Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cum ne protejăm de atacurile de tip phishing. Care sunt primele semne că poți fi o potențială victimă a hackerilor

Publicat

În contextul atacurilor lansate de o grupare de criminalitate cibernetică afiliată Rusiei, Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și alte instituții abilitate în domeniul cyber au observat o diversificare a metodelor folosite de aceștia.

Noile metode vizează infectarea cu aplicații malware de tip ransomware a sistemelor informatice ale organizațiilor deja atacate prin DDoS, iar tehnicile utilizate includ spear phishing și spoofing.

Atacatorii transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger, Slack, etc. pretinzând că sunt o sursă /persoană de încredere, pentru a convinge victimele potențiale să divulge informații confidențiale, date personale sau să efectueze acțiuni care permit preluarea controlului unor infrastructuri sau dispozitive informatice de către atacatori.

Pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime și pentru o rată de succes mai ridicată, atacatorii intenționează să utilizeze inclusiv adrese de email sau conturi de utilizator falsificate ca aparținând unor instituții publice sau organizații cunoscute din România.

Reprezentanții DNSC recomandă identificarea tentativelor de fraudă online prin accesarea site-ul special creat ca urmare a campaniei de conștientizare la nivel național derulată de Directorat, Poliția Română și ARB.

sursa foto: pixabay.com, Facebook Directoratul Național de Securitate Cibernetică

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax