Administrație
Constructori amendaţi pentru nereguli la refacerea drumurilor, în urma lucrărilor de canalizare în Oarda, Bărăbanţ şi Partoş
Primăria Alba Iulia va amenda constructorii care asigurat refacerea infrastructurii de drumuri, după lucrări de canalizare în zonele Bărăbanţ, Partoş şi Oarda şi va dispune remedierea neregulilor. Joi, la sediul primăriei a avut loc o întâlnire în acest sens între conducerea oraşului şi şefii APA CTTA.
Potrivit unui comunicat al primăriei, întâlnirea a avut ca temă centrală lucrările realizate în cadrul proiectului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată la nivelul municipiului Alba Iulia.
Potrivit situaţiei la zi, au fost realizaţi 27 kilometri de reţea de canalizare, din totalul de 44 vizaţi până în luna noiembrie a anului 2012, precum şi mai mult de jumătate dintre cele 2000 de racorduri prevăzute a fi executate până în noiembrie anul trecut.
Au fost însă identificate probleme de suprastructură şi foarte multe incoveniente pentru locuitorii din cartierele Bărăbanţ, Partoş şi Oarda. „Multe dintre străzile pe care s-a introdus canalizarea, chiar dacă neasfaltate, erau într-o stare bună. În Oarda, spre exemplu, unde administraţia locală a introdus în regie proprie apa pe o distanţă de 5,5 km, refacerile au fost realizate corespunzator şi nu au pus niciodată probleme locuitorilor. După intervenţia constructorilor care au efectuat lucrări de canalizare, situaţia s-a schimbat complet”, se arată în comunicat.
Concluzia reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia şi a conducerii APA CTTA (beneficiarul finanţării şi administratorul lucrărilor) a fost că refacerea drumurilor afectate de lucrări a fost în multe situaţii greşit abordată de către executanţi, fiind aplicate şi corecţii proiectului tehnic iniţial. Astfel, beneficiarul nu a plătit nicio factură pentru acest serviciu.
Primarul Mircea Hava a dispus măsuri administrative, ce cuprind chiar amendarea constructorilor şi realizarea refacerilor, pentru aducerea drumurilor la starea iniţială. APA CTTA va monitoriza calitatea lucrărilor. Acolo unde drumurile au fost asfaltate se va turna asfalt sau covor asfaltic, iar pe drumurile pietruite se va reface profilul străzii. La toate aceste lucrari se adauga si cele prevazute in programul PNDI.
“Nu le cere nimeni să construiască strada. Dar nici nu este permis să te concentrezi pe obiectul de bază al lucrării, fără să ţii seama de neajunsurile ce decurg dintr-o treaba făcuta pe jumătate. Chiar dacă dorinţa de a avea canalizare peste tot în oraş este veche, chiar dacă am aşteptat cu toţii posibilitatea de a realiza acest lucru cu bani europeni, nu înseamnă că cineva va trece cu vederea modul precar în care au fost realizate lucrările de refacere. Sunt sigur că se poate mai bine de atât şi că toţi cei implicaţi vor dovedi acest lucru. Primăria îşi va da concursul în acest sens, chiar dacă lucrarea nu ne aparţine direct, dar în cele din urmă va fi tot în beneficiul oraşului”, a spus Mircea Hava.
Valoarea proiectului de extindere şi reabilitare a reţelei de canalizare la nivelul municipiului Alba Iulia este de peste 19 milioane de euro. Lucrările de canalizare se vor finaliza în luna noiembrie 2012. Construcţia noii staţii de epurare este prevazută pe durata a 24 luni, iar contractul va fi semnat cel mai probabil în luna februarie a acestui an.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
abc
sâmbătă, 28.01.2012 at 22:19
Da in Micesti nu vede nimeni ca s-au apucat iar de santuri transversale de-ti rupi rotile. Inteleg ca traba sa sape, dar cand la astupa, la primavara?Daca ii apuca iarna harnicia sa termine toata treaba. Vizitati Micestiul din 50 in 50 de m sant.Opresti, dai cu rotile mai mergi, iar opresti, in fiecare zi .