Administrație
Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, trimis în judecată într-un dosar de delapidare și tăieri ilegale de arbori
Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Dumitru Alexandru Sinea, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj pentru complicitate la fals intelectual în formă continuată, complicitate la delapidare în formă continuată și tăiere fără drept de arbori.
Alături de Sinea, în dosarul de delapidare mai au calitatea de inculpați încă trei persoane: Stâncel Ioan, Mărcuș Mircea Gheorghe și Marinescu Nicolae.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Deva, în data de 6 noiembrie, iar momentan se află în stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.
Părți civile în dosarul de delapidare sunt Regia Națională a Pădurilor – Direcția Silvică Alba și Ocolul Silvic Blaj.
UPDATE: Potrivit unor informații Alba24, Mărcuș Mircea Gheorghe, trimis în judecată pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals, este consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Cluj, având o funcție de control în ceea ce privește exploatările forestiere.
În 7 octombrie, magistrații Curții de Apel Alba Iulia, au admis o cerere a procurorilor Parchetului Judecătoriei Blaj, care au cerut ca în situația în care, persoanele din dosar vor fi trimise în judecată, dosarul să se judece la o instanța din afara județului Alba. Instanța desemnată a fost Judecătoria Deva.
Potrivit unor surse judiciare, motivul pentru care s-a luat această decizie, ar fi că una dintre persoanele din dosar, ar avea o rudă apropiată la conducerea unei instanțe din Alba.
CITEȘTE ȘI: Dosarul penal în care este implicat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, se va putea judeca la o instanță din afara județului
Reprezentanții Judecătoriei Deva, au transmis pentru Alba24.ro că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj i-au trimis în judecată pe:
1. Stâncel Ioan, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– delapidare în formă continuată (5 acte materiale),
2. Mărcus Mircea Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– delapidare în formă continuată (3 acte material);
– fals intelectual în formă continuată (6 acte materiale),
– uz de fals în formă continuată (6 acte materiale),
3. Marinescu Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– delapidare în formă continuată (2 acte materiale),
– fals intelectual în formă continuată (3 acte materiale),
– complicitate la delapidare în formă continuată,
4. Sinea Dumitru Alexandru, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
– complicitate la fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale);
– complicitate la delapidare în formă continuată,
– tăiere, fără drept, de arbori
CITEȘTE ȘI: Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, REȚINUT pentru infracțiuni silvice și evaziune fiscală
Reamintim că, la sfârștitul anului 2017, în data de 12 decembrie, actualul director DSP Alba, Alexandru Sinea a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi plasat sub control judiciar, pentru a fi cercetat alături de alte șapte persoane, într-un dosar de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, cu un prejudiciu de peste 450.000 de lei.
Momentan, dosarul înregistrat pe rolul Judecătoriei Deva nu a primit un prim termen de judecată, fiind în stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.
CITEȘTE ȘI: Marea tăcere din instituțiile publice: Anchetă ”la secret” în cazul blocului din Alba Iulia unde s-a electrocutat un muncitor
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate sau judecate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News