Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De la 1 ianuarie, tarifele la internetul în roaming scad în Europa. Un operator din România a anunțat deja prețuri mai mici

roaming

Publicat

Începând cu 1 ianuarie 2022, costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, ca urmare a reglementărilor din programul „Roam like Home”. Primul operator care a anunțat deja ieftinirea este Vodafone România. Românii vor putea trimite la costuri mai mici mesaje pe rețelele de socializare.

Costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, începând cu 1 ianuarie 2022. Măsura a fost luată ca urmare a reglementărilor din programul „Roam like Home”. Primul operatorul care a anunțat deja ieftinirea este Vodafone România, relatează Economica.net.

Începând cu 1 ianuarie 2022, costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, ca urmare a reglementărilor din programul “Roam like Home”.

După depășirea volumului de consum rezonabil, furnizorii pot să aplice o suprataxă, chiar și în cazul în care traficul inclus în planul tarifar nu a fost complet epuizat.

Astfel, traficul de internet suplimentar în roaming SEE scade pentru clienții Vodafone de la 0,0036/MB la 0,003/MB (TVA inclus), conform reglementărilor europene. De asemenea, va crește și volumul de date disponibil fără cost suplimentar în roaming SEE înclus în abonament.

Prevederile se aplică atât celor cu abonamente, cât și celor care folosesc o cartelă pre-pay.

SEE este Spațiul Economic European și este format din țările membre UE plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Europarlamentarul Mircea Hava: milioane de copii nu și-au putut auzi părinții spunându-le <noapte bună>, în fiecare seară

”Mulți dintre românii cu rude în străinătate nu au cum să nu-și amintească anii 90 sau începutul lui 2000, atunci când vocea celui drag, plecat departe, era doar amintirea ultimei discuții la plecarea dintr-o autogară sau un aeroport.

Tarifele exagerat de scumpe la convorbiri ne-au pus, pentru vreme lungă, o barieră nedreaptă în a rosti sau auzi atât de doritul <Alo, mamă>, <Alo, tată>, <Alo, draga mea> sau <Alo, dragul meu>.

Pentru multă vreme, milioane de copii nu și-au putut auzi părinții spunându-le <noapte bună>, în fiecare seară.

Au apărut rupturi ireparabile în sufletele a milioane de români, între cei plecați la muncă ori la studii și cei rămași acasă.

O rană pansată doar de promisiunea unei revederi, poate, anuală.”

Reduceri tarife roaming UE: Măsura nu este valabilă pentru Regatul Unit

Vă reamintim că începând cu data de 1 ianuarie 2021 reglementările europene privind „Roam like at home” nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țări din Uniunea Europeană.

În 2013, Comisia Europeană a înaintat o propunere legislativă menită să elimine tarifele de roaming pentru cetățenii care călătoresc periodic în UE. În octombrie 2015, Parlamentul European și Consiliul au convenit asupra faptului că aceasta ar trebui să intre în vigoare la 15 iunie 2017.

Astfel că, începând cu 15 iunie 2017, puteţi să vă folosiți dispozitivul mobil atunci când călătoriți în UE la aceleași tarife ca în țara de origine, cu alte cuvinte, să beneficiați de roaming la tarife naționale, în limita politicilor de utilizare echitabilă ale operatorilor.

De asemenea, documentul prevede o reducere progresivă, pe parcursul a cinci ani, a tarifelor pentru serviciile de date, de la 50 de euro pe Gigabyte la începutul anului 2017 până la 7,7 euro pe Gigabyte, începând cu 15 iunie 2017, la 6 euro pe Gigabyte, la 1 ianuarie 2018, apoi 4,5 euro în 2019, 3,5 euro în 2020, 3 euro în 2021 şi 2,5 euro în 2022.

Din 2007, UE a obținut reduceri de 92 % ale tarifelor cu amănuntul pentru apeluri, iar din 2009, UE a obținut reduceri de 92 % ale tarifelor pentru SMS-uri.

Transferul de date în roaming este acum cu până la 96 % mai ieftin față de 2012, când a început să se aplice primul plafon impus de UE pentru tarifele la serviciile de date în roaming.

Între 2008 și 2015, volumul serviciilor de date în roaming a crescut de peste 100 de ori.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax