Connect with us
Publicitate

Politică

Augustin Lazăr, reacție dură după ultimele mișcări din Parlament: E o dorință de a pune sub control justiția”

augustin lazar

Publicat

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat joi dimineață, la sediul CSM, că „dorința de a pune sub control justiția este mai puternică decât rațiunea”. Reacția acestuia vine după ce deputații au adoptat pe articole ieri, după aproape 13 ore de dezbateri, proiectul privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Votul final urmează să fie stabilit în viitoarea ședință a Biroului Permanent.

Procurorul general Augustin Lazar afirma, referitor la modul in care au fost votate miercuri amendamentele la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca exista o dorinta de a pune sub control sistemul judiciar mai puternica decat ratiunea.

Citește și Un fost ministru cheamă lumea în stradă la proteste: ”Ciordache face din nou ce știe să facă”

Lazar a apreciat ca modificarea Legilor Justitiei in „conditii improprii” va bulversa sistemul.

`Eu nu aş putea caracteriza activitatea Camerei Deputaţilor, dar vă pot spune un singur lucru. Modificarea legilor Justiţiei, în contextul în care îl vedem cu toţii, în aceste condiţii improprii şi fără să avem studii de impact cu referire la rezultatele care s-ar produce, va bulversa în mod sigur Justiţia română. Acest aspect se vede de către orice persoană de bună credinţă, nu trebuie să fie mare jurist pentru a înţelege aceste lucruri. Dar se pare că dorinţa de a pune sub control justiţia este mai puternică decât raţiunea”, a spus Augustin Lazăr, întrebat de jurnalişti cum explică modul în care deputaţii au votat amendamentele la legea privind statutul magistraţilor.

Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata miercuri pe articole intr-o sedinta maraton, cu scandal si injurii, care a durat peste 12 ore, votul final fiind insa amanat pentru ca PSD – ALDE – UDMR nu au reusit sa stranga suficienti deputati pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptata de plen fata de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se indrepta impotriva magistratului care a savarsit o eroare din rea-credinta sau grava neglijenta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate