Uncategorized
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, prezentă la Adunarea Generală a Federaţiei „Filantropia”, la Sibiu
Reprezentanţi ai instituţiilor de asistenţă socială din judeţul Alba se află zilele acestea la Sibiu, la Adunarea Generală a Federaţiei Filantropia. Evenimentul a fost deschis oficial de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care a ţinut un cuvânt de învăţătură despre semnificaţiile pe care le are asistenţa socială în contextul evoluţiei societăţii de astăzi.
Din Alba Iulia participă la această adunare prof. Sorin Valerian Chirilă, directorul „Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba” şi preotul Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia (co-fondator şi beneficiar în cadrul Federaţiei Filantropia).
Pe ordinea de zi a întâlnirii Adunării Generale a Federaţiei Filantropia de la Sibiu au fost programate: prezentarea Raportului Anual al Federaţiei Filantropia pe anul 2010 şi evaluarea stadiilor de implementare a celor mai importante proiecte derulate. De la ora 10.00 a avut loc prezentarea dosarului de aderare la Federaţia Filantropia a Fundaţiei „Bucuria Ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureştilor. De asemenea, în cadrul întâlnirii, au loc discuţii asupra structurii raportului pentru anul 2011, prezentându-se în mod special, stadiul de implementare a proiectelor: FORTE, SOCIAL, NESsT – Întreprinderi sociale pentru incluziune social, IOCC 1, IOCC 2, CPE – Integrare pe piaţa muncii pentru persoanele traficate. Totodată se face şi prezentarea propunerilor privind elaborarea de proiecte de cooperare transnaţională: Proiectul ARMS, Proiectul EU – RO LAB.
Un punct important pentru perioada următoare, în ceea ce priveşte funcţionarea serviciilor sociale la nivel local şi naţional, este analizarea proiectului de lege a Asistenţei Sociale – Legea parteneriatului public-privat. În acest sens, Sorin Valerian Chirilă, director DGASPC Alba va prezenta conţinuturile legii, identificarea elementelor de interes pentru Biserică şi Federaţie, dar şi clarificarea şi formularea unei poziţii pentru Federaţie.
Tot în cadrul acestei adunări va fi prezentată politica externă a Federaţiei Filantropia: extindere, parteneriate transnaţionale, politica de imagine prin prezentarea noului site, prezentarea conceptului de newsletter, asistenţa în creşterea vizibilităţii membrilor Federaţiei (site-uri, rapoarte anuale, modalităţi de promovare).
La finalul întâlnirii, ce a început joi şi continuă vineri, vor fi planificate activităţile Federaţiei Filantropia pentru următoarele 6 luni.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News