Connect with us
Advertisement

Eveniment

Cum te poți înscrie pentru a primi vaccinul anti-COVID. Platforma online pentru programări este operațională

Publicat

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este operaţională, a anunţat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Începând de luni, în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa I, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate şi social, urmând să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală).

Pentru a vă conecta în aplicația pentru programări, faceți click AICI

Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuţia dozelor de vaccinare şi evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare, subliniază sursa citată.

Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populaţia generală din etapa a III-a.

Paşii de înscriere care trebuie parcurși:

Din platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon. În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.

Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate.

Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe baza cerinţelor operaţionale formulate de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicaţia Registrul Electronic Naţional de Vaccinare. Aplicaţia RENV este pusă la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a avea evidenţa vaccinărilor. Platforma şi sistemele informatice puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost astfel dimensionate şi configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate şi măsuri specifice de securitate cibernetică.

Sursă: Comunicat de presă al Comitetului Național privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement