DN67 – Budeşti

Judeţul Vrancea: DN23 – Vulturu.

Prin intermediul acestor puncte de control sunt înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta).

CNADNR a pus la dispoziția şoferilor, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Secțiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care se pot verifica și descărca în format pdf informații privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și codul de siguranță. Acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate și nu pentru rovinietele a căror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară efectuării verificării pe site, subliniază CNADNR.

Obligativitatea rovignetei revine şoferilor români şi străini care circulă cu autovehicule înmatriculate pe reţeaua drumurilor naţionale din ţară (autostrăzi, drumuri expres, drumuri naţionale europene, principale sau secundare).

Tarifele pentru rovinietă sunt de 3 euro (valabilă 7 zile), 7 euro (valabilă 30 de zile), 13 euro (90 de zile) şi 28 de euro (12 luni), în cazul autoturismelor.

Vezi integral Informaţii complete privind achitare tarif rovinieta_februarie 2015

Amenzile pentru lipsa rovinietei valabile sunt între 250 şi 500 de lei pentru şoferii de autoturisme şi ajung până la 3000 de lei – 4500 de lei pentru soferii autovehiculelor de transport de marfă cu masă până la 12 tone.

Sunt exceptate de la plata rovinietei persoanele cu handicap şi îngrijitorii acestora (pe baza unei cereri la primărie sau DGASPC) şi autovehiculele MApN, SRI, SIE, STS, Penitenciare, MAI, Ambulanţa, ISU, CNADNR, SPP, Crucea Roşie, de transport public local.

surse: CNADNR, avocatnet.ro, agerpresȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Școlile se închid, dar cursurile se fac online, înainte și după alegerile locale. Anunțul premierului Ludovic Orban

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că şcolile care vor găzdui secţii de votare vor fi închise, însă cursurile nu vor fi suspendate, ci vor fi susţinute online.

El a precizat că o decizie privind numărul de zile în care unităţile de învăţământ vor fi închise pentru elevi va fi luată în cursul zilei de luni.

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, vedem, hotărâm în cursul zilei de luni, înainte de vot şi după vot, pentru a permite dezinfectarea sălilor de clasă care vor fi localuri pentru secţiile de votare. Doar atât.

Nu se vor suspenda, ci se vor ţine orele online în sălile respective, astfel încât să se asigure dezinfecţia şi pregătirea claselor pentru primirea elevilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Premierul Orban a declarat şi vineri seara, la Reghin, că după alegerile locale va fi nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare, dar că deocamdată nu a fost luată o decizie la nivel naţional privind desfăşurarea online a cursurilor.

„Cu siguranţă va exista o decizie unitară. Am avut deja o discuţie, dar până nu luăm decizia şi cu consultarea tuturor factorilor, Autoritatea Electorală Permanentă, INSP, Ministerul Sănătăţii, nu vreau să vă dau acum un răspuns, dar cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online.

Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care ştiţi că multe localuri ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

”Școlile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu”. Avertismentul Federației Sindicatelor din Învățământ

Publicat

Explozia cazurilor de îmbolnăviri în tot mai multe şcoli din România va provoca închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ,  iar cursurile vor intra în scenariul roșu, transmite Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia tuturor instituţiilor statului responsabile cu buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ din unităţile de învăţământ din România că riscăm să ajungem într-un blocaj!

Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus înregistrate în tot mai multe şcoli din România ne aduce în faţa unei situaţii pe care guvernanţii ar fi trebuit să o anticipeze: şcolile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu, respectiv în mediul online.

Din păcate, însă nici la această oră, după prima săptămână din noul an şcolar, unităţile de învăţământ nu au fost dotate cu infrastructura necesară: lipsesc din multe localităţi tabletele pentru elevi şi cadre didactice, precum şi conexiunea la internet a şcolilor. În aceste condiţii cursurile nu pot avea loc, iar elevilor li se încalcă un drept fundamental, acela de a beneficia de acces la educaţie”, potrivit comunicatului remis de FSLI.

Organizaţia sindicală a profesorilor apreciază că sute de mii de elevi sunt în pericol să nu poată participa la cursurile online.

“Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că în absenţa unui program naţional guvernamental, prin care să se asigure echipamente elevilor şi cadrelor didactice, sute de mii de elevi nu vor avea posibilitatea să participe la şcoala online.

Speranţa că autorităţile locale vor asigura aceste echipamente este deşartă, pentru că puţine sunt cele care au fondurile necesare, iar varianta ca unităţile de învăţământ să facă proiecte, prin care să achiziţioneze echipamente, este şi ea utopică.

Atragem atenţia şi asupra faptului că în alte ţări, precum Germania, cursurile au fost realuate în condiţii bune, datorită aplicării unui sistem de testare COVID-19 la nivelul unităţilor de învăţământ. În acest fel au fost depistate cazurile de persoane bolnave şi izolate de restul populaţiei şcolare”, se precizează în comunicatul FSLI.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită implicarea Guvernului pentru rezolvarea scăpărilor legislative din cauza cărora profesorii şi elevii pot deveni victime ale coronavirusului.

“Guvernul României, cât şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii trebuie să se implice pentru a remedia lacunele legislative în ceea ce priveşte protecţia copiilor şi a angajaţilor care au diferite afecţiuni şi care îi pot transforma în victime ale noului coronavirus.

Reamintim şi pe această cale faptul că în contextul actual, cadrele didactice din România sunt în linia întâi, expuse îmbolnăvirii cu COVID-19”, conform comunicatului FSLI.

Preşedintele sindicatului profesorilor, Simion Hăncescu, subliniază că din cauza lipsei de pregătire a instituţiilor statului, multe şcoli devin bombe epidemiologice.

“Din păcate, am anticipat acest scenariu pesimist: multe dintre unităţile de învăţământ devin bombe epidemiologice, pentru că instituţiile statului nu şi-au făcut treaba, deşi au avut luni bune la dispoziţie în care să aplice un plan bine pus la punct de măsuri prin care să fie protejaţi atât elevii cât şi angajaţii din sistem.

În acest context, trebuie să fie urgentată achiziţia de tablete pentru elevi şi cadre didactice, precum şi rezolvarea accesului la internet, pentru că sunt şcoli care încă nu au această facilitate.

Realitatea este crudă: ne pregătim în multe dintre şcoli de aplicarea scenariului roşu, în care cursurile vor avea loc în sistem online.

Am senzaţia însă că guvernanţii se află într-o stare de amorţeală, aflaţi probabil cu gândul doar la alegerile locale şi parlamentare. Nu ne putem bate joc de educaţia copiilor!

Pot să înţeleg situaţia anului şcolar trecut, pentru că a fost una fără precedent pentru lumea întreagă şi a apărut peste noapte, dar în multe dintre ţări, responsabilii au învăţat din perioada trecută, nu stau să caute şi acum, letargic, soluţii”, a afirmat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, citat în comunicat. ( Agerpres)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum poți cere Google Street View să îți blureze locuința în aplicație. Procedura simplă, în 6 pași

Publicat

De la apariția serviciului Google Maps, multă lume și-a simțit intimitatea invadată de expunerea străzii și a casei în care locuiește. 

Din fericire, se poate face ceva în acest sens. Mai exact. De exemplu, dacă sunteți unul dintre cei deranjați de acest lucru, puteți cere Google să vă estompeze permanent imaginea casei – lăsând doar o sugestie blurată a unei clădiri în locul ei.

Întregul proces este surprinzător de ușor.

1. Accesați Google Maps și introduceți adresa de acasă

2. Intrați în modul Street View trăgând pictograma mică galbenă în formă de om, aflată în colțul din dreapta jos al ecranului, pe harta din fața casei dvs.

3. Cu casa dvs. în vizualizare, faceți clic pe „Raportați o problemă”  (Report a problem) în colțul din dreapta jos al ecranului

4. Centrați caseta roșie de acasă și selectați „Casa mea” în câmpul „Solicitați estompare” („My home”în „Request blurring”)

5. Scrieți în câmpul furnizat motivul pentru care doriți ca imaginea să fie neclară (de exemplu, s-ar putea să fiți preocupat de problemele de siguranță)

6. Introduceți adresa de e-mail și faceți clic pe „Trimiteți”

Vezi și: FOTO: Google Street View a surprins ”la lucru” prostituatele pe Centura din Alba Iulia. Imagini sugestive

Important: asigurați-vă că blurarea casei este ceea ce doriți. Google vă avertizează că, odată ce v-a estompat casa din Street View, procedura „este permanentă”.

După ce ați apăsat „trimiteți”, ar trebui să primiți un e-mail de la Google prin care să rețineți că „examinează imaginea pe care ați raportat-o și vă va trimite un e-mail când solicitarea dvs. va fi soluționată”.

Compania poate urmări, prin e-mail, și vă poate cere să fiți mai specific cu privire la zona pe care doriți să o estompați. Dacă da, va trebui să faceți din nou întregul proces – detaliind în mod clar zona specifică a imaginii pe care doriți să o estompați.

După cum sugerează și numele, Street View, lansat în 2007, oferă o vedere la nivelul străzii în majoritatea orașelor din întreaga lume.

Imaginile sunt realizate cu ajutorul mașinilor sau al unor fotografi individuali cu echipament complex de fotografiat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Consiliului Județean Harghita propune ca județul să renunțe la purtarea măștilor în școli și grădinițe

Publicat

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, propune ca purtarea măștii în școli generale și grădinițe să fie facultativă la nivel local.

Borboly Csaba declară că va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Harghita ca purtarea măștii în școli generale să fie facultativă la nivel local.

„ Pentru ziua de luni am propus convocarea Comitetului Județean pentru Coordonare si Conducere al Intervenției (CJCCI) Harghita, astfel încât să avem o decizie comună pentru susținerea propunerii de modificare a ordinului comun referitor la purtarea măștii în grădinițe și în clasele I-IV să fie facultativă în județele cu scenariu verde”, a spus Borboly într-o postare de sâmbătă, pe Facebook.

Anterior, acesta a mai postat și pe contul său de Facebook și un alt mesaj, în limba maghiară, în același sens.

”Vedem și simțim că purtarea unei măști la grădiniță și în clasa 1-4. cauzează probleme și probleme speciale copiilor. Se vede clar că obligația de a purta mască nu a fost cel mai bine gândită în București.

Vă rugăm să trimiteți un certificat medical, un document, o declarație, un film cu care să putem documenta că purtarea măștii este dăunătoare copiilor” a transmis acesta urmăritorilor săi.

Citește și: HARTĂ: Topul județelor cu cele mai multe infectări cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația în 19 septembrie

În județul Harghita, de la debutul epidemiei COVID-19 în România și până în prezent, au fost confirmate cu noul virus un număr de 876 de cazuri, din care cinci în ultimele 24 de ore.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate