Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Deszăpezirea în Alba Iulia a costat peste 50.000 de lei pe patru zile. Primăria reaminteşte cetăţenilor să cureţe trotuarele


Publicat

DSC_0989Primăria Alba Iulia transmite că în perioada 27-30 decembrie, în oraş au fost executate mai multe lucrări de deszăpezire şi întreţinere a spaţiului public după instalarea condiţiilor de iarnă, valoarea acestora fiind de peste 50.000 de lei. Permanenţa în această perioadă este asigurată de personalul ADP din primărie şi Polaris M Holding, firma de salubritate. Reprezentanţii administraţiei locale reamintesc cetăţenilor obligaţia de a-şi curăţa trotuarele, în caz contrar riscând sancţiuni.

Potrivit primăriei, “s-a acţionat pentru fluidizarea traficului şi asigurarea condiţiilor optime de circulaţie, în mai multe puncte din oraş, pe toate arterele colectoare. Din punct de vedere administrative, în acest moment nu sunt probleme deosebite în oraş”.

În perioada 27–28 decembrie 2014, s-a împrăştiat material antiderapant pe carosabil, alei şi trotuare, pe o suprafaţă totală de 3.160  mp, fiind folosită o cantitate de 360 tone de material antiderapant. De asemenea, s-a pluguit zăpada de pe carosabil pe o suprafaţă totală de 2.319 mp.

În zona pantelor şi a locurilor greu accesibile au fost amplasate 45 cutii cu material antiderapant şi au fost soluţionate sesizările din partea cetăţenilor, unde a existat acces.

În perioada 29-30 decembrie 2014, a fost împrăştiat material antiderapant pe toate străzile cuprinse în contractul de concesiune încheiat între Municipiul Alba Iulia şi SC Polaris M Holding SRL Constanţa. Primăria transmite că această lucrare a fost executată de patru ori. De asemenea, au fost pluguite străzile, această lucrare fiind executată de 3 ori.

Aceste lucrări au costat 45.788 lei, pentru împrăştiat mecanic de material antiderapant, respectiv 9.739,8 lei pentru curăţarea mecanică a zăpezii şi gheţii cu utilaj cu lamă (pluguit), în total 55.528,20 lei. Suma cuprinde valorile pentru străzile prevăzute în anexa contractului cu firma de salubrizare, pentru cele patru zile, fără sesizările de la cetăţeni sau alte situaţii neprevăzute.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: CUM se CIRCULĂ în ALBA. „Condiţiile de iarnă” de pe AUTOSTRADĂ şi de pe drumurile judeţene şi naţionale

Materialul antiderapant folosit pentru activitatea de deszăpezire şi combatere polei este clorura de magneziu şi sare (clorură de magneziu 25% şi sare 75%).

Pe aleile din parcuri se foloseşte numai clorura de magneziu pentru a nu distruge cu sare vegetaţia.

În ceea ce priveşte obligaţiile cetăţenilor, Primăria reaminteşte că asociaţiile de proprietari, locuitorii şi agenţii economici trebuie să participe la activităţi edilitar-gospodăreşti, iar  „necurăţarea zăpezii şi a gheţii imediat după depunere sau cel târziu până la ora 9.00, de pe trotuare, din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea” constituie contravenţie şi se sancţionează conform legii.

Atât SC Polaris M Holding SRL, cât şi Primăria municipiului Alba Iulia, prin serviciul AADP, asigură permanenţa, prin personalul propriu.

Graficele cu acest personal de la SC Polaris M Holding SRL şi Primăria municipiului Alba Iulia, cu numere de telefon, au fost transmise Poliţiei rutiere şi Poliţiei locale pentru rezolvarea operativă a tuturor situaţiilor ce apar pe teren, în activitatea de deszăpezire şi combaterea poleiului de pe domeniul public al municipiului Alba Iulia, mai transmit reprezentanţii administraţiei locale.

Locuitorii pot apela dispeceratul Polaris: 0372.030.606.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Mai puțin de 100 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România. Câte persoane sunt internate pe ATI

Publicat

Autoritățile au transmis situația actualizată a infectărilor cu Sars-Cov-2 în România, în data de 18 iunie 2021. Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare strategică, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 70 de cazuri de COVID-19. 

Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.140 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
1.044.919 pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 32.212 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 887. Dintre acestea, 181 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.188.728 de teste RT-PCR și 1.335.929 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.309 teste RT-PCR (8.762 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.547 la cerere) și 11.894 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.608 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.167 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.065 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 70 de persoane.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O judecătoare cu peste 30 de ani de experiență se întoarce de la pensie pentru a profesa la Tribunalul Alba

Publicat

O judecătoare cu mai bine de 30 de ani de carieră în spate se întoarce de la pensie pentru a profesa la Tribunalul Alba. 

Mai exact, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți decretul pentru reîncadrarea în funcția de judecător la Tribunalul Alba a judecătorului Carmen-Marilena Popa.

Aceasta s-a pensionat în 2019, după mai bine de 30 de ani de magistratură. Până în anul 1998, Carmen Marilena Popa a fost procuror, iar din 1998 și până în anul 2018 a fost judecator pe secția de penal a Tribunalului Sibiu și a Judecătoriei Sibiu, până 2019 când a ieșit la pensie.

De asemenea, aceasta mai este și profesor al Faculății de Drept, din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Judecătoarea s-a întors de la pensie și va profesa pe secția de penal a Tribunalului Alba. Potrivit legii, aceasta mai poate profesa până la vârsta de 70 de ani.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un singur caz de COVID confirmat în ultimele 24 de ore, la Alba Iulia. Incidența actualizată în localitățile din județ

Publicat

A fost înregistrat un singur caz de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba vineri, 18 iunie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 21.376 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID. Dintre acestea, 20600 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 710 decese. Joi, în Alba au fost prelucrate in total 481 probe (217 la DSP si 264 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 224024.

Lista localităților cu cazuri confirmate în ultimele 24 de ore:

Alba Iulia – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,19 (anterior 0,2):

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Peste 400 de elevi din Alba au discutat cu polițiștii despre comportamentul preventiv și pericolul reprezentat de droguri

Publicat

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu, din șase licee și școli gimnaziale din județul Alba au discutat cu polițiștii și cu specialiștii în prevenirea consumului de droguri despre comportamentul preventiv și pericolul reprezentat de droguri.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 9 – 17 iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliței Județean Alba și polițiști de proximitate, alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat activități informativ – preventive în 6 unități de învățământ din județ.

Astfel, elevii Colegiilor Naționale ”Lucian Blaga” Sebeș, ”Avram Iancu” Câmpeni, ai Liceelor „Corneliu Medrea” din Zlatna, Tehnologic Silvic din Câmpeni, ai Școlilor Gimnaziale Câmpeni și ”Mihai Eminescu” Alba Iulia, au fost provocaţi la dezbateri care au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea pornografiei infantile și a traficului de persoane şi nu în ultimul rând, prevenirea riscurilor din mediul online.

Un alt subiect abordat a fost cel al consumului de droguri, iar specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia au explicat ce sunt drogurile, ce înseamnă dependența și servajul, care sunt efectele asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag, traficanții, clienții.

Recomandările au fost și referitoare la perioada vacanței de vară, iar copiii s-au implicat în discuţii şi şi-au manifestat interesul de a dobândi cunoştinţe legate de siguranţa lor.

Siguranţa tinerilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua și pe perioada vacanței.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate