Connect with us
Advertisement

Eveniment

Deconstrucția prințeselor Disney pe scenă la Alba Iulia: ”Cine eram când voiam să fiu” un spectacol manifest cu potențial uriaș

Publicat

I-ai spune Jasminei din Aladin că o femeie nu mai este o monedă de schimb pentru un raport de putere între două familii? Dar lui Ariel că nu trebuie să te sacrifici pe tine, pentru o iubire care nu știi dacă va funcționa? De fapt ce i-ai spune unei prințese perfecte din universul Disney dacă ai putea? De la această premisă pleacă ”Cine eram când voiam să fiu” un spectacol al trupei tinere a celor de la Reactor din Cluj-Napoca, Cont.rar. 

Un spectacol care s-a jucat pe scena Teatrului Prichindel din Alba Iulia, joi, 24 octombrie. Maialgesa Dat, Alexandra Ioana Harapu, Maria Elena Morar și Alexandra Neag, proaspete absolvente de teatru la UBB, intră în rolul prințeselor ”perfecte” din Disney. 

Nu numai că intră îl rol, dar deconstruiesc imaginea prințesei perfecte, a ceea ce visau să fie, când voiau să fie. Este o călătorie în lumea unor fete, de când erau în încă în pântecele mamei și până la momentul în care ajung femei mature, la adult hood, femei căsătorite.

Un spectacol la nivel micro, dar cu potențial uriaș

Un carusel de emoții și trăiri în regia Ioanei Toloargă. Un spectacol la nivel micro, la nivel de proiect dar, care împrumută elemente din scena mare. De la proiecție video, la joc pe trei planuri diferite. De la patru fete la o petrecere în pijamale, la patru femei care se gândesc cu frică, dar și cu speranță la ce vor de la viață.

Ariel, Jasmine, Belle și Aurora sunt prezentate în lumina unor fete care se confruntă cu problemele de zi cu zi. Personaje complexe, care au modelat zeci de ani imaginea unei fete în societate sunt redate simplu, în evoluția unei femei de la copil, la adult.

Jocul actoricesc se îmbină cu lumea jucăriilor, în plan virtual. Pe de o parte sunt actrițele de pe scenă, iar în plan secund este lumea copilăriei, a jucăriilor, care este redată video pe pe un ”cort” alb. Cortul acela alb, făcut dintr-un cearșaf, sub care ne ascundeam când eram mici și ne simțeam în siguranță.

Pe alocuri spectacolul prinde tente de haos controlat grație unui live looping, pe post de coloană sonoră. Un joc de sunet foarte ingenios care contribuie la starea de freamăt de pe scenă.

Un spectacol pentru femei, dar care trebuie înțeles de bărbați

Un spectacol manifest, ba chiar pe alocuri un protest față de problemele cu care încă se mai confruntă o femeie în societate. Un spectacol pentru femei și tinere dar pe care trebuie să îl vadă bărbații și băieții.

Un spectacol pe care ar fi necesar să îl vadă și mai marii teatrului din România, pentru a vedea cum livrează pe scenă noua generație.

sursă foto: Flaviu Dușa, Teatrul Prichindel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dodo

    vineri, 25.10.2024 at 09:06

    Excelent articol. Ma convinge chiar sa merg sa vad spectacolul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement