Connect with us
Advertisement

Eveniment

Bazin de înot acoperit la Sebeș. Unde va fi construit și cât este investiția. Se cere aprobare în Consiliul Județean

Publicat

La Sebeș se va construi un bazin de înot acoperit, în Parcul Arini. Investiția este de aproape 10 milioane lei și va fi suportată din bugetul local al Județului Alba.

Investiția este menită să ”contribuie la creșterea numărului de practicanți ai sportului de toate vârstele, cât și la combaterea efectelor nefavorabile ale sedentarismului, respectiv reducerea abandonului școlar și selecția unui număr cât mai mare de tineri care optează pentru sportul de performanță”, se arată în documentația ce va fi prezentată consilierilor județeni pentru aprobare, în ședința din 26 octombrie.

Terenul de amplasament este situat în Parcul Arini, nr. 2, iar suprafața terenului este de 11.224 mp, înscris în domeniul public al județului Alba.

Valoarea totală a investiţiei este de 9.845.043,31 lei, din care lucrări de construcții-montaj 6.918.225,60 lei, cu TVA inclus.

Principalele caracteristici tehnice ale investiției:

  • suprafaţă construită: 1.360,00 mp
  • suprafața construită desfășurată: 1.877,00 mp
  • regim de înălțime = P+1
  • durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni
  • sursa de finanțare: buget local

Ce dotări va avea clădirea

Clădirea (cca 28.80 m lățime și 33.70 m lungime) dispune de două vestiare, echipate cu dușuri și grupuri sanitare. Latura de sud a bazinului este vitrată prin 6 goluri de fereastră de 4.75m lățime si 2.70 m înălțime. Toate golurile de fereastră ale bazinului de înot vor avea parapetul de 1.20 m, potrivit documentației.

Bazinul va fi dotat cu sistem de preaplin și asigurare a luciului de apă pe laturile longitudinale și în capătul cu adancime mică. Pe zona de block-starturi s-a optat pentru un rebord pentru reținerea valurilor. Rebordul va avea partea superioară lățită, asfel încât să nu prezinte pericol de alunecare pentru înotătorii care se vor urca pe acesta.

Pe laturile scurte ale bazinului vor fi prevăzute dispozitive pentru ancorarea cablurilor cu plutitor pentru delimitarea culoarelor de înot. Se vor genera 5 culoare de 2,5 m lățime.

Pe latura scurtă dinspre intrare vor fi amplasate block-starturi. Suprafața interioară a bazinului va fi realizată din materiale care impiedică aderența microorganismelor, creând un mediu aseptic și conferind astfel o întreținere ușoară a bazinului. Zona de gardă va fi finisată cu materiale antiderapante, cu aderență scazută a microorganismelor. Se asigură plasă perimetrală pentru bazin astfel: o medie de 1,75 m pe laterale, 3,10 m în zona de block-start și 3,20 m pe zona de spate, zona ce este destinată încălzirii cursanților.

Grupurile sanitare vor avea WC-urile și lavoarele amplasate la o înălțime mică, conform normativelor în vigoare. Pereții vor fi finisați cu faianță până la o înălțime de 2,10 m, iar pe jos va fi montată gresie antiderapantă.

Cuva bazinului va avea dimensiunile de 25.00 x 12.50 m, cu o adâncime variabilă de la 1,20 m la 1,80 m, cota de 1,80 m fiind situată în zona de block-starturi.

Pentru placarea bazinului și a plajei s-a optat pentru o placare cu plăci vitrifiate extrudate, în marea lor majoritate modulare cu I 25×250 mm. Se vor face face placări de plăci vitrifiate extrudate atât pe plajă cât și în cuva bazinului. Cuva bazinului va fi tratată și cu piese speciale de gresie vitrifiată extrudată: piese de margine cu suprafața riflată și canal pentru sprijinirea degetelor, piese de susținere a grătarului perimetral, plăci cu suprafața rugoasă pentru bătaia de întoarcere a înotatorilor.

Toate încăperile vor fi iluminate atât cu lumină naturală ( ferestre mari), cât și cu lumină artificială (cu corpuri de iluminat pe tavane cu lumina de culoare galbenă, caldă).

Accesul în clădire se va face din partea de vest, printr-un hol cu o suprafață de 27.45 mp, prin uși duble și cu lumină laterală.

Grupurile sanitare ce deservesc vestiarele și zona dușurilor asigură facilitate și pentru persoanele cu dizabilități, fiind organizat un grup sanitar dimensionat și dotat cu mobilier special, conform normelor in vigoare.În zona grupurilor sanitare și a dușurilor compartimentările se vor realiza din materiale durabile – placi HPL, cu înaltă rezistență la apă și șoc mecanic.

Zona dușurilor va fi dotată cu pare de duș fixe, cu temporizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ???

    marți, 25.10.2022 at 09:35

    Dacă investitia ramine pe mîna edililor din Sebes va urma soarta majoritatii altor investitii care dupa demarare sunt oprite ! De ce ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement