Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au început lucrările de renovare energetică la Colegiul Național HCC din Alba Iulia. Când urmează să fie finalizate

Publicat

Au început lucrările de renovare energetică la Colegiul Național HCC din Alba Iulia. Lucrările de renovare energetică a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au început luni, 26 august. Potrivit primarului Gabriel Pleșa, investiția de peste 2,7 milioane de euro urmează să fie finalizată în maxim 12 luni.

„Astăzi au început lucrările de renovare energetică a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”! În maximum 12 luni, vom finaliza amplele lucrări de la prestigiosul colegiu albaiulian, ce vor avea ca efect final o reducere a consumului de energie pentru încălzire cuprinsă între 30 și 60%, dar și folosirea de surse regenerabile (pompe de căldură și panouri fotovoltaice).

De lucrările de investiții, în valoare de peste 2,7 milioane de euro, vor beneficia câteva generații de elevi și profesori”, a scris primarul, pe pagina de Facebook.

Au început lucrările de renovare energetică la Colegiul Național HCC din Alba Iulia. Ce prevede proiectul

Potrivit proiectului, investiția urmărește îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior, reducerea consumului de gaze naturale combustibile utilizate la prepararea agentului termic pentru încălzire, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cu efect pozitiv asupra schimbărilor climatice, reducerea cheltuielilor cu încălzirea spațiilor pe perioada de iarnă, reducerea costurilor cu climatizarea pe perioada de caniculă, soluții moderne și materiale de calitate pentru rezolvarea degradărilor nestructurale, realizarea de strategii pentru eficiență energetică cum ar fi, de exemplu, strategii de reducere a CO2.

Citește și Colegiul Național HCC din Alba Iulia va fi reabilitat termic. Valoarea investiției și lucrările propuse. Licitația a fost lansată

Renovare energetică la Colegiul Național HCC din Alba Iulia. Ce prevede proiectul

Măsuri de creștere a eficienței energetice a clădirilor publice prin reabilitarea termică a anvelopei:

  • izolarea termică a pereților exteriori la interior cu plăci minerale tip multipor de 10 cm;
  • izolarea termică a planșeului de pod cu vată minerală bazaltică de 25 cm;
  • montare tâmplărie din lemn stratificat performantă energetic, tip tripan la fața interioară a pereților;

Utilități necesare obiectivului:

  • înlocuirea cazanelor existente cu cazane în condensație și automatizarea centralei termice;
  • sistem inteligent pentru gestionarea surselor de energie termică;
  • sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice (sistem de pompe de căldură, sistem de panouri fotovoltaice).

Echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice:

  • 3 stații de încărcare pentru mașini electrice (conform ghid PNRR).

Alte tipuri de lucrări:

  • refacerea trotuarelor de protecție;
  • refacerea parțială a structurii constructive a podului (învelitoare și șarpantă) și repararea sistemului de preluare a apelor meteorice;
  • demontarea instalațiilor și a echipamentelor montate aparent pe fațade, precum și remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenție;
  • lucrări de intervenții la finisaje exterioare și repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii;
  • refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție;

Despre clădirea Colegiului HCC

Lucrările la clădirea principală au debutat în 1923. Acestea au fost finalizate abia în 1940, astfel, începând cu anul școlar 1940-1941, au debutat cursurile în actuala clădire. De atunci în clădire se desfășoară actitivăți de învățământ cu excepția unei perioade în care a fost transformat în spital militar sovietic.

Din anul școlar 1977-1978 titulatura școlii se schimbă devenind Liceul de matematică – fizică „Horea Cloșca și Crișan” iar la data de 28 februarie 1999 liceului i se atribuie denumirea de Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan”.

În perioada anilor 1960 a fost construit corpul C4, care a deservit centrala termică. După anul 1970 a fost construită o sală de sport alipită de clădirea colegiului, la fațada de vest. Aceasta din urmă nu va beneficia de lucrări de reabilitare/modernizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate