Actualitate
Cum vrea să-i convingă ministrul Educației pe profesori să se mute de la oraș la țară. Strategiile propuse de Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a dezvăluit cum va încerca să-i convingă pe profesori să le predea și copiilor de la sate. Astfel acesta a anunțat că are două modalități , una pe termen scurt și a doua pe termen lung.
„Ministerul Educației, Dezvoltării, cel de Finanțe, al Fondurilor Europene, al Sănătății și de Interne, toate vor trebui să acționeze într-un sens cât se poate de bine corelat. Acest lucru va începe, sper, chiar săptămâna viitoare printr-un memorandum adoptat în Guvern pentru a ne asigura că pentru „România educată” avem concursul celorlalte ministere.
O prioritate majoră pe care o susțin și eu personal e cea a promovării echității. OECD spune că România își va atinge țintele de dezvotare socio-economică doar atunci când va ridica nivelul de educație al tuturor.
E o corență între ținetele asumate pentru educația timpurie și numărul de absolvenți de învățământ superior din grupa de vârstă 30 – 34 de ani”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Cum vrea să-i convingă ministrul Educației pe profesori să se mute în mediul rural
Întrebat cum va rezolva problema lipsei profesorilor în mediul rural, ministrul Educației a răspuns:
„Sunt două modalități pe termen scurt și una pe termen mediu și lung.
Pe termen scurt prin alocări diferențiate către mediul rural, lucru pe care l-am început anul ăsta – pentru prima dată am avut componenta materială a costului standard per elev crescută mult mai mult în mediu rural decât în mediul urban.
A doua cale ar fi cea a digitalizării educației, a accesului pe care copiii din mediul rural l-ar putea avea în sistem sincron la orele predate de către profesori din marele centre urbane care încurajează performanța.
Modalitatea pe termen lung este condiționată de nivelul de dezvoltare a zonei rurale, așa încât să fie o variantă viabilă pentru absolvenții de învățământ superior care să se relocheze”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News