Actualitate
Campanie pentru prevenirea sarcinilor nedorite și reducerea numărului de copii abandonați, derulată de DGASPC Alba
În județul Alba continuă campania „Prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați”, desfășurată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba în parteneriat cu Fundația SERA România și Asociația ”Sfântul Apostol Petru” Teiuș, pe o perioadă de 18 luni, campanie care a început în luna mai a acestui an.
Grupul țintă îl reprezintă: mamele minore, femeile care și-au abandonat sau se găsesc în situația de a-și abandona copilul/copiii din județul nostru, adolescente active sexual, etc..
Printre obiectivele campaniei se numără: scăderea incidenței sarcinii nedorite în rândul adolescentelor, reducerea numărului de copii abandonați/ instituționalizați; reintegrarea socială, familială, școlară și profesională a femeilor care intră în categoria beneficiarilor direcți ai proiectului; creșterea gradului de implicare a comunității locale și a celorlalte instituii ale statului.
Specialiștii din cadrul Echipei mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial ce funcționează la sediul DGASPC Alba din Alba Iulia, Bulevardul „1 Decembrie 1918” nr. 68, desfășoară în perioada acestui proiect activități: de consiliere socială; educație sexuală și contraceptivă; planning familial, educație parentală, suport și orientare.
Prin intermediul proiectului femeile beneficiază gratuit de: sfaturi, consultații, transport la cabinetul medical specializat și material contraceptiv (sterilete, prezervative și pastile).
Intitulată sugestiv „Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta!”, campania „Prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați” a fost promovată în toate primăriile județului Alba.
Au fost distribuite pliante cu informații despre acest proiect și materiale informative utile persoanelor care au participat, atât la consilierea de grup, cât și la consilierea individuală, astfel că, de la începutul campaniei au fost consiliate peste 140 de persoane din care, aproape, 50 de femei au hotărât să aleagă o măsură contraceptivă.
De asemenea, urmează să se încheie convenții de colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba în vederea realizării programelor de: prevenire a sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial în cadrul instituțiilor de învățământ din județ.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News