Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să traduci instant în română din peste 80 de limbi, cu ajutorul camerei telefonului

Publicat


Google anunţă actualizarea funcţionalităţii Google Translate cu opţiunea Instant Camera Translation, prin care utilizatorii pot beneficia instantaneu de traducere a textelor de pe etichete, meniuri sau anunţuri, atunci când călătoresc într-o altă ţară.

Potrivit companiei americane, Instant Camera Translation este disponibilă în 88 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română.

Plecați în concediu într-o țară în care nu cunoaște-ți limba? Una dintre cele mai bune aplicații din setul de instrumente al călătorilor este Google Translate, care permite, cu ajutorul camerei telefonului mobil, traducerea instantanee a unui text de pe semne stradale, meniuri, fluturași și multe altele. Google tocmai a modernizat aplicația adăugând suport pentru încă 60 de limbi, inclusiv arabă, hindi, malay, thailandeză și vietnameză, care acum aduce numărul total de limbi acceptate la un impresionant 88.

Să presupunem că vizitați o regiune cu mai multe limbi și nici măcar nu știți pe cine citiți. нема проблемма. Aceasta înseamnă „nici o problemă” în limba sârbă. Doar selectați „detectarea limbii”, îndreptați camera spre cuvinte și obțineți o traducere în limba maternă sau într-o limbă de circulație internațională.

Secretul care permite traducerea instantanee cu ajutorul camerei este tehnologia de traducere a mașinilor neuronale (NMT), un tip de învățare a mașinii care modelează secvența de cuvinte și produce traduceri mai exacte și mai naturale decât înainte. Google spune că NMT reduce erorile cu 55 până la 85% în anumite perechi de limbi.

Există, de asemenea, un aspect nou cu trei caracteristici în partea de jos a aplicației.

  • „Instant” – traduce textul străin atunci când îndreptați camera spre el
  • „Scan” – vă permite să faceți o fotografie și să evidențiați textul care urmează să fie tradus cu degetul dvs.
  • „Import” – vă permite să traduceți textul de pe fotografiile deja salvate în galerie.

Google a reușit, de asemenea, să scape de „pâlpâirea” care adesea făcea textul tradus greu de citit.

Cum să traduceți folosind camera foto

Pentru unele limbi, puteți traduce un text orientând camera foto a telefonului către acesta. Este posibil ca traducerile textelor cu litere mici, cu luminozitate slabă sau cu font stilizat să fie mai puțin precise.

  • Pe telefonul sau tableta Android, deschideți aplicația Traducere .
  • În stânga sus, atingeți limba afișată limba din care traduceți.
  • În dreapta sus, atingeți limba afișată o limbă în care citiți.
  • Atingeți Traduceți instantaneu . Dacă opțiunea nu se afișează, atingeți Fotografiați.
  • Orientați camera foto către textul pe care doriți să îl traduceți. Dacă ați descărcat limba și este disponibilă pentru traducere instantanee, se traduce orice text de pe ecran.
  • Pentru a activa traducerea instantanee, atingeți Comutați traducerea instantanee. Vi se poate solicita să descărcați limba.
  • Dacă traducerea instantanee nu este disponibilă sau nu puteți descărca limba, atingeți Fotografiați. Evidențiați cu degetul textul pe care doriți să îl traduceți.

sursa: forbes.com


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la Serviciul de Ambulanță Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. Condiții

Publicat

birou gol

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba – șofer autosanitară I – Stația Centrală Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate