Connect with us
Advertisement

Actualitate

Camere sterile pentru copiii cu cancer la Clinica de Pediatrie din Cluj-Napoca, finanțate de Festivalul ”Untold”

c

Publicat

Două camere sterile, a căror finanţare ce se ridică la 100.000 de euro a fost asigurată printr-o sponsorizare oferită de organizatorii festivalului Untold, au fost inaugurate la Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca.

Potrivit şefului clinicii, Gheorghe Popa, inaugurarea celor două camera sterile, destinate departamentului de Onco-Pediatrie, este extrem de importantă deoarece copiii cu tumori maligne severe au nevoie de condiţii speciale pentru a fi feriţi de contaminarea cu bacterii agresive.

„Inaugurarea a două camere sterile, cu câte un singur pat, pentru departamentul Onco-Pediatrie al clinicii, este un moment important, dotarea fiind una specială, cum sunt puţine în România. Importanţa lor este majoră pentru tratarea copiilor cu tumori maligne severe, care sunt imunodeprimaţi, iar riscul contaminării în spital cu bacterii agresive este major. Lupta împotriva infecţiilor şi prevenirea lor este de importanţă vitală, la fel şi asigurarea unor condiţii vitale pe perioada în care copilul cu leucemie face tratament. Cele două camere ne oferă posibilitatea de a trata cazurile de cancer şi, în măsura în care tratamentul este eficient, copiii să supravieţuiască. Camerele sunt suficiente, un copil bolnav va sta două săptămâni pentru un tratament”, a spus Gheorghe Popa.

El a subliniat şi faptul că, de acum, clinica poate oferi condiţiile necesare pentru a-i determina pe părinţii copiilor cu afecţiuni oncologice să aleagă să nu mai plece în străinătate pentru tratamente şi să fie încrezători că şi în România pot găsi condiţiile de îngrijire medicală şi de igienă care se impun în asemenea cazuri.

La rândul său, directorul de marketing şi comunicare Untold, Edy Chereji, a afirmat că investiţia se ridică la 100.000 de euro, din care 18.000 au fost donaţi de fanii festivalului Untold.

„Este un proiect care va salva vieţi şi va fi un exemplu pentru alţi jucători din piaţă de a ni se alătura în vederea altor proiecte pe care le vom face. Sunt primele astfel de camere sterile construite în Cluj-Napoca, iar în secţia Clinicii de Pediatrie II sunt trataţi anual 100 de copii”, a spus Chereji.

Proiectul de dotare a clinicii a fost coordonat de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, a cărei preşedinte, Carmen Uscatu, a explicat importanţa unei astfel de donaţii pentru rata de succes a tratamentului destinat copiilor cu afecţiuni oncologice.

Investiţia a constat în amenajare a două camere care au fost dotate cu instalaţii de filtrare a aerului şi care au presiune constantă, astfel încât să poată fi ţinute sub control foarte strict condiţiile de sterilitate. De asemenea, camerele prevăd şi capacitatea de însoţire a copiilor de către părinţi pe parcursul tratamentului.

Potrivit datelor oferite de organizatori, în România, unul din doi copii bolnavi de cancer moare, în timp ce în ţările din vestul Europei rata de supravieţuire depăşeşte 90%.

Sursă: agerpres.ro

Sursă foto: Radio Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement