EDUCAȚIE
EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Cum vor fi publicate rezultatele la examen. Ce trebuie să faci pentru a afla notele
Rezultatele la Evaluare Națională 2020 vor fi publicate luni, 22 iunie, până la ora 14.00, în format anonimizat, pentru prima dată în istoria examenului.
Adică fără numele și prenumele candidatului, doar cu un cod de identificare.
Citește și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică
Sunt respectate astfel prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD), fiind înregistrată o solicitare în acest sens din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, susține Ministerul Educației.
Rezultatele la Evaluare Națională vor fi disponibile AICI și la avizierele centrelor de examen.
Fiecare candidat a primit un cod unic – exemplu cod: JJ0000000 (JJ = indicativul județului). Listele cu rezultate vor cuprinde acest cod de identificare, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.
Dacă elevul pierde codul, se poate adresa școlii la care a terminat clasa a VIII-a. Unitățile de învățământ au evidența în catalogul Centrului de examen, în aplicația Evaluării Naționale, a precizat secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari.
Reamintim că peste 2.800 de elevi din Alba au participat la probele de Evaluare Națională 2020.
Evaluare Națională – Cum se depun contestații
După publicarea rezultatelor, contestațiile pot fi depuse electronic sau fizic, luni, 22 iunie, între orele 16.00 și 19.00, respectiv marți, 23 iunie, între orele 8.00 și 12.00.
Pentru depunerea contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic o declarație-tip în care menționează că au luat la cunoștință faptul că nota acordată poate fi modificată atât prin creștere, cât și prin descreștere.
Declarația-tip este semnată și de către părinți/reprezentanți legali ai elevilor.
Evaluare Națională – Cum se face evaluarea lucrărilor
Lucrările sunt corectate de 2 profesori evaluator, aflați în săli separate, ținând cont de baremul comunicat oficial. Cei 2 profesori nu sunt din școala din care provin elevii arondați centrului de evaluare. Corectarea se face în alt județ.
După validarea finalizării evaluării de către doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele acestora este mai mică sau egală cu 1 punct, notele se trec cu cerneală roșie pe fiecare lucrare în parte și se semnează.
Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de valuatori, fără rotunjire. Dacă diferența este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluator numiți de președintele comisiei.
Nota finală va fi calculată luând în considerare cele 4 note, după eliminarea celor două note/valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale.
CALENDAR Evaluare Naţională 2020:
15 iunie: Limba şi literatura română – probă scrisă
17 iunie: Matematică – probă scrisă
18 iunie: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
22 iunie: afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
22-23 iunie: depunerea contestațiilor (22 iunie: între orele 16:00 – 19:00; 23 iunie – între orele 8.00-12.00)
23-26 iunie: soluționarea contestațiilor
27 iunie: afișarea rezultatelor finale
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Alexandru
duminică, 21.06.2020 at 10:17
Dar dacă tot elevul vrea secretizare, astfel încât nici măcar profesorul nu poate cunoaște notele luate de elevii săi… De ce nu le transmiteți individual prin e-mail rezultatul fiecăruia? E de prost gust atâta tam tam cu niște liste penibile, fără numele elevilor.