Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: A lăsat SUA pentru Alba Iulia. Cine este Paul Victor Florea, tânărul candidat independent la Consiliul Local?


Publicat

florea paul victor

A lăsat Statele Unite ale Americii pentru a se stabili în Alba Iulia și a-și deschide o afacere din banii munciți de el în Boston. Vorbim despre Florea Paul Victor, un tânăr de 25 de ani, care candidează independent la Consiliul Local Alba Iulia.

Paul a absolvit Școala Generală <Mihai Eminescu> din Alba Iulia, a învățat Științe economice la Colegiul Economic <Dionisie Pop Marțian> Alba Iulia și și-a aprofundat studiile universitare în Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este fascinat de natură, fiind încă de mic membru al Cercetașilor României. Îi place sportul atât de mult încât se poate mândri că este antrenor personal de fitness certificat. Este și un mare iubitor de animale, lucru dovedit prin faptul că propune dezvoltarea centrului de ecarisaj din Alba Iulia și un program local de adopție a câinilor fără stăpân.

Este un tânăr implicat de mic în comunitate. A învățat ce înseamnă disciplina în Cercetașii României, ce înseamnă leadership-ul în Consiliul Elevilor, ce înseamnă responsabilitatea în organizațiile studențești, ce înseamnă munca de echipă în Statele Unite ale Americii și ce înseamnă curajul în afaceri.

Azi, Paul este un tânăr antreprenor în Alba Iulia, orașul în care a copilărit, în care s-a educat şi pe care ulterior l-a părăsit, doar temporar, pentru a mușca din experiențele vieții și în care a decis să revină pentru a trăi și construi un viitor mai bun.

Vrea să facă administrație publică, nu politica unui partid și a decis să fie consilier local independent al municipiului Alba Iulia.

Am făcut acest pas în primul rând pentru că sunt mulțumit de viața personală pe care o am azi. În al doilea rând, am o profesie și o îndeletnicire pe care nimeni nu mi le poate lua, motiv pentru care nu văd politica drept o carieră. Pentru mine, politica înseamnă dorința de a da ceva comunității albaiuliene din care facem cu toți parte fără a primi ceva la schimb, a declarat Paul Florea în postarea de pe pagina personală de facebook în care își anunța candidatura.

Paul consideră că a făcut foarte multe până la 25 de ani, dar nu suficient pentru orașul lui pe care îl vede tot mai nefericit, trist şi pustiu. El consideră că are ceva de oferit pentru Alba Iulia: am de oferit speranțele mele și ale generației mele pentru un oraș care merită o a doua șansă.

Este convins de ce poate face dacă ajunge consilier local, știind că trebuie să muncească mult în această campanie și după, pentru a câștiga încrederea fiecărui albaiulian. El este încrezător că, de fiecare dată, a avut lângă el familia, prietenii și sprijinul lor.

Florea Paul vrea să facă o planificare urbană mai armonioasă, vrea să acorde  facilități fiscale pentru firmele care angajează tineri și persoane cu dizabilități, o nouă zonă industrială a orașului (zonă de business), concesiuni cu redevență 0 pentru companiile care investesc în Alba Iulia, școli renovate în Alba, vrea sporuri pentru profesorii care excelează în comunitate, locuințe sociale pentru tinerii dezavantajați, funcționari formați și motivați în primărie, burse de minim 300 lei pentru elevi, transport gratuit pentru studenți, internet gratuit în tot orașul, ștrand și centru de agrement pentru albaiulieni, parcări subterane, un oraș verde,  curat si intretinut, apă, gaz, canalizare și asfalt pentru străzile care nu le au, oportunități de petrecere a timpului liber pentru albaiulieni, un oraș sigur și o poliție locală bine pregătită şi dotată.

El spune că vrea, în fond, lucruri normale pentru un oraș, pentru o comunitate în dezvoltare, pentru nevoile de azi ale tuturor albaiulienilor”.

Comandat de CANDIDAT INDEPENDENT, FLOREA PAUL VICTOR, funcția de consilier local al municipiului Alba Iulia – CUI mandatar financiar 24200153

Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  Numărul surprinzător de persoane fără loc de muncă de la Sebeș, ”orașul fără șomeri”. Situația la nivel județean

  Publicat

  job

  Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii iulie 2020 în judeţul Alba a fost de 5.672 persoane, în crestere cu 240 persoane (+4,4%) comparativ cu luna anterioara și cu 926 persoane (+19,5%) comparativ cu luna iulie 2019. Sunt cele mai recente date ale Direcției Regionale de Statistică Alba.

  Surprinzător, cel de-al doilea oraș ca număr de persoane fără loc de muncă, după Alba Iulia, este Sebeș, ”orașul fără șomeri”.

  Structura șomajului în Alba

  Femeile reprezentau la această dată 48,2% din numărul total al şomerilor ( 2738 femei).

  Structura după nivelul de instruire arată că 62,3% din şomerii înregistraţi sunt absolvenţi ai învăţământului primar, gimnazial şi profesional, 30,6% sunt persoane cu studii liceale şi postliceale şi 7,1% persoane cu studii superioare.

  Din numărul total al șomerilor, 50% sunt şomeri neindemnizati (2838 persoane), în timp ce numărul şomerilor aflati in plata a fost de 2834 persoane, din care 21 persoane au primit ajutor de șomaj 50% – absolvenți.

  Cel mai mare număr de şomeri înregistrat în luna iulie 2020 la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba a fost în oraşele:

  Alba Iulia (487 persoane),

  Sebeș (413 persoane),

  Aiud ( 242 persoane),

  Blaj (240 persoane ),

  Abrud (221 persoane),

  Câmpeni (219 persoane)

  Dintre comune, cel mai mare număr de şomeri înregistraţi se remarcă în: Jidvei (386 persoane), Bistra (177 persoane), Rosia Montana (167 persoane), Albac (152 persoane), Scărişoara (145 persoane), Ighiu (142 persoane), Șona (126 persoane), Garda de Sus (119 persoane) si Săsciori (111 persoane).

  Ponderea numărului de şomeri înregistraţi în totalul populaţiei cu vârstă de muncă (bărbați 16-65 ani și femei 16-60 ani ), în luna iulie 2020 a fost de 2,4%, 1,5% în mediul urban și 3,5% în rural.

  Dintre oraşe, cu cele mai mari ponderi se remarcă: Abrud (6,2%), Câmpeni (4,7%) si Baia de Aries (3,3%), iar cu cele mai mici ponderi orașele Cugir (0,7%), Teiuș (0,9%) și Alba Iulia (1,0%).

  În mediul rural cele mai mari ponderi ale numărului de şomeri înregistraţi în numărul total al populaţiei cu vârstă de muncă s-au înregistrat în comunele: Scărişoara (16,4%), Hoparta și Gârda de Sus ( 12,7%), Albac (12,2%), Jidvei (11,4%), Avram Iancu (11,3), Vadu Motilor (10,1%), Roșia Montană (9,4%), iar cele mai mici valori ( sub 1%), în comunele: Stremț (0,5%), Întregalde (0,6%), Salistea (0,7%), Galda de Jos (0,8%), Sântimbru (0,9%), iar in comuna Ceru Bacainți nu se înregistrează nici un șomer

  Rata şomajului a fost în luna iulie 2020 de 3,4% (3,2% în iunie 2020 și 2,8% în iulie 2019), peste nivelul înregistrat la nivel național ( 3,3%).

  În rândul femeilor rata şomajului a fost de 3,5% (3,3% în iunie 2020 și 2,8% în iulie 2019), iar în rândul bărbaţilor de 3,2% (3,2% în iunie 2020 și 2,9% în iulie 2019).

  În funcţie de rata şomajului, judeţul Alba se situează în luna iulie 2020 pe locul 23 în ierarhia județelor ordonate descrescător.

  Sursă: Direcția Regională de Statistică Alba

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  Tinker, primul telefon românesc destinat pasionaților de jocuri și fotografie. Va costa ”mai puțin decât salariul minim”

  Publicat

  Compania românească CryptoDATA va lansa la începutul lunii octombrie un device destinat celor pasionați de jocuri, dar și fotografilor.

  Este vorba despre un dispozitiv asemănător unui telefon care este în același timp un aparat foto foarte performant, un minicomputer, o consolă de jocuri și un dispozitiv pentru comunicare, au precizat reprezentanții companiei.

  Produsul celor de la CryptoDATA se va numi TINKER și, potrivit acestora, va costa mai puțin decât salariul minim din România.

  TINKER are un procesor cu o arhitectură mai specială pentru a împărți sarcinile și a-l face mai eficient și o baterie de 4.600 mAh.

  Camerele telefonului sunt performante (48 MP) și au integrat un modul de inteligență artificială. Ecranul este full display, iar camera nu afectează ecranul.

  De asemenea, TINKER vine la pachet cu o serie de accesorii destinate pasionaților de jocuri.

  ”Ca strategie a companiei, ne-am propus să dezvoltăm și produs pentru publicul larg. Astfel, aducem pe piață un produs cu performanțe ridicate la un preț mai mic decât salariul minim din România. Prin aceste produsele companiei noastre dorim să ajutăm la digitalizarea României și vrem ca oamenii să își poată permite o tehnologie de ultimă generație pentru a le îmbunătăți viața. Consider că toată lumea trebuie să aibă acces la informații și să poată lucra și accesa orice foarte rapid”a declarat pentru G4Media Ovidiu Toma, CEO al companiei.

  CryptoDATA este o companie care dezvoltă tehnologii înalte în domenii precum securitatatea cibernetică, telecomunicațiile criptate, inteligența artificială și soluțiile blockchain.

  În urmă cu puțin timp, a lansat în atmosefera înaltă a Pământului primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptată Voice Over Blockchain Protocol.

  Compania are în plan să lanseze și un vehicul electric, concept care o să integreze mai multe tehnologii dezvoltate de companie.

  Compania nu a dat deocamdată publicității imagini cu noul telefon. Lansarea va avea loc la începutul lunii octombrie.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  VIDEO: Strângere de semnături pentru eliminarea măștilor din școli, la Alba Iulia. Câteva persoane, adunate în fața Prefecturii

  Publicat

  Mai multe persoane s-au adunat sâmbătă în fața Instituției Prefectului Alba, pentru a strânge semnături împotriva utilizării măștilor în unitățile de învățământ. Evenimentul ”Părinți împotriva Școlilor de Corecție” a fost anunțat pe Facebook. 

  Primii participanți la acțiune au fost întâmpinați de jandarmi, care le-au explicat regulile unei asemenea întâlniri.

  Acțiunea a început conform anunțului de pe Facebook, în jurul orei 16.00, însă participarea a fost foarte restrânsă. Doar câteva persoane, printre care și doi copii, au răspuns apelului.

  ”Copiii nu fac boala, nu s-a dovedit faptul că cei asimptomatici transmit 100% virusul, deci este discutabil. Din Uniunea Europeană, doar 5 țări au impus obligativitatea purtării măștii de către copii și în România, vârsta de la care este obligatorie purtarea măștii este cea mai mică, 6 ani. Mi se pare că suntem mai exigenți decât restul Europei… din punct de vedere al sistemului medical, suntem codașii Europei. De ce suntem atât de draconici cu copiii, având în vedere că noi ca adulți  nu respectăm regula purtării măștii este un semn mare de întrebare și cred că ar trebui protestat, măcar să fim auziți că ni se pare aberantă această măsură” a spus una dintre participantele la acțiune.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  VIDEO: Decizie cu impact post-electoral major: PSD și Pro România au bătut palma pentru crearea de majorități la nivel local

  Publicat

  Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că în urmă cu câteva zile a semnat cu liderul Pro România, Victor Ponta, „un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral”.

  Aceasta înseamnă că după alegeri, cele două formațiuni își vor uni forțele pentru a încerca să obțină cât mai multe posturi de viceprimar și de vicepreședinte al consiliilor județene.

  „Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post electoral.

  Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional pentru a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice, pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei”, a susţinut Ciolacu.

  Declarația poate fi urmărită de la minutul 11,25.

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate