Actualitate
Daimler își extinde rețeaua globală de producție remanufactură prin deschiderea unei noi facilități în România (P)
În data de 22 noiembrie, Daimler AG a inaugurat clădirea dedicată activităților de remanufacturare transmisii și unități de control electrohidraulice la Star Assembly în Sebeș, România.
Noua unitate de producție se întinde pe o suprafață de 18.000 metri pătrați și a permis crearea unui număr de 100 noi locuri de muncă.
Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts în cadrul Daimler AG Stuttgart, Germania: “Suntem foarte mândri să ne extindem rețeaua globală de producție remanufactură. Va fi parte integrantă din business-ul nostru de Remanufacturare, care are o lungă tradiție la Mercedes-Benz.”
Sebeș, Star Assembly
În prezența domnilor Hans Erich Tischler, Consul German la Sibiu, Ion Dumitrel, Președinte Consiliu Județean Alba, Dorin Nistor, Primar al orașului Sebeș, Klaus Eichhorn, CEO Star Assembly, Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts Daimler AG, Klaus-Peter Bohn, Manager Remanufacturing Operations, Oliver Krimmel, Manager Planificare și Stefan Walther, Manager proiect Reman@Sebeș, a avut loc inaugurarea noii facilități de producție dedicată remanufacturării de transmisii și unități de control electrohidraulice.
Prin deschiderea acestei noi facilități, Daimler AG își întărește încă o dată poziția de putere afirmată pe piața automotive din România. Producția în serie a transmisiilor automate a demarat la Sebeș în anul 2013 cu asamblarea transmisiilor în cinci trepte de viteză, NAG1. Un an mai târziu, portofoliul de produs s-a extins odată cu startul oficial al producției cutiilor de viteză automate cu dublu ambreiaj în șapte trepte, 7G-Tronic. În anul 2016, Daimler a lansat producția transmisiilor 9G-Tronic, sprijinind în acest fel eficiența și flexibilitatea rețelei globale de producție, în fața creșterii cerințelor pieței.
În linie cu această creștere, se extinde și business-ul de after-sales, respectiv producția pieselor de schimb. Însă producția industrială consumă continuu resurse limitate. ‘Cum să utilizezi energia într-un mod eficient’ și ‘cum să obții echilibrul între dezvoltarea tehnologică și resursele naturale’ sunt întrebări importante pentru Daimler AG. În procesul de producție, business-ul Piese Remanufacturate face economii considerabile în ceea ce privește materia primă și energia – de altfel o economie de costuri transferată direct clienților Mercedes-Benz – fără a compromite calitatea încercată și testată Mercedes-Benz.
Business-ul de Remanufacturare al Daimler AG operează în cadrul unei rețele globale de producție în varii locații din Germania, SUA, locația recent inaugurată din China, respectiv noua unitate din Sebeș, România. “Suntem foarte mândri să ne extindem rețeaua globală de producție remanufactură. Va fi parte integrantă din business-ul nostru de Remanufacturare, care are o lungă tradiție la Mercedes-Benz.”, spune Andreas Joerg, Manager Mercedes-Benz Genuine Remanufactured Parts în cadrul Daimler AG Stuttgart, Germania.
Noua unitate de la Sebeș dispune de o suprafață de 18.000 metri pătrați, două treimi fiind alocate ariei de producție, iar restul zonei de logistică, mentenanță și alte funcții administrative ale Mercedes-Benz Cars. Această investiție a permis crearea a 100 noi locuri de muncă.
În strânsă cooperare cu echipa germană, angajații acestui proiect au urmat cursuri de pregătire practică la sediul din Germania, în vederea favorizării transferului de cunoștințe tehnice în scopul obținerii acelorași rezultate în plan local. Buna funcționare a procesului de producție și mentenanță este asigurată în totalitate în cadrul Star Assembly cu profesionalism și angajament din partea celor implicați în acest proiect.
Despre Star Assembly şi Star Transmission
Star Assembly (Sebeș) și Star Transmission (Cugir) sunt cele două subsidiare românești ale concernului Daimler. Star Assembly a fost fondată în anul 2013, iar împreună cu filiala Star Transmission numără în prezent peste 3.000 de angajați. Star Transmission asigură producția în serie de componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate autoturismelor Mercedes-Benz, prototipuri şi dispozitive, în timp ce la Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate în șapte și nouă trepte.
Jucător pe termen lung în piața investițiilor cu capital străin în România, Grupul Daimler susține continuu investiții în infrastructura educațională și de sănătate a comunităților din care cele două companii fac parte. Mai mult decât atât, Star Transmission și Star Assembly investesc în învățământul profesional din România, absolvenții dobândind aptitudini și certificări recunoscute internațional.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News