Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO-VIDEO: Concert al Filarmonicii din Bonn la Traseul celor Trei Fortificaţii, de Zilele Oraşului

Publicat

Accesul turiştilor şi al albaiulienilor este gratuit în Traseul Celor Trei Fortificaţii, cu ocazia Zilelor Oraşului. Totodată, reprezentanţii „Grup Corint” anunţă că, din acest sezon turistic, toţi copiii cu vârsta până la 12 ani şi pensionarii vor avea acces gratuit, ceilalţi vizitatori urmând a achita o taxă modică de 5 lei. Programul zilnic de vizitare a Traseului Celor Trei Fortificaţii este de la ora 9.00, dimineaţa, până la ora 21.00.

Albaiulienii au fost aşteptaţi, vineri, pentru a asista la momentele oferite de Garda Cetăţii Alba Carolina, în cadrul Zilelor Oraşului: parada Cetăţii Alba Carolina, schimbul de gardă şi salvele de tun, care vor fi trase de acum încolo, în fiecare zi de sâmbătă.

[media id=345 width=320 height=240]

Un moment special  a fost concertul pe care Filarmonica din Bonn l-a susţinut în această locaţie.

Program:

27  mai, ora 17.00 – Concert Biserica Evanghelică Aiud
28 mai, ora 12.30 – Concert „Traseul celor trei fortificaţii“
28 mai, ora 19.00 – Biserica Ortodoxă – Platoul Romanilor
29 mai, ora 16.00 – Concert Credrala Romano-Catolică Alba Iulia

Reprezentanţii „Grup Corint” susţin că unul dintre locurile cele mai spectaculoase şi frumoase ale Cetăţii Alba Carolina este Traseul celor Trei Fortificaţii. Numele acestuia este dat de faptul că aici se găsesc zidurile a trei fortificaţii, care de-a lungul timpului s-au suprapus succesiv: Castrul Roman (106 d.Ch.), Cetatea Medievală (sec. XVI-XVII) şi Cetatea Alba Carolina, fortificaţie de tip Vauban (sec. XVIII).

Toţi cei care vizitează Traseul celor Trei Fortificaţii au ocazia să cunoască istoria pe viu: intrând pe poarta vechii monetării, trec prin faţa Sălii Regale din clădirea Manutanţei, iar apoi trec pe sub Poarta de sud a Castrului Roman, restaurată; vizitatorul ajunge apoi în zona taberei militare, în partea estică fiind vechiul bastion al Saşilor, din vechea Cetate Medievală (sec. XVI-XVII); de aici se poate coborî printr-un tunel abrupt, numit poternă, în zona de acces pe platforma de artilerie, unde se află cele trei tunuri; revenind pe bastion, vizitatorul se poate deplasa apoi către caponieră, pe care o întâlnim sub forma unei galerii acoperite, care străbate zidul dintre bastioanele Eugeniu de Savoia şi Sfântul Ştefan, în prezent aici aflându-se camerele de gardă ale corpului de artilerie şi o galerie expoziţională cu imagini din timpul restaurării Porţilor Cetăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement