Actualitate
FOTO: Copiii de la Aşezământul Social „Sfânta Filofteia” din Silivaş au sărbătorit zece ani de la inaugurarea centrului. Colinde, poezii şi masă festivă
Copiii de la aşezământul social „Sfânta Filofteia” din Silivaş au sărbătorit, sâmbătă, alături de angajații centrului 10 ani de activitate. Ziua a început cu oficierea Sfintei Liturghii în Biserica parohială din Silivaş şi a continuat la sediul aşezământului cu o slujbă de binecuvântare a lucrărilor realizate în ultima perioadă. A fost vernisată apoi o expoziţie foto care prezintă activitatea aşezământului, de-a lungul anilor, iar copiii din cadrul centrului educaţional au pregătit un program artistic de sărbători cu colinde şi poezii. La final, toţi cei prezenţi au participat la o masă festivă iar copiii au primit cadouri.
„Prin acest eveniment am dorit să aducem mulţumire lui Dumnezeu şi Sfintei Filofteia pentru ocrotirea şi ajutorul pe care ni L-au dăruit întotdeauna. La acest eveniment frumos ne-am bucurat de prezenţa celor care au legături cu aşezământul nostru şi care ne-au sprijinit activitatea de-a lungul timpului” a precizat părintele coordonator Vladimir Beregoi.
La momentul aniversar au participat părintele Nicolae Ignat, consilierul social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, administratorul judeţului, Sorin Bumb, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Sorin Chirilă și primarul comunei Hopârta
Aşezământul social „Sfânta Filofteia” din Silivaş funcţionează în cadrul reţelei sociale a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Acesta are două module: un serviciu socio – medical de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice cu 50 de beneficiari din comuna Hopârta (satele Vama Seacă, Silivaş, Şpălnaca şi Hopârta) şi un centru educaţional pentru 25 de copii. Copiii primesc o masă caldă, rechizite, burse sociale, sprijin în efectuarea temelor şi participă la activităţi de dezvoltare a personalităţii şi autonomiei, pentru prevenirea abandonului şcolar. Centrul funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News