Contacteaza-ne si pe
Publicitate

BLAJ

Au început audierile în dosarul ”Lover Boy”, la Tribunalul Alba. Primul martor: o fostă damă de companie

Publicat


boitor colaj

Primele audieri în dosarul ”Lover Boy” s-au desfăşurat luni la Tribunalul Alba. În acest dosar, afaceristul Ioan Cristian Sorin Boitor și alte 14 persoane, sunt acuzați de proxenetism internațional și grup infracțional organizat.

Acesta este momentan cel mai important dosar de criminalitate organizată, aflat pe rolul instanțelor de judecată din Alba.

Primul martor care a fost audiat a fost o femeie care a practicat prostituția în mai multe țări din Europa. Aceasta a negat că ar fi fost implicată în găsirea și supravegherea fetelor care practicau prostituția și, mai mult, că niciodată nu ar fi strâns sume de bani de la femei care se aflau în această branșă, bani pe care să-i ofere lui Cristian Boitor.

Ștefania F.L., inculpată în dosar, a fost audiată în fața instanței. Femeia a declarat că a practicat prostituția în mai multe țări din Europa, Italia, Germania, Austria și Belgia, în mare parte dintre acestea prostituția fiind legiferată și legală.

Aceasta a declarat că l-a cunoscut pe Cristian Boitor, în anul 2004, în Italia, bărbatul recomandându-se ca om de afaceri în domeniul imobiliar.

Ștefania a recunoscut că practica prostituția în Bologna, ea fiind trimisă acolo de către o persoană din Craiova. La scurt timp după întâlnirea cu Boitor, aceasta s-a întors în România. Dar nu a stat mult timp în țară și s-a întors în orașul din Italia.

CITEȘTE ȘI: La Alba Iulia începe procesul rețelei de proxenetism ”Lover boy”, condusă de afaceristul imobiliar Cristi Boitor

Întrebată cum a ajuns înapoi în Bologna, aceasta a declarat că a vorbit cu Cristian Boitor și l-a rugat dacă poate să o ia și pe ea cu mașina, știind că afaceristul din Alba urma să plece în localitatea respectivă.

Femeia a răspuns unei serii de întrebări puse de către unul dintre avocații apărării. A fost întrebată despre posibile legături între ea și Cristian Boitor, pe o posibilă linie a prostituției.

Prima întrebare a fost dacă în perioada 2004-2014 ar fi fost implicată în găsirea și supravegherea femeilor care ar practica prostituția, răspunsul acesteia fiind că nu a făcut niciodată acest lucru.

O altă întrebare a fost dacă ar fi strâns bani de la alte femei care practicau prostituția, bani pe care să-i fi dat lui Cristian Boitor, răspunsul Ștefaniei fiind: ”niciodată”.

În timpul procesului, femeia a fost întrebată despre o convorbire telefonică între ea și omul de afaceri, legat de o femeie care ar fi fost respinsă pentru angajare la un club de lux.

Aceasta a declarat că respectiva convorbire se referea la o angajare într-un restaurant a unui club de lux, respingerea fiind pe motivul că aceasta ar fi fost de etnie romă.

Ștefania a și detaliat felul în care o femeie era selectată pentru a practica prostituția în țările în care această ocupaţie este legiferată: fata interesată se prezintă la recepția locațiilor în care se practică prostituția legal și, dacă are un aspect plăcut, este angajată.

Momentul culminant al ședinței a fost cel în care femeia a fost întrebată dacă ar avea cunoștințe despre o structură organizată și dacă Cristian Boitor ar fi fost recunoscut ca lider al respectivei grupări. Ștefania a răspuns că nu are cunoștintă despre așa ceva.

Următoarea ședință în cadrul dosarului are termen în data de 1 aprilie 2019.

Reamintim că dosarul grupării formate din 15 inculpaţi din zona municipiului Blaj a fost trimis în judecată în iunie 2017, de Serviciul Teritorial DIICOT Alba Iulia.

După parcurgerea etapei de cameră preliminară şi acordarea a patru termene succesive pentru angajări de apărător şi rezolvarea altor probleme procedurale, completul de judecată, inculpaţii şi apărătorii au ascultat ieri cele mai importante precizări din rechizitoriul Parchetului.

Citirea actului de sesizare va fi urmată de audierea inculpaţilor şi a martorilor acuzării şi apărării. Procesul se anunţă a fi unul de lungă durată având în vedere numărul mare de inculpaţi şi martori. Gruparea a fost destructurată în martie 2016, când poliţişti de la BCCO Alba Iulia şi procurori DIICOT au efectuat un număr de 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au derulat cinci percheziţii la locuinţe din zona oraşului Augsburg.

Au fost trimişi în judecată, în final, 15 inculpaţi. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit definitiv, în 30 octombrie 2018, legalitatea sesizării instanţei de judecată şi a modului în care au fost administrate actele de urmărire penală.

Potivit DIICOT, liderul grupării, Ioan Cristian Sorin Boitor, a început să aibă preocupări pe linia proxenetismului internaţional, acţionând pe relaţia România (de unde proveneau fetele) – Italia (unde se practica prostituţia), în perioada anilor 2001 – 2002.

Gruparea a devenit cunoscută sub numele de ”Lover-boy” din cauza modului în care liderii ei acționau în raport cu fetele. Metoda este descrisă pe larg în rechizitoriul întocmit de procurori.

”Cea mai folosită metodă de recrutare a fetelor a fost metoda «lover-boy». Încrederea fetei se câştiga printr-un comportament afectuos, măgulitor, fetei i se făceau cadouri însemnate faţă de posibilităţile sale materiale, aceasta era plimbată prin ţară cu maşini luxoase, dusă în excursii, i se promiteau câştiguri materiale însemnate, i se dădea de înţeles că în timp, dacă va lucra pentru ei, va ajunge şi ea să deţină maşini scumpe, o casă, să-şi facă o situaţie, iar în final fata se îndrăgostea de proxenet, fiind cucerită de stilul de viaţă luxos al acestuia şi vrăjită de promisiunile făcute.

Odată dusă într-o ţară străină, unde fata nu cunoştea limba, nu cunoştea locurile, nu avea nici un venit legal, nu avea unde locui, nu avea acces la locurile unde se practica prostituţia în lipsa unei protecţii, aceasta era pusă într-o relaţie de dependenţă totală de proxenet, acceptând uşor să practice prostituţia pentru el, în speranţa deşartă că în viitor îi va fi mai bine, că va lucra puţin timp şi după ce îşi va face o situaţie va abandona acestă meserie”, se arată în rechizitoriu.

Boitor este acuzat în acest dosar că a săvârşit fapte de proxenetism faţă de 24 de tinere, trei dintre ele minore. În perioada anilor 2002-2004, acesta l-a atras în afacerea infracţională şi pe fratele său mai mic precum şi pe un prieten de-al său din Blaj.

Potrivit procurorilor, ulterior au aderat şi alte persoane din Alba, constituind practic o grupare infracţională organizată, specializată în comiterea de infracţiunilor de proxenetism internaţional şi spălare de bani, grupare cunoscută în zona Blajului, la nivelul comunităţii sub numele de ”fraţii Boitor”.

”Gruparea infracţională a acţionat în principal pe ruta România – Italia, în sensul că fetele recrutate din România, iniţial din zona municipiului Blaj, apoi şi din alte zone ale ţării, au fost exploatate sexual în Italia, în principal în zona oraşelor Modena şi Bologna.

De-a lungul timpului, în vederea obţinerii unor câştiguri mai mari, gruparea a acţionat şi în alte state, plasând fete la prostituţie în Belgia, în perioada anilor 2008-2009, în capitala Bruxelles, în Luxemburg în cursul anului 2011, precum şi în ultimii ani în Germania şi Austria.

De asemenea, membrii grupării au plasat fete pentru prostituţie şi în Franţa, la începutul anului 2013. În Germania, membrii grupării infracţionale au acţionat în principal în zona oraşului Augsburg, unde liderii acesteia şi-au achiziţionat fiecare câte un apartament”, potrivit procurorilor.

Rechizitoriul întocmit de DIICOT Alba Iulia indică obţinerea ilegală de către inculpaţi, în urma comiterii infracţiunilor, a sumelor de 2.395.988 de lei, respectiv 183.758 de euro.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureș, reabilitat parțial, NU poate trata bolnavi. ISU solicită scenariu de siguranță la foc pe toată clădirea

Publicat

spital

Reabilitarea unui etaj al Spitalului din Ocna Mureș nu poate fi finalizată și dată în folosință din cauza unor interpretări ale legilor care privesc siguranța la incendii. Practic, Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia a reabilitat etajul I al clădirii din Ocna Mureș, dar reprezentanții ISU Alba au refuzat să semneze procesul verbal la finalizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Sebeșul la ceas aniversar: 775 de ani de atestare documentară a orașului

Publicat

Anul 2020 va fi marcat la Sebeș de aniversarea celor 775 de ani scurși de la prima atestare documentară a orașului, de la prima mențiune scriptică a denumirii orașului, „Malembach” într-un document papal, emis la 22 februarie 1245, în contextul refacerii comunităților transilvănene după distrugerile provocate de Marea Invazie Mongolă (1241-1245). În întâmpinarea acestei aniversări, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul lui Mircea Hava și secretarul general al AJF, momente de neuitat la urgența spitalului din Alba. Reacții pe Facebook

Publicat

coser

Două postări prin care este exprimată revolta față de modul de lucru de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Alba. Mihai Coșer, consilierul europarlamentarului Mircea Hava și Mihai Tîra – secretarul general al Asociației Județene de Fotbal au postat pe rețeaua de socializare Facebook ce au pățit când au fost nevoiți să […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți alarmante despre coronavirus: perioada de incubație ar putea fi mai mare

Publicat

Autorităţile din provincia chineză Hubei, unde s-a declanşat epidemia de coronavirus, au raportat că perioada de incubaţie pentru noua tulpină a virusului ar putea fi de până la 27 de zile, potrivit mass-media de stat, citate de DPA, informează Agerpres. Cotidianul Hubei din centrul Chinei a raportat că un bărbat în vârstă de 70 de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate