Connect with us
Advertisement

Eveniment

Cum vrea Primăria Alba Iulia să evite inundarea zonelor joase din Micești. Studiu pentru o nouă o rețea de canalizare pluvială

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să evite inundarea zonei joase din cartierul Micești, prin realizarea unei rețele de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare în râul Ampoi. Reprezentanții administrației locale alocă peste 110.000 de lei pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a studiilor de teren.

Primăria Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare – elaborare documentație tehnico-economică faza studii de teren și studiu de fezabilitate pentru obiectivul: „realizare rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 și HC1134 din localitatea Micești, municipiul Alba Iulia în emisarul natural Ampoi”.

Valoarea totală estimată este de 112.000 de lei, fără TVA.

Potrivit temei de proiectare, rețeaua de canalizare pluvială propusă va prelua apele pluviale din canalul colector HC762 aflat în zona străzii Măgurei, va intersecta canalul colector HC1134 preluând și din aceasta apele pluviale și va deversa apele în emisarul natural al râului Ampoi.

Prin realizarea obiectivului se urmărește creșterea și îmbunătățirea caracteristicilor de captare  și scurgere a apelor pluviale, în acest fel degrevându-se de debite serioase de apă pluvială zona joasă din cartierul Micești. Nerealizarea acestei rețele conduce la inundarea zonei de intersecție a străzilor Zăvoi și Drăgășani și alte imobile situate la o cotă mai joasă.

Caracteristici, parametri și date tehnice specifice

– decantor amplasat în zona din spatele bisericii ortodoxe din Micești, pentru colectarea aluviunilor și prevenirea colmatării rețelei de canalizare

– canal din beton acoperit cu dale pe strada Măgurei, cu o lungime de circa 200 de metri, de la canalul colector HC762 la canalul colector HC1134.

– canalizare pluvială montană subteran, în lungime de 800 de metri, care preia apele din canalul din beton acoperit transportându-le și deversând în emisarul natural râul Ampoi, de-a lungul străzilor Măgurei, Azuga și Dorna. Diametrul și materialul rețelei de canalizare se vor stabili de către proiectant, având la bază studiul hidrologic și breviarul de calcul cu modelarea și calculul hidraulic

– deversor în râul Ampoi, dotat cu vana stăvilar acționată electric și sistem de închidere automată la creșterea nivelului în râul Ampoi peste cota de siguranță calculată de proiectant.

În prezent, strada Măgurei este parțial amenajată pe o lungime de 285 de metri de la strada Scărișoara până la intersecția cu strada Topliței. De aici și până la intersecția cu strada Dorna, pe o lungime de 143 de metri, strada Măgurei este neamenajată, cu suprastructură din pietriș, balast și pământ.

Strada Azuga, în lungime de 390 de metri, este neamenajată cu suprastructură în principal din pământ. Strada Dorna, pe o lungime de 200 de metri, de la intersecția cu strada Azuga și până la râul Ampoi este, de asemenea, neamenajată, cu suprastructură din pământ.

Străzile Măgurei, Azuga și Dorna sunt parțial echipate din punct de vedere tehico-edilitar, respectiv apă, canalizare, energie electrică, rețea de gaze.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    miercuri, 19.08.2020 at 23:09

    dar canalizarea principala cand o refaceti? Ati ridicat soseaua principala iar cei care stau mai jos de sosea trebuie sa-si puna pompe in canalizare ca sa poata utiliza toaletele!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement