EVENIMENT
Aplicația eTransport: ANAF a publicat ghidul de utilizare. Ce pași trebuie parcurși pentru a înregistra un transport în aplicație
Aplicația eTransport: ANAF a publicat ghidul de utilizare al aplicației E-Transport. Cei care vor utiliza aplicația trebuie să parcurgă mai mulți pași.
Aplicația poate fi descărcată și pe telefon și este disponibilă pentru Android și Iphone.
Vezi AICI GHIDUL COMPLET al aplicației eTransport
Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat Ghidul de utilizare a aplicației e- Transport, pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative, la următorul link.
Pentru a accesa aplicația este necesar ca utilizatorul să parcurgă procesul de înrolare, în urma căruia se va crea un profil de utilizator.
După înrolare, se pot vizualiza detaliile contului creat și există posibilitatea de deconectare în ecranul de Profil Utilizator.
Pentru a începe un transport, se finalizează procesul de înregistrare sesiune, completând informațiile necesare pentru a începe transportul, simplu și rapid. În timpul unei sesiuni de transport activ, se pot vedea: starea sesiunii cu informațiile care au fost introduse, durata de la pornire, semnalul GPS și cel GSM și starea bateriei.
În fiecare minut, locația GPS se trimite automat către ANAF. În cazul în care sunt probleme de semnal, utilizatorul primește notificări regulate. După finalizarea sesiunii de transport, șoferul va reveni la pagina de pornire.
Reamintim că până la 31 august 2024 aplicția e –transport este în perioada de testare, timp în care beneficiarii se pot familiariza cu utilizarea ei, fără să fie aplicate sancțiuni.
Ce transporturi trebuie înregistrate pe aplicație
Vizate de înscrierea în aplicație sunt o serie de transporturi comunitate și cele care vin sau pleacă din România.
Transporturi interne ale bunurilor cu risc fiscal ridicat care îndeplinesc cel puțin una din următoarele condiții:
- vehiculul care efectuează transportul are o masă maximă autorizată mai mare de 2,5 tone,
- greutatea totală a bunurilor cu risc fiscal ridicat* depășeste 500 kg sau
- valoarea totală a bunurilor este mai mare de 10.000 lei.
Transporturile internaționale aferente unor importuri/ exporturi care încep sau se finalizează pe teritoriul țării sau care tranzitează România:
- orice tranzacție transfrontalieră care începe în România (de exemplu: export, livrare intracomunitară)
- orice tranzacție transfrontalieră care se finalizează în România (de exemplu: import, achiziție intracomunitară)
- orice tranzacție transfrontalieră care este în tranzit pe teritoriul României, deoarece și în acest caz, o parte din transport are loc pe teritoriu
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.