Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE! Înșelătorie în numele Poștei Române pe Facebook: Colete cu produse de la Apple sau Nintendo, vândute la 9,90 lei

Publicat

O înșelătorie de proporții se desfășoară în prezent, pe Facebook, în numele Poștei Române. Este vorba despre o serie de postări, în care reprezentații instituției spun că mii de colete rămân anual neridicate și că poșta pe vinde cu prețul de 9,90 lei. 

În realitate este o înșelătorie bine pusă la punct, în care cei care vor să se înscrie pentru a primi un colet, trebuie să își introducă datele într-un link pus la dispoziție de pagina de Facebook. 

Cel mai probabil datele respective ajung să fie furate, iar dacă se cer și datele cardului bancar, escrocii de pe internet, pot fura și banii din conturi.

Mai mult de atât, pe lângă postarea în sine, sunt conturi de Facebook, care comentează la postare și spun că ei au primit coletele.

În pozele postate de cei care spun că au primit colete se regăsesc bunuri de la Apple, precum cutii de la telefoane Iphone, MacBook-uri, console Nintendo, sau produse scumpe de îngrijire a părului.

Semnal de alarmă tras de Poșta Română

Reprezentații reali ai instituției, Poșta Română au scris pe Facebook că în realitate nu există o campanie de genul și că cetățenii trebuie să fie atenți la ce văd și citesc pe internet.

”O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate.


Iată câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false:

Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/;

Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu;

Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni;

Fiți sceptici: dacă o informație sună „prea frumos ca să fie adevărat”, este posibil să fie falsă;

Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre”, au scris cei de la Poșta Română pe Facebook.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax