Connect with us
Publicitate

Actualitate

Consilierul județean Marius Hațegan: „După rectificarea bugetară, doar 0,09% din banii alocați pe țară au ajuns în județul Alba”

Publicat

Democrat-liberalul Marius Hațegan, prezent joi în conferință de presă, a adus în discuție rectificarea bugetară efectuată de Guvern în urmă cu o lună și modul „discriminatoriu” în care se alocă banii. Mai precis, el a declarat că din miliardul de lei stabilit prin ordonanță de urgență pentru echilibrarea bugetelor locale din toată țara, doar 0,09% ajung în Alba. Mai mult, banii sunt destinați doar plății arieratelor la bugetul de stat, ceea ce este o discriminare față de cei care „sunt conștiincioși și își plătesc datoriile”.

„Prin Ordonanța de Urgență nr. 17 din 30 iulie 2013, suma alocată prin rectificarea bugetară a fost de 1 miliard lei pe țară. Banii sunt sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale și sunt destinați exclusiv pentru stingerea datoriilor la 31 iulie 2013. De acești bani beneficiază comune, orașe, municipii, județe, instituții subordonate acestoram inclusiv spitalele publice din rețeaua autorităților administrației publice, ce au înregistrat plăți restante la data de 31 iulie 2013. Data limită pentru depunerea cererilor este 31 octombrie 2013”, a precizat Marius Hațegan.

Citiți și:

Top 10 „Cele mai sărace comune din Alba”: Vezi ce primării fac atât de puțini bani încât nu-și pot acoperi nici cheltuielile

În județul Alba, 19 unități administrativ-teritoriale înregistrează plăți restante în suma totală de 4.914.183 lei. În urma rectificării bugetare, 0,09% din bani, adică aproximativ 860.000 lei, au ajuns în Alba. În 2012, în timpul guvernării PDL, județul Alba a primit 15.270.000 lei, de care au beneficiat 52 de primării, în urma Hotărârii de Guvern 255 din aprilie 2012, a mai spus Hațegan.

„Banii se întorc la bugetul de stat exact așa cum au venit”

„Banii pleacă de la Minister, ajuns la comună/oraș/municipiu, merg la instituții, apoi la furnizori și ajung înapoi la bugetul de stat. Se întorc înapoi exact așa cum au venit. Se plătește doar datoria, nu și facturile. În cazul în care nu există furnizor, banii ajung la comune/orașe/municipii, merg la instituții, dar doar sumele pe care acestea le au de plătit la bugetul de stat. practic Guvernul trimite un miliard de lei din buget, se face acest circuit și ajunge, exact aceeași sumă înapoi la buget.Cei care își plătesc datoriile la stat sunt, într-un fel, dezavantajați, pentru că cei care nu plătesc, primesc banii de la Guvern”, a mai declarat Marius Hațegan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate