Connect with us
Advertisement

Actualitate

CONGRESUL PMP: Elena Udrea a fost aleasă președinte. Candidatul partidului la prezidențiale din toamnă este Cristian Diaconescu

Publicat

Elena Udrea a fost aleasă, sâmbătă, la Congresul PMP, în funcţia de preşedinte al acestui partid, obţinând 742 voturi, în timp ce contracandidatul său Daniel Funeriu a întrunit 209 voturi. Reprezentantul din Alba, Clement Negruţ, nu a candidat pentru vreo funcţie nouă fiindu-i reconfirmată poziţia de lider de grup în Camera Deputaţilor.

Funcţia de preşedinte al PMP a fost disputată, la Congresul de sâmbătă, de Elena Udrea şi Daniel Funeriu.

Ceilalţi trei candidaţi înscrişi iniţial în competiţia pentru şefia PMP – Adrian Rădulescu, Gelu Vişan şi Adrian Papahagi – au anunţat sâmbătă că se retrag din cursă. Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au precizat că o susţin pe Elena Udrea, iar Adrian Papahagi că îl sprijină pe Daniel Funeriu.

Primul congres al PMP a ales, sâmbătă, membrii noilor foruri de conducere ale partidului, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarii generali adjuncţi şi secretarii executivi, între cei care vor lipsi din conducerea partidului numărându-se Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi. Liderul PMP Alba, Clement Negruț, nu a candidat pentru nicio funcție nouă de conducere, fiind reconfirmat ca lider de grup în Camera Deputaţilor.

Secretarul general al PMP a fost ales Cristian Petrescu, care va fi ajutat de cei doi secretari generali adjuncţi: Sergiu Diacomatu şi Gelu Vişan.

De asemenea, au fost aleşi vicepreşedinţii PMP care vor avea alocate domenii de activitate: Ştefan Vlaston (Strategii şi relaţii politice), Marin Anton (Politici publice), Nicolae Ivăşchescu (Resurse umane), Florian Staicu (Comunicare şi imagine), Gabriel Berca (Administraţie), Florin Secară (Relaţii cu mediul de afaceri şi patronate), Petru Movilă (Relaţia cu societatea civilă şi sindicatele), Eugen Tomac (Românii de pretutindeni), Cristian Preda (Relaţii internaţionale).

Totodată, au fost aleşi nouă secretari executivi ai partidului, membrii Comisiei de Arbitraj şi Integritate şi cei ai Comisiei Centrale de Cenzori. Secretarii sunt: Vasile Gherasim – secretar executiv, Departamentul pentru strategii şi relaţii politice, Adrian Rădulescu – secretar executiv, Departamentul pentru politici publice, Cătălin Cristache – secretar executiv, Departamentul de resurse umane, Ciprian Rogojan – secretar executiv, Departamentul de comunicare şi imagine, Claudiu Palaz – secretar executiv, Departamentul pentru administraţie, Florin Gheorghe – secretar executiv, Departamentul pentru relaţii cu mediul de afaceri şi patronate, Mihaela Stoica – secretar executiv, Departamentul pentru relaţii cu societatea civilă şi sindicate, Dan Radu Zătreanu – secretar executiv, Departamentul Românii de pretutindeni, Valerian Vreme – secretar executiv.

Din comitetul executiv PMP mai fac parte Clement Negrut – lider de grup Camera Deputaților, Ruxandra Dragomir – preşedinta OF PMP, Daniel Geantă – preşedinte PMP Bucureşti.

„Mă bucur că activitatea mea din Camera Deputaților desfășurată până la acest Congres a fost apreciată de colegii mei din PMP, în așa fel încât s-a considerat că pot îndeplini în continuare acest rol de lider de grup. Experiența acumulată în camera inferioara a Parlamentului, m-au ajutat să coordonez estrem de eficient activitatea deputaților PMP, în așa fel încât vocea noastră să fie auzită și să reprezentăm o pondere în acest for”, a declarat deputatul Clement Negruţ.

Elena Udrea şi Daniel Funeriu au candidat doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce Adrian Papahagi a candidat şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

Concurenţă mai mare, cinci pe un loc, a fost pentru funcţia de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice, post la care aspirau Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ştefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu şi Iulia Mirescu.

De asemenea, pentru postul de vicepreşedinte pentru relaţiile cu mediul de afaceri au candidat Florin Secară, Marian Berdan şi Gunter Erich Wotsch.

După anunţarea rezultatului votului pentru funcţia de preşedinte al PMP, în sală s-au auzit din nou ritmurile melodiei „Happy”, care au răsunat şi în debutul reuniunii, momentul fiind de asemenea marcat prin lansarea de confeti.

Cristian Diaconescu a fost anunţat, sâmbătă, de noul preşedinte al PMP, Elena Udrea, drept candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale, Diaconescu precizând că acceptă candidatura.

Cristian Diaconescu a declarat, sâmbătă, că nu a existat vreo discuţie sau o consultare cu preşedintele Traian Băsescu înainte de anunţarea lui drept candidat al PMP pentru alegerile prezidenţiale.

„Este onoare pe care mi-o faceţi, accept candidatura cu sprijinul şi cu munca tuturor. Respectul pentru ţară, pentru demnitate, lege şi ordine pentru toată lumea, egalitatea de şanse, drepturile fiecăruia de a fi liber în ţara lui reprezintă liniile solemne faţă de care mă angajez în faţa dumneavoastră. Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la întregirea neamului românesc, Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a spus la rândul său Cristian Diaconescu.

Fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu a devenit membru al PMP în luna mai.

Într-o conferinţă de presă susţinută în 20 mai, Elena Udrea a arătat că intrarea lui Cristian Diaconescu reprezintă „un câştig” pentru partid, acesta fiind „tipul de politician occidental” de care este nevoie în acest moment pe scena politică.

„Pentru PMP ziua de astăzi este una în care dăm semnalul că partidul devine şi mai puternic pentru că ni se alătură un om care reprezintă ceva în politica românească, un om credibil, un om care a avut rezultate în toate activităţile şi în toate funcţiile pe care le-a deţinut până acum, este vorba de domnul Cristi Diaconescu. Cristi Diaconescu este membru fondat al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar astăzi vine în Partidul Mişcarea Populară”, a precizat atunci Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, la finele lunii aprilie, eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Cristian Diaconescu. Cristian Diaconescu a fost numit, în mai 2012, în funcţia de consilier prezidenţial, fiind şef al Cancelariei Prezidenţiale. El este de asemenea membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Cristian Diaconescu a fost ales senator la alegerile parlamentare din 2004 şi 2008, din partea PSD. În 2010 Cristian Diaconescu a devenit membru al UNPR şi preşedinte de onoare al acestei formaţiuni politice. El a ocupat de asemenea funcţii de ministru de Externe şi de ministru al Justiţiei.

Elena Udrea a declarat, joi, că PMP va avea, prin candidatul formaţiunii, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor, aceasta fiind „soluţia cea mai bună pentru partid”, o susţinere a unui candidat al dreptei fiind condiţionată de asumarea de către acesta a viziunii lui Traian Băsescu.

Întrebată cum comentează faptul că nici PNL şi nici PDL nu îşi doresc o colaborare cu PMP, Elena Udrea a răspuns: „Nu ştiu de ce atâta îngrijorare. Noi am plecat din PDL pentru că am considerat că drumul PDL cu actuala conducere este unul falimentar. Se dovedeşte astăzi că este aşa, pentru că conducerea PDL a votat că este de acord cu fuziunea, deci cu dispariţia PDL. De unde până unde impresia că noi ne-am dori, după ce în urmă cu patru luni am plecat din partid (..) că acum am vrea să ne întoarcem acolo?”.

Elena Udrea a precizat că a discutat cu Vasile Blaga în toamnă despre o fuziune a PMP cu PDL, dar „cei din conducerea partidului democrat au preferat să meargă mai departe pe o strategie care să însemne un conflict şi o dezicere de fosta guvernare şi de drumul pe care PDL l-a avut alături de Traian Băsescu„, iar „toţi cei care au părăsit partidul nu au fost de acord să promoveze acest lucru”.

Udrea a mai precizat că, încă din 2013, a vorbit despre două variante în privinţa PDL, una privind modernizarea partidului – soluţie reprezentată de alegerea sa la şefia partidului, şi varianta în care PDL să stagneze şi să contopească în PNL condus de Crin Antonescu. „Am avut dreptate, varianta cu Vasile Blaga şi actuala conducere înseamnă dispariţia PDL”, a mai spus aceasta.

Despre o candidatură la prezidenţiale, Elena Udrea a declarat că „PMP va avea prin candidatul său, un cuvânt de spus în turul doi al prezidenţialelor”. Întrebată dacă va candida la prezidenţiale, Udrea a răspuns: „Deocamdată staţi că abia candidez la şefia partidului. Toate lucrurile la rândul lor”.

Elan Udrea a menţionat că, imediat după alegerile interne, se va intra imediat într-o competiţie pentru prezidenţiale din toamnă. „Fie se va merge cu un candiddat propriu, şi este soluţia cea mai bună din punctul meu de vedere pentru Partidul Mişcarea Populară, fie vom susţine cel mai bun candidat al dreptei, dar nu în orice condiţii. În condiţiile în care acest candidat îşi asumă să ducă mai departe viziunea actualului preşedinte”, a spus Udrea.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement