Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum să traduci instant în română din peste 80 de limbi, cu ajutorul camerei telefonului

Publicat

Google anunţă actualizarea funcţionalităţii Google Translate cu opţiunea Instant Camera Translation, prin care utilizatorii pot beneficia instantaneu de traducere a textelor de pe etichete, meniuri sau anunţuri, atunci când călătoresc într-o altă ţară.

Potrivit companiei americane, Instant Camera Translation este disponibilă în 88 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română.

Plecați în concediu într-o țară în care nu cunoaște-ți limba? Una dintre cele mai bune aplicații din setul de instrumente al călătorilor este Google Translate, care permite, cu ajutorul camerei telefonului mobil, traducerea instantanee a unui text de pe semne stradale, meniuri, fluturași și multe altele. Google tocmai a modernizat aplicația adăugând suport pentru încă 60 de limbi, inclusiv arabă, hindi, malay, thailandeză și vietnameză, care acum aduce numărul total de limbi acceptate la un impresionant 88.

Să presupunem că vizitați o regiune cu mai multe limbi și nici măcar nu știți pe cine citiți. нема проблемма. Aceasta înseamnă „nici o problemă” în limba sârbă. Doar selectați „detectarea limbii”, îndreptați camera spre cuvinte și obțineți o traducere în limba maternă sau într-o limbă de circulație internațională.

Secretul care permite traducerea instantanee cu ajutorul camerei este tehnologia de traducere a mașinilor neuronale (NMT), un tip de învățare a mașinii care modelează secvența de cuvinte și produce traduceri mai exacte și mai naturale decât înainte. Google spune că NMT reduce erorile cu 55 până la 85% în anumite perechi de limbi.

Există, de asemenea, un aspect nou cu trei caracteristici în partea de jos a aplicației.

  • „Instant” – traduce textul străin atunci când îndreptați camera spre el
  • „Scan” – vă permite să faceți o fotografie și să evidențiați textul care urmează să fie tradus cu degetul dvs.
  • „Import” – vă permite să traduceți textul de pe fotografiile deja salvate în galerie.

Google a reușit, de asemenea, să scape de „pâlpâirea” care adesea făcea textul tradus greu de citit.

Cum să traduceți folosind camera foto

Pentru unele limbi, puteți traduce un text orientând camera foto a telefonului către acesta. Este posibil ca traducerile textelor cu litere mici, cu luminozitate slabă sau cu font stilizat să fie mai puțin precise.

  • Pe telefonul sau tableta Android, deschideți aplicația Traducere .
  • În stânga sus, atingeți limba afișată limba din care traduceți.
  • În dreapta sus, atingeți limba afișată o limbă în care citiți.
  • Atingeți Traduceți instantaneu . Dacă opțiunea nu se afișează, atingeți Fotografiați.
  • Orientați camera foto către textul pe care doriți să îl traduceți. Dacă ați descărcat limba și este disponibilă pentru traducere instantanee, se traduce orice text de pe ecran.
  • Pentru a activa traducerea instantanee, atingeți Comutați traducerea instantanee. Vi se poate solicita să descărcați limba.
  • Dacă traducerea instantanee nu este disponibilă sau nu puteți descărca limba, atingeți Fotografiați. Evidențiați cu degetul textul pe care doriți să îl traduceți.

sursa: forbes.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax