Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CONGRESUL PMP: Elena Udrea a fost aleasă președinte. Candidatul partidului la prezidențiale din toamnă este Cristian Diaconescu


Publicat

Elena Udrea a fost aleasă, sâmbătă, la Congresul PMP, în funcţia de preşedinte al acestui partid, obţinând 742 voturi, în timp ce contracandidatul său Daniel Funeriu a întrunit 209 voturi. Reprezentantul din Alba, Clement Negruţ, nu a candidat pentru vreo funcţie nouă fiindu-i reconfirmată poziţia de lider de grup în Camera Deputaţilor.

Funcţia de preşedinte al PMP a fost disputată, la Congresul de sâmbătă, de Elena Udrea şi Daniel Funeriu.

Ceilalţi trei candidaţi înscrişi iniţial în competiţia pentru şefia PMP – Adrian Rădulescu, Gelu Vişan şi Adrian Papahagi – au anunţat sâmbătă că se retrag din cursă. Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au precizat că o susţin pe Elena Udrea, iar Adrian Papahagi că îl sprijină pe Daniel Funeriu.

Primul congres al PMP a ales, sâmbătă, membrii noilor foruri de conducere ale partidului, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi, între cei care vor lipsi din conducerea partidului numărându-se Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi. Liderul PMP Alba, Clement Negruț, nu a candidat pentru nicio funcție nouă de conducere, fiind reconfirmat ca lider de grup în Camera Deputaţilor.

Secretarul general al PMP a fost ales Cristian Petrescu, care va fi ajutat de cei doi secretari generali adjuncţi: Sergiu Diacomatu şi Gelu Vişan.

De asemenea, au fost aleşi vicepreşedinţii PMP care vor avea alocate domenii de activitate: Ştefan Vlaston (Strategii şi relaţii politice), Marin Anton (Politici publice), Nicolae Ivăşchescu (Resurse umane), Florian Staicu (Comunicare şi imagine), Gabriel Berca (Administraţie), Florin Secară (Relaţii cu mediul de afaceri şi patronate), Petru Movilă (Relaţia cu societatea civilă şi sindicatele), Eugen Tomac (Românii de pretutindeni), Cristian Preda (Relaţii internaţionale).

Totodată, au fost aleşi nouă secretari executivi ai partidului, membrii Comisiei de Arbitraj şi Integritate şi cei ai Comisiei Centrale de Cenzori. Secretarii sunt: Vasile Gherasim – secretar executiv, Departamentul pentru strategii şi relaţii politice, Adrian Rădulescu – secretar executiv, Departamentul pentru politici publice, Cătălin Cristache – secretar executiv, Departamentul de resurse umane, Ciprian Rogojan – secretar executiv, Departamentul de comunicare şi imagine, Claudiu Palaz – secretar executiv, Departamentul pentru administraţie, Florin Gheorghe – secretar executiv, Departamentul pentru relaţii cu mediul de afaceri şi patronate, Mihaela Stoica – secretar executiv, Departamentul pentru relaţii cu societatea civilă şi sindicate, Dan Radu Zătreanu – secretar executiv, Departamentul Românii de pretutindeni, Valerian Vreme – secretar executiv.

Din comitetul executiv PMP mai fac parte Clement Negrut – lider de grup Camera Deputaților, Ruxandra Dragomir – preşedinta OF PMP, Daniel Geantă – preşedinte PMP Bucureşti.

„Mă bucur că activitatea mea din Camera Deputaților desfășurată până la acest Congres a fost apreciată de colegii mei din PMP, în așa fel încât s-a considerat că pot îndeplini în continuare acest rol de lider de grup. Experiența acumulată în camera inferioara a Parlamentului, m-au ajutat să coordonez estrem de eficient activitatea deputaților PMP, în așa fel încât vocea noastră să fie auzită și să reprezentăm o pondere în acest for”, a declarat deputatul Clement Negruţ.

Elena Udrea şi Daniel Funeriu au candidat doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce Adrian Papahagi a candidat şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

Concurenţă mai mare, cinci pe un loc, a fost pentru funcţia de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice, post la care aspirau Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ştefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu şi Iulia Mirescu.

De asemenea, pentru postul de vicepreşedinte pentru relaţiile cu mediul de afaceri au candidat Florin Secară, Marian Berdan şi Gunter Erich Wotsch.

După anunţarea rezultatului votului pentru funcţia de preşedinte al PMP, în sală s-au auzit din nou ritmurile melodiei „Happy”, care au răsunat şi în debutul reuniunii, momentul fiind de asemenea marcat prin lansarea de confeti.

Cristian Diaconescu a fost anunţat, sâmbătă, de noul preşedinte al PMP, Elena Udrea, drept candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale, Diaconescu precizând că acceptă candidatura.

Cristian Diaconescu a declarat, sâmbătă, că nu a existat vreo discuţie sau o consultare cu preşedintele Traian Băsescu înainte de anunţarea lui drept candidat al PMP pentru alegerile prezidenţiale.

„Este onoare pe care mi-o faceţi, accept candidatura cu sprijinul şi cu munca tuturor. Respectul pentru ţară, pentru demnitate, lege şi ordine pentru toată lumea, egalitatea de şanse, drepturile fiecăruia de a fi liber în ţara lui reprezintă liniile solemne faţă de care mă angajez în faţa dumneavoastră. Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la întregirea neamului românesc, Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus la rândul său Cristian Diaconescu.

Fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu a devenit membru al PMP în luna mai.

Într-o conferinţă de presă susţinută în 20 mai, Elena Udrea a arătat că intrarea lui Cristian Diaconescu reprezintă „un câştig” pentru partid, acesta fiind „tipul de politician occidental” de care este nevoie în acest moment pe scena politică.

„Pentru PMP ziua de astăzi este una în care dăm semnalul că partidul devine şi mai puternic pentru că ni se alătură un om care reprezintă ceva în politica românească, un om credibil, un om care a avut rezultate în toate activităţile şi în toate funcţiile pe care le-a deţinut până acum, este vorba de domnul Cristi Diaconescu. Cristi Diaconescu este membru fondat al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar astăzi vine în Partidul Mişcarea Populară”, a precizat atunci Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, la finele lunii aprilie, eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Cristian Diaconescu. Cristian Diaconescu a fost numit, în mai 2012, în funcţia de consilier prezidenţial, fiind şef al Cancelariei Prezidenţiale. El este de asemenea membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Cristian Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008, din partea PSD. În 2010 Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR şi preşedinte de onoare al acestei formaţiuni politice. El a ocupat de asemenea funcţii de ministru de Externe şi de ministru al Justiţiei.

Elena Udrea a declarat, joi, că PMP va avea, prin candidatul formaţiunii, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor, aceasta fiind „soluţia cea mai bună pentru partid”, o susţinere a unui candidat al dreptei fiind condiţionată de asumarea de către acesta a viziunii lui Traian Băsescu.

Întrebată cum comentează faptul că nici PNL şi nici PDL nu îşi doresc o colaborare cu PMP, Elena Udrea a răspuns: „Nu ştiu de ce atâta îngrijorare. Noi am plecat din PDL pentru că am considerat că drumul PDL cu actuala conducere este unul falimentar. Se dovedeşte astăzi că este aşa, pentru că conducerea PDL a votat că este de acord cu fuziunea, deci cu dispariţia PDL. De unde până unde impresia că noi ne-am dori, după ce în urmă cu patru luni am plecat din partid (..) că acum am vrea să ne întoarcem acolo?”.

Elena Udrea a precizat că a discutat cu Vasile Blaga în toamnă despre o fuziune a PMP cu PDL, dar „cei din conducerea partidului democrat au preferat să meargă mai departe pe o strategie care să însemne un conflict şi o dezicere de fosta guvernare şi de drumul pe care PDL l-a avut alături de Traian Băsescu„, iar „toţi cei care au părăsit partidul nu au fost de acord să promoveze acest lucru”.

Udrea a mai precizat că, încă din 2013, a vorbit despre două variante în privinţa PDL, una privind modernizarea partidului – soluţie reprezentată de alegerea sa la şefia partidului, şi varianta în care PDL să stagneze şi să contopească în PNL condus de Crin Antonescu. „Am avut dreptate, varianta cu Vasile Blaga şi actuala conducere înseamnă dispariţia PDL”, a mai spus aceasta.

Despre o candidatură la prezidenţiale, Elena Udrea a declarat că „PMP va avea prin candidatul său, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor”. Întrebată dacă va candida la prezidenţiale, Udrea a răspuns: „Deocamdată staţi că abia candidez la şefia partidului. Toate lucrurile la rândul lor”.

Elan Udrea a menţionat că, imediat după alegerile interne, se va intra imediat într-o competiţie pentru prezidenţiale din toamnă. „Fie se va merge cu un candiddat propriu, şi este soluţia cea mai bună din punctul meu de vedere pentru Partidul Mişcarea Populară, fie vom susţine cel mai bun candidat al dreptei, dar nu în orice condiţii. În condiţiile în care acest candidat îşi asumă să ducă mai departe viziunea actualului preşedinte”, a spus Udrea.

sursa: mediafaxDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

A condus o motocicletă neînmatriculată, fără permis. Minor din județul Mureș, cercetat de polițiștii din Blaj

Publicat

Un minor din județul Mureș a fost depistat  miercuri de polițiștii din Blaj în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată, fără să posede permis de conducere. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 5 mai 2021, în jurul orei 14.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au depistat un minor de 17 ani, din comuna Daneș, județul Mureș, în timp ce circula cu o motocicletă, pe Drumul Județean 107 F, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fără ca motocicleta să fie înmatriculată în circulație.

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Autoritățile din România au avizat primul autotest antigen COVID-19. Cum se face testarea

Publicat

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a validat, oficial, primul autotest antigen COVID-19, pentru uz personal, comercializat și dezvoltat de DDS Diagnostic pentru diagnosticarea COVID-19.

Testele au o acurateţe de peste 98% și se pot face în orice moment al zile, fără supraveghere medicală.

Testele sunt non-invazive.

Cum se face testarea

Tamponul nazal se introduce 2-3 cm în nas.

Procesul de recoltare este identic cu acela prin care, cu un tampon, “se curăţă” interiorul nării.

Nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care se testează.

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2.

“Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susţine şi uşura procesul de testare în masă şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal.

Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educaţia, Cultura, HoReCa.

Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiţionată de prezenţa personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă şi la scară largă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, şi a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, a declarat fondatorul şi liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic, Dana Stan.

Testele produse de DDS Diagnostic pot fi achiziţionate online şi în reţelele de farmacii şi magazinele partenere.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Asalt asupra castelului din Riegersburg, aparținând prințului care a împușcat ursul din Covasna. Sute de români lasă comentarii

Publicat

”Arthur, Romania” este mesajul repetat în ultimele ore de sute de români, pe pagina din Google a Castelului din Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, cel care a împușcat un urs de dimensiuni mari în România.

Mai mult, cei care postează comentarii acordă castelului o stea, ratingul scăzând de la 4,6 (din 5) la 3,9, în doar câteva ore. Și continuă să scadă, deoarece comentariile nu s-au oprit.

Mai mult, și secțiunea de ”întrebări” despre castel este bombardată de mesaje de genul: ”Is the bear hunting included?” (Vânătoarea de urs este inclusă?)

Castelul Riegersburg este un castel medieval situat pe un vulcan latent, la o înălțime de 450 de metri, deasupra orașului Riegersburg din regiunea austriacă Stiria.

Castelul este deținut de familia domnească din Liechtenstein și conține un muzeu cu expoziții temporare.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este membru al monarhiei din Liechtenstein și apare online drept proprietar al castelului din Austria.

„Nu sunt austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Există o monarhie acolo de 300 de ani. În calitate de membru al casei de guvernământ, mi se permite să port acest titlu şi este menţionat în toate documentele mele”, a declarat prințul Emanuel Liechtenstein într-un interviu pentru soj.at, citat și de presa românească.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein are 3 copii, este medic dar profesează relativ puțin, aproximativ 6 ore pe lună. Tot el administrează și castelul, care poate fi vizitat.

Tatăl său, Nikolaus von Liechtenstein, conduce Societatea Europeană Coudenhove-Kalergi, organizaţie care l-a decorat anul trecut pe şeful statului român Klaus Iohannis pentru rolul său în construcţia europeană.

Scandalul a izbucnit după ce Agent Green a publicat informația potrivit căreia ursul uriaș Arthur a fost împușcat de un prinț austriac la Ojdula, județul Covasna, într-o arie naturală protejată.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Drept la replică: Reacția primarului Pleșa la declarațiile senatorului Călin Matieș în scandalul restricțiilor din Alba Iulia

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, îi răspunde senatorului de Alba, Călin Matieș, la cererea acestuia de a relaxa măsurile impuse de pandemia de COVID-19.

Prezentăm mai jos dreptul la replică a primarului Pleșa la articolul: Călin Matieș: Solicit prefectului Albu și primarului Pleșa să dea dovadă de maturitate: RELAXAȚI MĂSURILE la Alba Iulia!

”Când gura o ia înaintea științei, derapajele actuale te fac să te gândești că, de fapt, cei care pozează în “noii oameni” sunt la fel ca ceilalți; doar îmbrăcămintea, poate, uneori e mai spectaculoasă, în ciuda oricăror trimiteri la tradițiile autentice ale acestui neam.

Vreau doar să îi transmit unuia dintre puținii parlamentari de Alba, care încă patinează în gol, deși sezonul s-a încheiat demult, că separația puterilor în stat este nu doar esența democrației și a unei republici parlamentare, ci inclusiv motivul pentru care distinsa-i înfățișare a primit, temporar, dreptul de a se alătura apelativului de “senator”.

Fără a continua seria remarcilor care, pe mine personal, nu mă caracterizează, vreau să îi aduc la cunoștință distinsului politician faptul că primarul Municipiului Alba Iulia nu face parte din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și, pe cale de consecință, nu poate lua nicio decizie în sensul suspendării restricțiilor la nivelul Municipiului Alba Iulia. Eu, în calitatea mea de primar, am transmis aproape zilnic îngrijorările mele conducătorilor acestui județ și nu voi sta cu mâinile în sân, nicio zi, până când Alba Iulia nu va avea ceea ce merită cu adevărat. Dar, dintr-o funcție de înaltă demnitate publică, să nu faci diferența dintre legalitate și vulgaritate, poate fi foarte grav pentru oricine.

Că am susținut mereu deschiderea HORECA și relaxarea măsurilor în Alba Iulia, fără a trece limitele legale sau a face presiuni, fie ele și numai mediatice, cred că nu mai este un secret pentru nimeni. Am fost singura persoană din administrație care a participat la toate întâlnirile cerute de către reprezentanții HORECA, fiindcă le înțeleg problemele și nu aș vrea, în niciun moment, să trec prin ce au trecut ei în ultimul an. Și eu îmi doresc viața de dinainte de pandemie, la fel ca toți locuitorii acestei comunități.

Respect orice breaslă și chiar am avut încredere atunci când un producător local a ajuns în Senatul României. Probabil mulți au sperat că vom avea, poate, mai multă pâine. Cu tristețe constat că a ales să dea mai mult circ… Și nici măcar unul de bună calitate… Indiferent câte paie ar încerca să arunce pe foc!”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia într-un drept la replică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate