Eveniment
Angajări la Poliția Română: Peste 8000 de candidați pe 400 de locuri de ajutor șef de post. În Alba, concurență de 25 pe un loc
Peste 8000 de candidați s-au înscris la concursurile pentru cele aproximativ 400 de posturi de ajutor șef de post, disponibile prin încadrare directă, din sursă externă, la Poliția Română.
În județul Alba, sunt înscriși 225 de candidați și sunt scoase la concurs 9 posturi de ajutor de șef de post. Acestea sunt la Meteș, Vințu de Jos, Hopârta, Ponor, Roșia de Secaș, Gârbova, Săsciori, Ohaba și Bucerdea Grânoasă. Concurența ar fi de 25 pe un loc.
Potrivit Poliției Române, la nivel național, 8.161 de candidați s-au înscris la concurs, pentru cele 412 posturi de ajutor șef de post, prin încadrare directă, din sursă externă.
Cei mai mulți candidați s-au înscris în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, respectiv 378 de persoane, pe 15 posturi scoase la concurs (25,2 pe un loc – n.r.).
Cei mai mulți candidați pe loc au fost la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, unde s-au înscris 211 candidați, pe 6 posturi scoase la concurs (35 pe un loc – n.r.).
Sunt scoase la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, 412 posturi în cadrul inspectoratelor de poliție județene ale Inspectoratului General al Poliției Române.
Calendarul concursului:
11 – 19 octombrie: evaluarea performanței fizice (probă eliminatorie, participă candidații ale căror dosare au fost validate)
23 octombrie: proba scrisă – test grilă.
Numirea candidaţilor declaraţi „admis” se va face în ordinea descrescătoare a notelor finale obţinute.
Probele de concurs
Proba de evaluare a performanței fizice
Evaluarea performanţei fizice are caracter eliminatoriu și se face potrivit normelor şi baremelor specifice prevăzute în anexa nr. 3.1 la Ordinul OMAI nr. 140/2016.
Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor constă în parcurgerea în întregime a traseului practic-aplicativ şi a elementelor care îl compun şi abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor.
Proba se desfăşoară numai în săli de sport.
Este declarat „promovat” candidatul care îndeplineşte baremul minim de 3’20”.
Rezultatele obţinute se aduc la cunoştinţa candidaţilor, la finalul probei, pe bază de semnătură.
Proba de evaluare a performanţei fizice este probă de concurs eliminatorie, nota la proba fizică nu va intra în calculul notei finale ca medie aritmetică cu nota la „testul grilă”, ci va fi luată în calcul, ca şi criteriu de departajare, doar în caz de egalitate între doi sau mai mulţi candidaţi la „testul grilă”, caz în care va fi declarat „admis” candidatul care a obţinut notă mai mare la proba fizică.
Proba de evaluare a performanţei fizice poate fi contestată o singură dată în termen de 24 de ore de la postarea rezultatelor pe pagina de internet a inspectoratelor de poliție, iar admiterea contestaţiei determină replanificarea candidatului şi susţinerea din nou a probei
Proba scrisă
Proba scrisă va consta într-un test scris, de tip grilă, elaborat de către Comisia Centrală de concurs din cadrul I.G.P.R. din tematica şi bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii.
Numărul de subiecte va fi stabilit de Comisia Centrală de concurs.
Durata de rezolvare a testului este de 3 ore.
Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.
Ora şi locul unde se va desfăşura proba scrisă se vor stabili, în funcţie de numărul candidaţilor şi se vor comunica acestora prin postarea unui anunţ ulterior pe pagina de internet a inspectoratelor de poliție.
Rezultatul la proba test scris se poate contesta o singură dată în termen de 24 de ore de la afişare, iar contestaţiile se depun pe adresa de e-mail comunicată de inspectoratul de poliție.
Eventualele contestaţii se soluţionează de către comisia constituită în acest scop, în termenul legal.
Nota acordată după soluţionarea contestaţiei la proba scrisă este definitivă.
Candidaţii pot contesta numai notele la propriile lucrări.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News