Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Concursul pentru directori de școli: Vineri, proba scrisă pentru candidații din Alba și din țară. Cum se corectează lucrările

examen profesor

Publicat

Vineri, candidații validați pentru participarea la concursul pentru funcțiile de directori de școli, din Alba și din țară, susțin proba scrisă. Este vorba despre testul cu itemi pentru evaluarea competențelor de management și cognitive.

Proba scrisă începe la ora 10.00 și durează cel mult 120 de minute. AICI, condiții pentru participarea la examen.

În Alba, participă 61 de candidați. Sunt 87 de posturi scoase la concurs, din care 63 de directori și 24 de director adjunct.

Cum se corectează lucrările

Evaluarea lucrărilor se face în prezența candidaților.

Fiecare item corect rezolvat se notează cu două puncte. Nota fiecărui evaluator se obține prin împărțirea la 10 a sumei punctajelor acordate de acesta. Nota candidatului la proba scrisă se calculează ca medie aritmetică a notelor acordate de fiecare evaluator. Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de evaluare a probei scrise.

Evaluarea testului standardizat se face în prezența candidatului și a observatorilor. Notele obținute la proba scrisă se pot contesta în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor. Contestațiile se adresează președintelui comisiei de organizare a concursului și se depun la secretariatul inspectoratului școlar.

Nu se admit diferențe de notare între membrii comisiei de soluționare a contestațiilor la reevaluarea probei scrise. În cazul constatării diferențelor de notare, președintele comisiei de organizare reevaluează testul în prezența candidatului și acordă nota finală.

Rezultatele soluționării contestațiilor de către comisiile de soluționare a contestațiilor se afișează la sediul și pe site-ul inspectoratului școlar/Ministerului Educației, după caz, și se comunică, în scris, contestatarului, în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului de soluționare a contestațiilor.

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație asigură elaborarea testelor standardizate, în colaborare cu experți în domeniul științelor educației, selectați în baza unei proceduri proprii și numiți prin ordin al ministrului educației.

După promovarea probei scrise, un candidat poate opta pentru participarea la proba de interviu pentru cel mult 3 funcții de conducere vacante.

Când se acordă zero puncte pentru un item

La finalul rezolvării testului standardizat, fiecare candidat predă testul și foaia de concurs responsabilului de sală, semnează borderoul de predare-primire a testelor și rămâne în sală pentru a participa la etapa de evaluare a acestuia.

Comisiile evaluează obligatoriu testul standardizat în prezența candidatului și a doi martori aleși dintre candidații din sală și consemnează punctajul în borderoul de notare existent pe foaia de concurs fără a face însemnări sau notări pe acesta sau pe lucrare, potrivit edupedu.ro.

Evaluarea se realizează în sălile în care candidații au susținut proba scrisă, prin deplasarea în sălile respective a membrilor comisiilor de evaluare și, după caz, a observatorilor.

Se verifică dacă pentru fiecare item candidatul a marcat un singur răspuns. Se identifică numărul itemilor la care nu a marcat niciun răspuns și numărul itemilor la care a marcat mai mult de un răspuns.

Se suprapune, de către unul dintre cei doi membri ai comisiei de evaluare, șablonul de evaluare peste foaia de răspuns.

Se compară, pentru fiecare item, răspunsul furnizat de candidat cu răspunsul corect. Dacă răspunsul furnizat de candidat coincide cu răspunsul corect, se acordă punctajul maxim pentru itemul respectiv. În procesul de evaluare se acordă sau punctaj maxim pe item sau zero puncte, fiind interzis să se acorde punctaje intermediare.

Se acordă zero puncte pentru un item în următoarele situații:

  • răspunsul furnizat de candidat nu este identic cu răspunsul corect;
  • candidatul nu a marcat niciun răspuns corect;
  • candidatul a marcat mai mult de un răspuns ca fiind corect.

Se însumează toate punctajele acordate de un evaluator fiecărui tem și rezultă punctajul total al testului.

Punctajul total al testului se împarte la 10 și rezultă nota pe test.

Afișarea rezultatelor și contestații

Rezultatele vor fi afișate în 18 februarie la centrul de examen, la sediul IȘJ și pe site-ul inspectoratului. Notele pot fi contestate în termen de 48 de ore, la secretariatul IȘJ sau pe adresa secretariat@isjalba.ro

Rezultatele finale vor fi afișate în 22 februarie.

Calendarul concursului pentru directori de școli 2022

  • 18 ianuarie: anunțarea concursului (publicarea funcțiilor vacante pentru care se organizează concursul); constituirea comisiei naționale, a comisiilor de organizare la nivel județean și a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere
  • 19-25 ianuarie: depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată
  • 26-28 ianuarie: evaluarea dosarelor de înscriere
  • 31 ianuarie: afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor
  • 1 februarie: depunerea solicitărilor de analiză a cauzelor și remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică
  • 2-3 februarie: remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere
  • 4 februarie: afișarea listei candidaților admiși la evaluarea dosarelor
  • 7 februarie: stabilirea centrelor speciale de desfășurare a probei scrise
  • 8 februarie: repartizarea candidaților pe centre
  • 17 februarie: depunerea de către candidații aflați în carantină sau izolare a documentelor prevăzute la art. 33 alin. (4) sau a declarației pe propria răspundere
  • 18 februarie: proba scrisă și afișarea rezultatelor
  • 18-19 februarie: depunerea contestațiilor la proba scrisă
  • 21-22 februarie: soluționarea contestațiilor la proba scrisă
  • 22 februarie: afișarea rezultatelor finale la proba scrisă
  • 4 martie: proba scrisă pentru candidații care la data de 18 februarie 2022 se află în carantină sau izolare și afișarea rezultatelor
  • 4-5 martie: depunerea și soluționarea contestațiilor; afișarea rezultatelor finale
  • 4-8-martie: înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din metodologie
  • 9-10 martie: constituirea comisiilor pentru proba de interviu
  • 14 martie: publicarea graficului de desfășurare a interviurilor
  • 16-25 martie: proba de interviu
  • 17-29 martie: depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu
  • 29 martie: afișarea rezultatelor finale ale concursului
  • 30 martie: exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ
  • 31 martie: validarea rezultatelor finale
  • 4 aprilie: emiterea deciziilor de numire (cu intrare în vigoare la 18 aprilie 2022)

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate