Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să foloseşti divertismentul online în mod echilibrat

Publicat

Fie că recunoaştem sau nu, mediul online şi tehnologia devin tot mai implicate în viaţa noastră de zi cu zi. Începem ziua tot mai des citind emailurile şi ştirile online şi tot mai rar răsfoind un ziar tipărit (doar cafeaua de dimineaţă rămâne reală şi nu virtuală). Stăm mai puţin la cozi şi plătim facturile de utilităţi, dar şi taxele şi impozitele către stat, direct pe internet sau setând online servicii de direct debit.

Când mergem pe autostradă spre litoralul românesc, taxa de pod o plătim prin SMS, astfel încât să economisim timp. Astfel de exemple dovedesc cât de utilă ne este tehnologia, cât de mult ne simplificăm viaţa cu ajutorul internetului şi a sistemelor de comunicaţii mobile. Astăzi ne ghidăm oriunde cu ajutorul hărţilor digitale prin GPS şi comunicăm rapid cu oricine dorim, aproape oriunde ne-am afla. Totul este ieftin, foarte ieftine şi în unele cazuri chiar gratuit.

Divertismentul nu poate lipsi din acest context, aşa că ocupă un segment consistent în mediul online. Din nou, este un lucru foarte util, o realitate de care ne bucurăm în fiecare zi. Trebuie doar să ştim cum să gestionăm aceasta cantitate infinită de resurse, astfel încât viaţa noastră să fie mereu în echilibru.

Jucaţi sloturi online poate, indiferent dacă o faceţi sau nu şi în varianta clasică, la celebrele aparate de „păcănele”, atât de populare în mediul offline. Trebuie să aveţi însă grijă ca jocurile online de orice tip (deci inclusiv pariuri sportive, bingo, poker, ruletă, blackjack) să facă doar bine şi nu rău! Mai exact, să reprezinte distracţie în mod garantat, fără a deveni o obsesie. Orice distracţie este normal să aibă un cost şi aşa trebuie procedat şi în acest domeniu: vă puteţi seta un target de cheltuit la sloturi şi alte asemenea jocuri. Dacă aţi consumat un anumit nivel pe o perioadă de timp, trebuie să vă opriţi şi să căutaţi şi alte forme de distracţie. De asemenea, trebuie evitată încercarea de a juca pentru a recupera o anumită sumă pierdută, căci există riscul major de a adânci pierderea.

Jocurile online rămân plăcute atât timp cât sunt tratate în mod corect, fără a afecta viaţa personală şi profesională a jucătorului. Trebuie să reprezinte doar o nişă de divertisment, o parte din ceva mai mare, unde să fie incluse diverse forme de timp liber consumat în mod plăcut. Orice este mult, strică, iar acest lucru este valabil în absolut orice domeniu!

Divertismentul online nu se referă doar la jocuri de acest gen, ci şi la reţelele de socializare şi la cele de video sharing. Ne referim evident la Facebook si YouTube, cele mai importante branduri în domeniu, ce domină pieţele de specialitate în ţara noastră. La acest capitol, nu se pot pierde bani în mod direct prin excese, însă se poate irosi foarte mult timp. Toate reprezintă în sine activităţi sedentare, deci este vorba până la urmă şi de partea de sănătate a utilizatorului.

Folosite în mod corect, adică echilibrat, aceste forme de divertisment pot avea un rol pozitiv: ne ajută evident să comunicăm cu cei dragi, ne ajută să ne exploatăm pasiunile, să ne simţim bine şi chiar să facem planuri pentru divertisment offline, chiar outdoor. Iată un exemplu despre cât de bine merg lucrurile: poţi vedea pe internet videoclipuri ale anumitor artişti cărora ajungi să le apreciezi muzica. Mai departe, poţi conserva cu prietenii pe reţelele de socializare, poţi afla despre concerte planificate în Bucureşti şi poţi „seta” o călătorie reală, o excursie în Capitală. Vei avea în continuare mediul online aproape, desigur, căci vei avea cu tine smartphoneul conectat la internet.

Atenţie şi la diversele aplicaţii instalate pe dispozitivele mobile! A le utiliza prea intens, în scop de divertisment, poate fi din nou o opţiune nefericită. Din păcate, nu de puţine ori au fost consemnate accidente legate de utilizarea aplicaţiilor mobile de către şoferi, în timp ce conduceau prin oraş, dar şi de către persoane neatente pe trotuare, a căror atenţie era atrasă total de smartphoneuri. Cu siguranţă, noile generaţii vor fi şi mai dependente de mediul online, deci inclusiv de partea de divertisment din această realitate virtuală. Contează foarte mult modul în care este getionată această distracţie, pentru ca totul să fie înscris la capitolul pozitiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax