Administrație
Contract de 15 milioane de euro, pentru colectarea deșeurilor din 26 de localități din Alba. Prețurile, pe categorii
Au fost depuse șase oferte, dar câștigătoare a fost desemnată cea a propusă de Asocierea SC RER Vest SA Oradea – SC Retim Ecologic Service SA Timişoara.
Valoarea contractului încheiat pe o perioadă de patru ani este de 74.110.971 lei (15,6 milioane de euro), fără TVA, mai mică cu circa 13,7 milioane de lei decât valoarea estimată.
Este vorba despre aceeaşi asociere de firme care a obţinut anul trecut şi contractul pentru colectarea şi transportul deşeurilor din zona 2 a judeţului, cu municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi comunele limitrofe cu o valoare de 47.606.387 de lei.
Ambele societăţi au ca acţionari RER-RWE Entsorgung România, firma care reprezintă în România interesele companiei germane RWE Entsorgung AG, respectiv Consiliile locale din Oradea şi Timişoara.
Zona 1 a judeţului, din care ar urma să fie colectate şi transportate deşeurile în cadrul acestui contract, are o populaţie de 154.279 de locuitori și include, pe lângă cele patru orașe, comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalţ, Stremţ, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sîntimbru, Rîmeţ, Rădeşti, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopîrta, Fărău, Noşlac, Lunca Mureşului şi Unirea.
Asocierea de firme va colecta deşeurile din aceste localități şi le va transporta la staţia de transfer Aiud sau direct la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos.
Contractul ar urma să intre în vigoare după 4 luni, perioadă în care operatorul va derula operaţiunile de pregătire a activităţilor. Colectarea se va face selectiv, pe 3 fracții: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă.
Tarife:
7,03 lei de persoană/lună în mediul urban, inclusiv asociaţii de proprietari
217,36 lei pe tonă în mediul rural, preţul pe locuitor fiind stabilit în funcţie de cantitatea colectată
250,32 lei/tonă pentru agenții economici.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News