Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu și-a publicat raportul de activitate parlamentară din perioada februarie-iunie 2019


Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu și-a publicat raportul de activitate parlamentară din perioada februarie – iunie 2019. În această perioadă Ioan Dîrzu a inițiat 19 propuneri legislative precum: modificarea Legii zilierilor, sau legea pentru a înlesni posibilitatea asfaltării drumului care duce spre Domeniul Schiabil Șureanu.

De asemenea, Dîrzu a formulat 85 de întrebări și interpelări către membrii Guvernului și a susținut 12 declarații politice și 5 luări de cuvânt în plenul Parlamentului.

”Așa cum i-am obișnuit deja pe cetățenii județului Alba, la finalul fiecărei sesiuni parlamentare, vin în fața opiniei publice pentru a-mi prezenta raportul de activitate parlamentară.

Pot afirma că, în această sesiune, marcată de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene, am încercat și reușit să aduc județul Alba în Parlamentul României.

Majoritatea propunerilor legislative inițiate au impact direct asupra județului sau sunt pornite ca urmare a unor dezbateri avute cu cetățeni din diversele orașe și sate ale județului nostru.

De asemenea, am urmărit să duc problemele colectivităților locale în atenția Guvernului, formulând zeci de întrebări care privesc nevoile și pretențiile legitime ale cetățenilor din județul Alba.

Am inițiat 19 propuneri legislative

Am susținut și votat Legea sistemului public de pensii. Legea prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie până în anul 2021, astfel: 2019 – 1.265 de lei, 2020 – 1.775 de lei, 2021 – 1.875 de lei.

Am inițiat modificarea Legii Zilierilor, lege menită să asigure transparență și să faciliteze lucrul fermierilor. Am votat noua formă a legii în care am introdus o nouă prevedere privind perioada de muncă și am extins domeniile în care zilierii pot fi angajați.

Astfel, perioada se extinde de la 90 de zile la 180 de zile la același beneficiar dacă sunt efectuate de zilier activități în domeniul agriculturii, creșterii animalelor în sistem extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activități sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităților acreditate, precum și în domeniul legumicol, viticol și pomicol.

Am inițiat și votat Legea pentru a înlesni posibilitatea asfaltării drumului care duce spre Domeniul Schiabil Șureanu.
Am inițiat o propunere legislativă în Parlamentul României prin care se acordă gratuitate la înscrierea la facultate pentru copiii personalului nedidactic și contractual din grădinițele, școlile și liceele din România.

Această propunere legislativă este susținută de 360 de persoane având calitatea de personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic și contractual din instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Alba, membre ale Sindicatului Liber din Învățământ Sebeș – afilat la Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”.

Am inițiat o propunere legislativă care dorește să faciliteze accesul la justiție pentru români. Se vor acorda mai multe facilități pentru ajutorul judiciar în materie civilă pentru copii și tinerii aflați în întreținere, pe perioada finalizării studiilor, pentru persoanele care dovedesc incapacitatea obiectivă de plată cauzată de starea materială, toți aceștia fiind scutiți de plata taxei judiciare de timbru în materie civilă.

Am inițiat modificări substanțiale la Legea nr.43/2014 privind protecţia animalelor utilizate în scopuri ştiinţifice, aducând-o la standardele europene în materie și garantând integritatea fizică și psihică a animalelor.

Am formulat 85 de întrebări și interpelări către membrii Guvernului în probleme precum:

Am solicitat ministrului Afacerilor Interne activarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene pentru despăgubirea cetățenilor afectați de inundațiile din județul Alba, repararea sistemelor de comunicații și infrastructură rutieră;

Calitatea apei potabile în municipiului Alba Iulia;

Programe de investiţii publice de tip greenfield în domeniul industriei metalurgice şi valorificarea resurselor minerale;

Respectarea de către UAT Alba Iulia a Legii asistenţei sociale;

Sprijin pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară;

Valoarea subvențiilor în agricultură acordate în județul Alba;

Situaţia profesorilor metodişti angajaţi la Casa Corpului Didactic;

Am formulat 25 întrebări în domeniul administrației publice, 11 în domeniul justiție și afaceri interne, 10 în domeniul muncii și protecției sociale, 7 în domeniul sănătății, 9 în domeniul agriculturii, 8 în domeniul mediului și 5 întrebări și interpelări în domeniul educației și culturii.

Am susținut 12 declarații politice și 5 luări de cuvânt în plenul Parlamentului, pe teme precum:

„Peste 1 miliard de lei fonduri guvernamentale nerambursabile, alocate investițiilor în zona montană pentru anul 2019”;

„Investiţii în sistemul de sănătate din judeţul Alba. Guvernul oferă Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia un computer tomograf de ultimă generaţie”;

„DN 74 şi DN 75 vor fi reabilitate în acest an din bani de la Guvernul PSD-ALDE. În total, Guvernul ne reabilitează 80 km de drumuri în judeţ”;

„România, campioana fondurilor europene pentru agricultură”;

„România – creştere economică aproape triplă, faţă de media UE, în trimestrul 4 al anului 2018”;

„Marii angajatori privaţi majorează salariile, ca urmare a bunei guvernări a PSD”;

În total, din decembrie 2016 până în prezent, am avut inițiat și formulat 403 materiale parlamentare, dintre care: 92 de luări de cuvânt în 58 de ședințe, 49 de declarații politice rostite în plenul Camerei Deputaților, 97 de propuneri legislative dintre care 39 sunt promulgate ca legi, 229 de întrebări adresate Guvernului și 1 moțiune de cenzură semnată. De asemenea, tot în această perioadă, am participat la 3515 voturi finale electronice.

Sinteza activității parlamentare în sesiunea februarie – iunie 2019

Am avut 65 de declarații politice și comunicate de presă apărute în presa locală și națională pe teme de interes public;

Am formulat amendamente la Legea privind Programul Naţional de Dezvoltare a Turismului „Schi în România” și am extins zonele din județul Alba unde se vor dezvolta cu prioritate domenii schiabile sau se vor organiza alte sporturi de iarnă.

Noua listă este compusă din: : Abrud, Arieşeni, Baia de Arieş, Zlatna, dezvoltarea zonei turistice „Ursoaia” (comuna Horea, Gârda, Albac), Munții Șureanu (Poarta Raiului), Munții Apuseni, Munții Metaliferi, Munții Bihariei, Munții Bihorului, Muntele Găina, Muntele Mare, Munții Trăscăului.

Am participat la reuniunea informală a miniștrilor agriculturii din statele membre UE, cu prilejul Președinției Consiliului UE, întâlnire care a avut loc în inima Transilvaniei, la Alba Iulia

Am participat lunar la emisiuni televizate destinate politicii agricole și dezvoltării rurale.

Am participat la conferința interparlamentară dedicată Politicii Agricole Comune și politicii de coeziune, militând pentru păstrarea bugetului PAC, în cadrul exercițiului financiar multianual post 2020, și neplafonarea plăților directe acordate prin intermediul PAC.

Am organizat mai multe mese rotunde cu peste 800 de fermieri și crescători de animale din județul Alba, întâlniri la care au participat și membrii ai Guvernului României.

Dețin funcția de vicelider de grup parlamentar al Partidului Social Democrat în Camera Deputaților;

Exercit funcția de vicepreședinte al comisiei parlamentare permanente pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților;

Sunt membru în comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului;

Sunt președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Austria;

Sunt membru în Grupul parlamentar de prietenie cu Canada și în grupul parlamentar de prietenie cu Regatul Spaniei.

 În sesiunea parlamentară viitoare, voi milita în continuare pentru:

Acordarea în timp util a subvențiilor pentru agricultură;

Măsuri legislative pentru refacerea și extinderea sistemului de irigații;

Inițierea unei propuneri legislative privind înființarea unui credit de dezvoltare a afacerii în agricultură cu garanții de stat;

Măsuri legislative privind încurajarea activităților din zona montană (agro-turism);

Simplificarea legislației și a procedurilor privind formele de sprijin din agricultură pe principiul „o singură cerere la o singură instituție”;

Îmbunătățirea legislației cu privire la trasabilitatea produselor agroalimentare;

Realizarea unui sistem unitar de monitorizare a produselor intrate pe piața de consum care să facă posibilă eliminarea din „fașă” a produselor contrafăcute sau neconforme care pot afecta sănătatea consumatorului;

Crearea de fonduri mutuale agricole pentru stabilitatea veniturilor în cazul volatilității prețurilor la produsele agricole sau a produselor înregistrate

Formularea de amendamente la legea de aprobare a Codului administrativ;

Îmbunătățirea legislației privind prevenirea și combaterea discriminării;

Mai multe detalii despre activitatea mea parlamentară puteți afla accesând următorul link de pe pagina Camerei Deputaților: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=95&leg=2016&cam=2. În continuare, aștept problemele, sugestiile și criticile constructive ale albaiulienilor la adresa ioan.dirzu@cdep.ro sau vizitând sediul biroului parlamentar din Alba Iulia.

Le mulțumesc tuturor albaiulienilor și colegilor social-democrați pentru sprijinul acordat în această sesiune parlamentară și le promit să fac în continuare tot ce ține de mine pentru binele locuitorilor județului Alba!” a declarat într-un comunicat de presă, Ioan Dîrzu, deputat PSD de AlbaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Fostul director al Administrației Naționale ”Apele Române” a fost reținut de DNA. Este acuzat că a luat un milion de euro mită

Publicat

Fostul director general al Administrației Naționale ”Apele Române” a fost reținut de DNA pentru luare de mită, fapt comisă pe vremea când îndeplinea această funcție.  Suma pe care ar fi luat-o acesta este de 4.830.464 lei, adică un milion de euro. 

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 3 august 2020, a inculpaților:

SANDU VICTOR, la data faptei director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită,

Persoana fizică, om de afaceri, reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, față de două persoane, administratori ai unor societăți comerciale, pentru infracțiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în perioada 17 mai – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.

Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 4 august 2020, inculpatul SANDU VICTOR și coinculpatul om de afaceri sunt prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Noi reguli anti-Covid în Grecia. Masca trebuie purtată și pe punțile feriboturilor care duc turiștii în insule

Publicat

Guvernul grec a introdus obligativitatea purtării măştii pe punţile feriboturilor care navighează spre insule, extinzând această cerinţă de la spaţiile din interior după o recentă creştere a numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat luni un purtător de cuvânt al guvernului, relatează AFP.

Săptămâna trecută Grecia a impus purtarea măştii în toate spaţiile publice închise, precum şi în cele deschise în care nu poate fi respectată distanţarea fizică.

Ţara a raportat sâmbătă 110 noi cazuri, cel mai mare bilanţ într-o singură zi de cazuri noi de COVID-19 în câteva săptămâni. Duminică s-au înregistrat alte 75 de îmbolnăviri confirmate cu noul coronavirus.

Noua măsură va intra în vigoare de marţi şi va fi în vigoare până pe 18 august, când sezonul de vacanţă se va afla în perioada de vârf.

„Respectarea acestei măsuri este crucială pentru a evita restricţii şi mai drastice care ar reduce limita de pasageri pe nave”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas.

Grecia a înregistrat până acum 4.662 de cazuri de COVID-19 şi 208 de decese, un număr relativ scăzut comparativ cu multe state europene, după ce a impus măsuri timpurii de izolare în primăvară.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 128 de posturi la Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Cugir și Sebeș. Oferta completă prin AJOFM

Publicat

locuri munca

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 4 august.

Sunt vacante 128 locuri de muncă în județul Alba, în mai multe domenii.

OFERTA de locuri de muncă prin AJOFM ALBA:

Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba Iulia – 0258 831 137

Angajator – post vacant – nr. locuri / telefon mobil

KINETIC BIO POINT SRL – economist-șef – 1 – 0744380767

KINETIC BIO POINT SRL – inginer-șef în construcții – 1 – 0744380767

KINETIC BIO POINT SRL – recepționist – 1 – 0744380767

GOLDEN WOOD SRL – gestionar depozit – 1 – 0758632969

GOLDEN WOOD SRL – operator siloz (silozar) – 1 – 0758632969

GOLDEN WOOD SRL – laborant chimist – 1 – 0758632969

AUGUST FOODS SRL – manager – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – referent de specialitate financiar-contabilitate – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – casier – 2 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – bucătar – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – ajutor bucătar – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – lucrator bucătărie (spălător vase mari) – 1 – 0739845160

AUGUST FOODS SRL – femeie de serviciu – 1 – 0739845160

TINDALA JUNIOR – ambalator manual – 4 – 0742431715

TINDALA JUNIOR – manipulant mărfuri – 4 – 0742431715

PRAJA AUTOUTILAJE SRL – mașinist la mașini pentru terasamente (ifronist) – 4 – 0740794466

PRAJA AUTOUTILAJE SRL – director general societate comercială – 1 – 0740794466

HULEA INSTAL SRL – instalator încălzire centrală și gaze – 1 – 0728325631

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – infirmier/infirmieră – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – secretară – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – asistent medical generalist – 1 – 0788364937

ASOCIATIA TRANSILVANIA SENIOR – bucătar – 1 – 0788364937

POMPONIO SRL – șef serviciu aprovizionare-desfacere – 1 – 0258814001

CASTRASELY COMP SRL – lucrător comercial – 2 – 0721238054

CASTRASELY COMP SRL – referent de specialitate financiar-contabilitate – 1 – 0721238054

DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ – îngrijitor bătrâni la domiciliu – 4 – 0258810325

DIRECȚIA DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ – kinetoterapeut – 1 – 0258810325

ELIT SRL – fochist la cazane de apă caldă și cazane de abur de joasă presiune – 1 – 0729399359

ELIT SRL – economist în economie generală – 1 – 0729399359

PRIMEX INVEST SRL – dulgher (exclusiv restaurator) – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – zidar pietrar – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – zugrav – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții – 1 – 0753128951

PRIMEX INVEST SRL – pavator – 1 – 0753128951

BUCOVRO S.R.L. – muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 2 – 0753537548 –

ABELAMOS SRL – economist în management – 1 – 0741206202

IPEC SA – marcator piese – 20 – 0758800134

IPEC SA – laborant chimist – 2 – 0758800134

IPEC SA – mecanic utilaj – 3 – 0758800134

KINETIC BIO POINT SRL – economist în economie generală – 1 – 0744380767

PANECARN SRL – șofer de autoturisme și camionete – 1 – 0733675079

INTEGRA GUARD SRL – agent de securitate – 1 – 0737761070

NETO MARKT L – lucrător comercial – 1 – 0757371687

DOMICA SRL – muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții – 1 – 0745579857

MAGIC NORD SRL – pizzar – 1 – 0773925257

MAGIC NORD SRL – bucătar – 1 – 0773925257

MAGIC NORD SRL – ospătar (chelner) – 1 – 0773925257

SILVER TEAM SRL – spălătoreasă lenjerie – 1 – 0744604900

TREI BEST FOOD SRL – ajutor bucătar – 2 – 0740387290

TREI BEST FOOD SRL – casier – 1 – 0740387290

BLUE GAL SRL – ajutor bucătar – 1 – 0737530721

AJOFM Alba – Punct de lucru Blaj – 0725 225 883

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

VALGER LEMN – operator la masini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului – 1 – 0725225884

SC AUTO PARTNER GARAGESRL – electrician auto – 1 – 0766753054

SCDVV BLAJ – asistent de cercetare în horticultură – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – tractorist – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – viticultor – 1 – 0258710320

SCDVV BLAJ – pepinierist – 1 – 0258710320

VALGER LEMN – operator la mașini unelte cu comandă numerică în prelucrarea lemnului – 5 – 0725225884

PFA ARUSTI IOANA PAULA – lucrător comercial – 1 – 0725225884

ALOFM Câmpeni – 0725 225 884

Angajator – post vacant – nr. locuri – telefon mobil

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vijelii, descărcări electrice și ploi torențiale în vestul județului Alba. Intervalul de valabilitate

Publicat

ANM a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben în mai multe județe din țară și în vestul județului Alba. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse cu caracter torențial.

Interval de valabilitate: 04 august, ora 16:00 – 05 august, ora 12:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată;
Zone afectate: conform hărții;

În intervalul menționat în Banat, Crișana, vestul Olteniei și în zona Carpaților Occidentali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și local averse ce vor avea și caracter torențial.

Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: În cursul zilei de marți (04 august) în regiunile vestice, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezelă (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate