Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Cei care schimbă jocul”, o carte-documentar lansată de două jurnaliste de business. Peste 100 de ore de interviu cu fondatorii a șapte companii lider de piață

Publicat

Avem sau nu antreprenori români care să fi clădit companii de anvergură fără experiență în business, fără capital de pornire și mai ales fără să facă afaceri cu statul? Aceasta este, în esență, întrebarea la care încearcă să răspundă “Cei care schimbă jocul”, o carte-documentar lansată în data de 5 iunie 2014. O carte în care cele două autoare, Andreea Roșca și Mona Dîrțu, au ales să lucreze cu un instrument arareori folosit în literatura de afaceri – storytelling-ul.

Mona Dîrțu și Andreea Roșca – amândouă foste jurnaliste de business – au selectat pentru proiectul lor, după un set de criterii clar definite, șapte companii lider de piață. Documentarea a fost amplă – peste 100 de ore de interviu cu fondatorii acestor companii, plus o duzină de discuții cu manageri de fonduri de investiții și consultanți – iar din ea a rezultat prima carte despre campionii antreprenoriatului românesc post ’89.

Miza autoarelor a fost să treacă dincolo de cifrele, graficele și istoriile oficiale de pe site-urile companiilor și să înțeleagă cum gândesc, decid și acționează cei care au clădit aceste afaceri. “Cele mai sincere șapte povești ale antreprenoriatului autohton”, cum le numea Claudiu Vrînceanu de la wall-street.ro, vorbesc deopotrivă de victorii și eșecuri, de beneficii și sacrificii, de bucuriile și de regretele unor oameni care nu apar la televizor, în schimb dau bătăi de cap multinaționalelor.

Prefața cărții este semnată de Vlad Mixich, care spune: “Avem cărţi despre cum să ne creştem copiii, cum să ne iubim unii pe alţii, cum să slăbim şi cum să izbândim. Dar nu am avut, cel puţin până astăzi, o carte în care să se vadă limpede acea «Românie severă» pe care istoricul Alexandru Duţu o descria ca fiind formată din «nişte oameni serioşi care-şi văd de treabă, îşi fac datoria, îşi asumă obligaţii pe care le duc la bun sfârşit cu discreţie şi îşi împlinesc vocaţia plini de răspundere». Cred că această Românie există şi e necesar ca ea să se vadă mai bine. E necesar ca ea să reînceapă să ocupe un loc central în lumea noastră. Fără festivisme, fără cele mai mari steaguri şi cele mai tricolore emoţii din lume. Simplu şi firesc. Pentru că merită”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax