Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Control judiciar prelungit pentru primarul din Vințu de Jos, acuzat că a plătit sute de mii de lei pentru studii nerealizate

Publicat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus prelungirea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru primarul comunei Vințu de Jos, Petru Ioan Barbu. 

”La data de 21.04.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus prin ordonanţă prelungirea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Barbu Petru Ioan, primar al comunei Vinţu de Jos, pentru o perioadă de 60 de zile, din data de 24.04.2021 până la data de 22.06.2021 inclusiv”,  a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

În această perioadă, Petru Ioan Barbu nu are voie să îndeplinească atribuţiile de primar şi să nu ia legătura cu celălalt inculpat sau cu martori în cauză.

Primarul a fost reţinut pentru 24 de ore la sfârşitul lunii februarie 2021, fiind acuzat că a plătit lucrări în valoare de peste 400.000 de lei către o firmă despre care anchetatorii spun că de fapt nu ar fi executat lucrări în comună.

Ce spun anchetatorii

Potrivit IPJ Alba, din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituția, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăți comerciale, din municipiul București, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din București, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică și studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei.

CITEȘTE ȘI: Primarul din Vințu de Jos și un administrator de firmă, REȚINUȚI. Ar fi achitat expertize și studii de fezabilitate fictive

Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituției publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare – primire și ar fi fost achitată întreaga sumă contractată.

Cu ocazia percheziției efectuate în spre sfârșitul lunii februarie 2021, la sediul instituției, au fost identificate și ridicate documente care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

CITEȘTE ȘI:  Ce firmă și ce contracte sunt vizate de anchetatori

Primăria comunei Vințu de Jos a încheiat, în 16 decembrie 2020, prin achiziție directă pe platforma SEAP, cinci contracte cu firma Dani Building SRL din București.

Contractele și valoarea lor:

Studiu hidrologic – Realizare studiu hidrologic – întocmire SF alimentare cu apă potabilă – 21.000 de lei, fără TVA

Întocmire Studiu de Fezabilitate – realizare Studiu de fezabilitate alimentare cu apă potabilă – 130.000 de lei, fără TVA

Întocmire expertiză tehnică – întocmire documentație de expertizare tehnică pentru rețele edilitare existente în vederea realizării unei extinderi de alimentare cu apă potabilă – 48.000 de lei, fără TVA

Studiu geotehnic rețele edilitare – realizare studiu geotehnic suport studiu fezabilitate/documentație de avizare a lucrărilor de intervenții – 36.000 de lei, fără TVA

Studiu topografic – trama stradală – realizare studiu topografic suport studiu de fezabilitate/ documentație de avizare a lucrarilor de intervenții în vederea realizarii rețea canalizare ape uzate menajere și stație de epurare/ alimentare cu apa potabilă/ modernizare drumuri de interes local/ infrastructură rutieră – 124.500 de lei, fără TVA.

Valoarea celor 5 contracte este de 359.500 de lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 27.04.2021 at 12:12

    Sumele aratate mai sus au fost recuperate ? Cine sta in spatele mosului de a putut face asa ceva ? Sa ne spuna primarul de unde a primit telefon pentru a face acele matrapazlacuri ? E cam greu sa dea pe goarna asa ceva, iar daca va tacea va lua cu suspendare, conform intelegerii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax