Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cine este Călin Georgescu, surpriza de la primul tur al alegerilor prezidențiale

Publicat

Cine este Călin Georgescu, surpriza de la primul tur al alegerilor prezidențiale. Călin Georgescu este, practic, necunoscut pe scena mare a politicii româneşti. Numele său a mai fost vehiculat ca premier tehnocrat, atât din partea PSD (vehiculat de publicaţia Sputnik), dar şi de la PD-L (2016) şi AUR (2020).

În vârstă de 62 de ani, este pentru prima oară când candidează pentru alegerile prezidenţiale. Programul său politic include, printre altele, reducerea dependenţei de importuri, sprijinirea fermierilor, sporirea producţiei interne de alimente şi energie, dar şi facilităţi fiscale pentru producătorii români, scrie ZF.ro

Călin Georgescu este unul dintre experţii în domeniul dezvoltării durabile, având în spate o experienţă de peste 15 ani în cadrul structurilor ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România, se arată în descrierea sa publică.

Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

În luna noiembrie 2020, Călin Georgescu a realizat o înregistrare video controversată pe Facebook, în care, alături de alte figuri istorice, i-a enumerat printre eroi pe Ion Antonescu şi Corneliu Zelea Codreanu, liderul mişcării legionare.

Cine este Călin Georgescu. Candidatul TikTok

Strategia de comunicare a lui Călin Georgescu în campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2024 s-a concentrat în mare parte pe contul său de TikTok.

O analiză publicată de G4Media.ro în luna noiembrie arată că popularitatea candidatului pe platformă, în timpul campaniei, a crescut grație numărului foarte mare de tag-uri cu numele acestuia care apăreau la postări aleatorii despre primul tur al alegerilor, la mesajele publicate de contracandidați, precum orice postare legată de alegeri.

Contul de TikTok al lui Călin Georgescu are în prezent peste 65.000 de urmăritori și 1,3 milioane de like-uri.

Declarațiile pro ruse ale lui Călin Georgescu

Călin Georgescu a făcut mai multe declarații considerate pro-ruse, care au generat controverse în spațiul public. Într-un interviu din 2021, el a afirmat că „scutul de la Deveselu este o rușine diplomatică” și că „NATO nu va lua apărarea niciunei țări aliate dacă va fi atacată de Rusia”, scrie G4Media.ro.

De asemenea, în 2022, Georgescu a declarat că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara” și că „Ucraina este un stat inventat”, susținând că România ar avea mai mult de câștigat din relații mai bune cu Rusia și China, scrie Newsweek.

Georgescu a fost lăudat de organul de propagandă al Moscovei, Sputnik: „Georgescu a inițiat mișcarea <Pământul strămoșesc> pe care o descrie astfel: <Mișcarea este, în aceste vremuri de cumpănă, un act istoric izvorât din iubire profundă de neam și de țară>”.

Ce include CV-ul său

Călin Georgescu este descris în CV-urile publice ca un cunoscut expert internaţional în domeniul dezvoltării durabile. A lucrat 17 ani în sistemul ONU, deţinând diferite funcţii în cadrul Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu şi raportor special al ONU pentru deşeurile toxice şi periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

De asemenea, a coordonat Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 şi 2008 şi a fost director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Este membru al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma, condusă de guvernatorul Mugur Isărescu, şi a fost preşedintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015.

A scris mai multe cărţi de studii prospective privind dezvoltarea umană şi progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul şi dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internaţionale privind România. A obţinut doctoratul în ştiinţa solului la Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti.

A absolvit Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu” din București în anul 1986 și a obținut în 1999 titlul de doctor în pedologie din partea aceleiași instituții, redenumită în 1995 Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. În 2007 acesta a absolvit un program postuniversitar la Colegiul Național de Apărare MECT Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate