Eveniment
Elevii cu MEDIA ZECE la ADMITERE LICEU 2019 în județul ALBA. Care sunt liceele și specializările pe care le-au ales
În județul Alba, au fost patru elevi care au avut media 10 la admitere liceu în acest an. Adică au avut notă maximă pe linie atât la Evaluare Națională, cât și în anii de gimnaziu. Au ales, pentru continuarea studiilor, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, respectiv Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” din Blaj.
La cele două licee, ultimele medii de intrare au fost 9,17 la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, specializarea Matematică-Informatică, respectiv 8.00 pe întregul liceu, iar la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” din Blaj ultima medie la specializarea Ştiinţe ale Naturii a fost 8.46, respectiv 7,32 pentru toată unitatea de învățământ.
Elevii din Alba care au obținut performanța absolută în educație, la acest moment, sunt:
Petru Bogdan Briciu – absolvent Școala Gimnazială ”Vasile Goldiș” Alba Iulia – media 10 – repartizat la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia, specializarea Matematică-Informatică
Adrian Tudor Coș – absolvent gimnaziu la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – media 10 – repartizat la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia, specializarea Matematică-Informatică
Rafail Mariș – absolvent Școala Gimnazială ”Ioan de Hunedoara” Sântimbru – media 10 – repartizat la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia, specializarea Matematică-Informatică
Ilinca Silvana Nicoară – absolventă gimnaziu la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj – media 10 – repartizată la Colegiul Național ”Inochentie Micu Clain” Blaj, specializarea Științe ale Naturii.
Rafail Mariș: ”Inițial m-am gândit să aleg seminarul teologic, ca să devin preot, nu voiam neapărat să fie HCC (Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia – n.r.). Dar având în vedere că îmi place Matematica și că pofta vine mâncând, am ales să urmez acest liceu. În timpul meu liber, prefer să citesc, dar muncesc și în grădină, tot ce este necesar în familie. Pe lângă Matematică, îmi place și Româna, compunerile, dar și științele și creația în orice formă. Cred că mă voi orienta spre o carieră de profesor sau inginer, nu m-am hotărât încă privind facultatea, poate voi alege Clujul.
Nu a fost ușor să iau 10 pe linie în anii de gimnaziu, dar am reușit. În ceea ce privește examenul de Evaluare Națională, mi-a plăcut tema primită la Română, a fost ceva mai sofisticat, la fel și la Matematică.
Cred că pentru a obține 10, este nevoie de muncă, iar la Matematică, pentru același rezultat, și de sclipire”.
Ilinca Silvana Nicoară: ”A fost greu, mai ales în clasa a VIII-a. Am încercat să îmi duc toate sarcinile la capăt, am renunțat la multe lucruri, în afara școlii și m-am concentrat pe tot ce ținea de școală. De exemplu, am fost nevoită să renunț la sport,am făcut volei până în clasa a VII-a. De asemenea, îmi plăcea să citesc mult, dar din ultimul an de gimnaziu nu am mai avut timp de lectură, ca hobby.
Am considerat întotdeauna că școala e mai importantă, că trebuie să fie pe primul loc, asta m-a motivat.
Aș vrea să îmi continui studiile la facultate, probabil în Cluj, într-un domeniu ce ține de comunicare, relaționare cu oamenii”.
Material în actualizare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News