Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman cere oficial REVOCAREA Avocatului Poporului. Scrisoare către președinții Camerelor, pentru audierea ei în Parlament

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a transmis joi birourilor permanente ale celor două Camere o solicitare de revocare din funcție a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului. 

Potrivit documentului, Florin Roman consideră că instituția a acționat cu ”depășirea competențelor legale și cu încălcarea Constituției în ceea ce privește declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii cu privire la la unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19, fără un temei concret”.

”În fapt, mecanismul de monitorizare a fost instituit fără a se comunica unităților sanitare actul administrativ care a stat la baza declanșării  procedurii de monitorizare.

Conform art 15 lit. b și art 33 alin (1) din Legea 35/1997, republicată, monitorizarea poate fi instituită doar de către Avocatul Poporului, fiind competența exclusiv de coordonare a activității MNPT, situație în care suspiciunile de practicare a torturii privesc o instituție a statului român.

Or, prin adresele înaintete către unitățile sanitare monitorizate la data de 4 iunie 2020 nu este stipulat actul administrativ emis de Avocatul Poporului în exercițiul atribuție de coordonare, în temeiul căruia se instituie monitorizarea unităților sanitare, ceea ce, per a contrario, conduce la concluzia inexistenței acestuia”.

Concluzia desprinsă din document este aceea că ”Renate Weber se situează în afara atribuțiilor constituționale conferite Avocatului Poporului pentru că a permis subordonaților săi declanșarea mecanismului național de prevenire a torturii fără respectarea dispozițiilor legale în materie”.

”Avocatul Poprului a indus o stare de confuzie, de natură să afecteze grav buna funcționare a sistemului sanitar în ansamblul său, infrastructură critică a statului în perioada stării de alertă” a declarat Florin Roman, care a mai adăugat că spitalele au fost obligate să afișeze procedura în derulare de ”spital aflat sub monitorizarea Mecanismului Național de Prevenirea Torturii”.

Deputatul a solicitat președinților celor două Camere sesizarea comisiilor juridice pentru audierea Renatei Weber și demiterea ei.

Foto: Facebook Renate Weber

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax