Connect with us
Advertisement

Actualitate

Conferință despre procesul minier pe plan mondial, susținută de Ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne, la Palatul Apor

Publicat

Palatul Apor din Alba Iulia l-a găzduit joi pe ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne, care a susținut o conferință privind „Responsabilitatea social corporatistă în domeniul exploatării resurselor naturale și asigurarea dezvoltării durabile în domeniul exploatării resurselor naturale”. Ambasadorul a fost primit de conducerea Universității, rectorul Daniel Breaz, pro-rectorul, Moise Achim, iar la eveniment au fost prezenți și Arhiepiscopul Alba Iuliei, ÎPS Irineu, administratorul județului Alba Sorin Bumb și cadre didactice ale universității.

Potrivit lui Philippe Beaulne, vizita sa la Alba Iulia nu are nici o legătură cu proiectul minier Roșia Montană.

Ambasadorul Canadei Philippe Beaulne, a prezentat joi în cadrul unei conferințe, tot ceea ce implică procesul minier pe plan mondial. Acesta a adus în discuție responsabilitățile social corporative în domeniul exploatării resurselor naturale, ce implică o dezvoltare durabilă în acest domeniu, dar și impactul comunității locale după închiderea unei mine.

Ca exemplu de bună dezvoltare în domeniul exploatării resurselor naturale, acesta a vorbit despre Canada. Ambasadorul susține că acesta se distinge cu precădere prin rolul său de prim-plan în sectorul minier la nivel global. Companiile miniere și de exploatare în Canada reușesc 43% din investițiile globale în acest sector.

Acesta a mai precizat că țara sa natală este una dintre cele mai reprezentative în domeniul minier la nivel mondial, producând un număr de peste 60 de minerale și metale.

Referitor la problema mineritului de la Roșia Montană ambasadorul nu a comentat prea multe. Întrebat dacă a venit să facă „lobby” pentru deschiderea mineritului în zona munților apuseni acesta a răspuns că „Desigur știu că în prezent se dezbate în România subiectul mineritului. La noi în Canada există o tradiție veche în industria mineritului, și avem și companii active în mai multe părți din lume inclusiv în România. Am venit să vă prezint o situație la care puteți să vă așteptați în România, atât din punct de vedere tehnic cât și social.”

Acesta a mai precizat să susține dezvoltarea mineritului dacă se face legal și fără să afecteze comunitatea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Calin

    joi, 07.03.2013 at 14:48

    cred ca cel mai important lucru pentru mineritul in Romania este sa se ia decizii cat mai repede. Avem resurse, avem investitori cu proiecte pregatite la cele mai stricte standarde, avem si oameni cu experienta care asteapta crearea de locuri de munca, trebuie doar ca statul sa dea drumul mineritului, doar ca acest lucru se tot amana!

    • laurentiu

      joi, 07.03.2013 at 17:26

      in domeniul resurselor naturale tara noastra are avantaje mari, de care din pacate nu profitam pentru ca proiecte miniere ca cel de la Rosia se amana de ani de zile

  2. Filip

    joi, 07.03.2013 at 15:12

    stiu ca in Europa se practica minerit ca si cel propus la Rosia Montana in tari ca Finlanda sau Suedia, avem aceleasi norme si legi ca si ei, doar ca la ei nu se amana un raspuns cate 10-15 ani…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement