Administrație
Deszăpezirea în Alba Iulia a costat peste 50.000 de lei pe patru zile. Primăria reaminteşte cetăţenilor să cureţe trotuarele
Primăria Alba Iulia transmite că în perioada 27-30 decembrie, în oraş au fost executate mai multe lucrări de deszăpezire şi întreţinere a spaţiului public după instalarea condiţiilor de iarnă, valoarea acestora fiind de peste 50.000 de lei. Permanenţa în această perioadă este asigurată de personalul ADP din primărie şi Polaris M Holding, firma de salubritate. Reprezentanţii administraţiei locale reamintesc cetăţenilor obligaţia de a-şi curăţa trotuarele, în caz contrar riscând sancţiuni.
Potrivit primăriei, “s-a acţionat pentru fluidizarea traficului şi asigurarea condiţiilor optime de circulaţie, în mai multe puncte din oraş, pe toate arterele colectoare. Din punct de vedere administrative, în acest moment nu sunt probleme deosebite în oraş”.
În perioada 27–28 decembrie 2014, s-a împrăştiat material antiderapant pe carosabil, alei şi trotuare, pe o suprafaţă totală de 3.160 mp, fiind folosită o cantitate de 360 tone de material antiderapant. De asemenea, s-a pluguit zăpada de pe carosabil pe o suprafaţă totală de 2.319 mp.
În zona pantelor şi a locurilor greu accesibile au fost amplasate 45 cutii cu material antiderapant şi au fost soluţionate sesizările din partea cetăţenilor, unde a existat acces.
În perioada 29-30 decembrie 2014, a fost împrăştiat material antiderapant pe toate străzile cuprinse în contractul de concesiune încheiat între Municipiul Alba Iulia şi SC Polaris M Holding SRL Constanţa. Primăria transmite că această lucrare a fost executată de patru ori. De asemenea, au fost pluguite străzile, această lucrare fiind executată de 3 ori.
Aceste lucrări au costat 45.788 lei, pentru împrăştiat mecanic de material antiderapant, respectiv 9.739,8 lei pentru curăţarea mecanică a zăpezii şi gheţii cu utilaj cu lamă (pluguit), în total 55.528,20 lei. Suma cuprinde valorile pentru străzile prevăzute în anexa contractului cu firma de salubrizare, pentru cele patru zile, fără sesizările de la cetăţeni sau alte situaţii neprevăzute.
Citeşte şi FOTO-VIDEO: CUM se CIRCULĂ în ALBA. „Condiţiile de iarnă” de pe AUTOSTRADĂ şi de pe drumurile judeţene şi naţionale
Materialul antiderapant folosit pentru activitatea de deszăpezire şi combatere polei este clorura de magneziu şi sare (clorură de magneziu 25% şi sare 75%).
Pe aleile din parcuri se foloseşte numai clorura de magneziu pentru a nu distruge cu sare vegetaţia.
În ceea ce priveşte obligaţiile cetăţenilor, Primăria reaminteşte că asociaţiile de proprietari, locuitorii şi agenţii economici trebuie să participe la activităţi edilitar-gospodăreşti, iar „necurăţarea zăpezii şi a gheţii imediat după depunere sau cel târziu până la ora 9.00, de pe trotuare, din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea” constituie contravenţie şi se sancţionează conform legii.
Atât SC Polaris M Holding SRL, cât şi Primăria municipiului Alba Iulia, prin serviciul AADP, asigură permanenţa, prin personalul propriu.
Graficele cu acest personal de la SC Polaris M Holding SRL şi Primăria municipiului Alba Iulia, cu numere de telefon, au fost transmise Poliţiei rutiere şi Poliţiei locale pentru rezolvarea operativă a tuturor situaţiilor ce apar pe teren, în activitatea de deszăpezire şi combaterea poleiului de pe domeniul public al municipiului Alba Iulia, mai transmit reprezentanţii administraţiei locale.
Locuitorii pot apela dispeceratul Polaris: 0372.030.606.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News