Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO | ADR Centru, la Zilele Landului Brandenburg, Germania: Promovare turistică şi proiecte de eficienţă energetică şi mediu


Publicat

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a continuat în luna iulie consolidarea relaţiilor bilaterale de parteneriat cu Landul Brandenburg, Germania. În cadrul Zilelor Landului, delegaţia ADR Centru a prezentat Regiunea Centru publicului larg din zona menţionată şi a discutat cu omologii germane despre proiecte de eficienţă energetică şi protecţia mediului.

În 5 si 6 iulie, la Brandenburg, au avut loc spectacole de teatru, întâlniri între experţi pe probleme tehnice specifice, dar şi deschiderea unei expoziţii. În întâlnirea cu delegaţia ADR Centru, ministrul preşedinte al Landului Brandenburg, dr. Dietmar Woidke, s-a arătat încântat de modul în care a evoluat parteneriatul dintre aceste două regiuni europene, pe parcursul a 13 ani.

Organizarea manifestărilor comune româno-germane de la începutul acestei luni a reprezentat şi o oportunitate pentru reprezentantul pentru chestiunile de parteneriat bilateral dintre Landul Brandenburg şi Regiunea Centru, dr. Birgit Schliewenz, să prezinte conaţionalilor săi câteva realizări din ultimii ani în acest cadru comun. Astfel, unul dintre evenimentele care au precedat Zilele Landului a fost spectacolul tinerilor de la Şcoala “Sfântul Iosif” din Alba Iulia, desfăşurat în faţa unei asistenţe de peste 300 de spectatori, în sala Kutschstall din Potsdam, capitala landului german. Aici, elevi de la şcoala albaiuliană, împreună cu colegii lor din Brandenburg, în special din oraşul Cottbus, au pus în scenă, exclusiv în limba germană, mai multe piese de teatru, scrise de autori germani. Este pentru prima dată când, în landul german, se realizează un astfel de parteneriat cultural cu o ţară din sud-estul Europei. Manifestarea a avut loc în cadrul unui festival denumit ”Întâlniri între generaţii”, care a prefaţat Zilele Landului Brandenburg Spremberg-2014.

Participarea la evenimentul din Spremberg dedicat publicului larg nu a avut doar un rol de informare şi promovare a oportunităţilor turistice, ci şi de pregătire a unor noi teme pentru dezvoltarea de proiecte regionale bilaterale, finanţate din fonduri europene. În acest context, experţi ai ADR Centru au discutat cu omologii lor germani despre teme actuale, în special referitoare la eficienţa energetică şi protecţia mediului. Prin proiectul RenErg-EuReg, derulat în comun de regiunile europene Brandenburg şi Centru, regiunea a devenit prima din România care şi-a realizat propria strategie regională în domeniul eficienţei energetice şi a utilizării resurselor regenerabile. Acest proiect a fost continuat cu succes doar de ADR Centru, care, prin proiectul ENESCOM, a susţinut diseminarea informaţiilor referitoare la obiectivele energetice pentru anul 2020, respectiv pentru reducerea emisiilor poluante, inclusiv prin consolidarea la nivel regional a ”Convenţiei Primarilor”. Din acest punct de vedere, din anul 2012, este de notat faptul că ADR Centru este singurul punct de contact din România cu DG Energy, pe această problematică, de conştientizare a edililor pentru eficienţa energetică.

Discuţiile cu expertii germani au vizat, de această dată, utilizarea cunoştinţelor dobândite prin proiectele anterioare, în domenii ca managementul apelor şi al deseurilor, reducerea efectelor poluării, amenajările forestiere şi hidrologice, extinderea agriculturii ”bio” şi utilizarea eficientă a deşeurilor în producerea de energie. ADR Centru a prezentat potenţialilor parteneri germani rezultatele proiectelor regionale în domeniul utilizării eficiente a materialului lemnos, de promovare a stilului de viaţă sanatos şi dezvoltare a industriei alimentare şi a serviciilor legate de aceasta, pe baza unor produse ecologice, precum şi de planificare şi dezvoltare rurală pe principiile geomaticii – utilizarea tehnologiilor geo-spaţiale de localizare, identificare şi exploatare raţională a resurselor agricole. Pe scurt, germanii au fost informaţi despre progresele realizate în proiectele IdWOOD, PromoBio, I4Food şi GrisiPlus, dar a fost prezentată şi reţeaua de sprijin a IMM, parte a Europe Enterprise Network, creată prin proiectul BisNET Transylvania. Silke Görlich şi Michaela Baller, reprezentând Institutul de Cercetare CeBRA din Brandenburg, au precizat că proiectele ADR Centru reprezinta noutăţi chiar şi pentru anumite zone din Brandenburg şi au subliniat faptul că vor pregăti spre finanţare din fonduri europene un proiect prin care să fie valorificată relaţia om-natură-progres, în sensul utilizării mai bune a resurselor locale, proiect care să fie derulat în parteneriat între instituţii administrative şi de cercetare din cele două regiuni, prin care să se creeze o strategie regională de management a factorilor de mediu, adaptată specificului local.

Luni, 7 iulie, în ultima zi de lucru a delegaţiei Regiunii Centru în Brandenburg, a avut loc deschiderea oficială, în clădirea Cancelariei de Stat a landului, a expoziţiei ”Toleranţă şi multiculturalismul în două regiuni partenere din Germania şi România”. Această expoziţie este organizată de Forumul de Cultura German, în cooperare cu Landul Brandenburg, prin activitatea responsabilului cu parteneriatul pentru Regiunea Centru din România, beneficiind de sprijinul ADR Centru. Manifestarea este susţinută de către Centrala Naţională Brandenburg pentru formare politică şi plasează cele doua regiuni în centrul discutiilor europene actuale. Vernisajul expozitiei a avut loc la inceputul lunii iunie 2014, la Ambasada Romanei din Berlin. Cand doua culturi se intalnesc pentru prima oara, se remarca in primul rand diferentele. Expozitia de fata isi propune sa aprofundeze datele istorice si dezvoltarea bilaterala din ultimii ani. Raspunsurile la intrebarile privind devenirea istorica si economico-sociala a celor doua regiuni corespund diferitelor perspective prin care sunt analizate temele precizate anterior, dar participantii la vernisaj au descoperit similitudini surprinzatoare intre Landul Brandenburg si Transilvania, in special Regiunea Centru, cu judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. La deschiderea expozitiei din Potsdam au participat secretarul de stat pentru Infrastructură, Rainer Brettschneider, care sustine activitatea Birgitei Schliewenz în Romania, alte persoane cu responsabilitate din administratia landului, iar moderator a fost Thomas Braune, purtatorul de cuvant al Cancelariei de Stat. Regiunea Centru a fost reprezentata de Nicolae Mărginean, şef Serviciu Relaţii Publice din cadrul ADR Centru.

”Parteneriatul dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg a fost demarat in 2001, fiind consolidat de-a lungul timpului prin dezvoltarea unor proiecte comune, prin vizite oficiale ale factorilor de decizie politica si delegatii ale oamenilor de afaceri. Cancelaria de Stat a acestui land a sustinut activ eforturile noastre de dezvoltare, pentru a impulsiona activitatile si proiectele comune derulate in regiunea noastra. Pe langa experienta administrativa a Landului Brandenburg, Regiunea Centru a mai beneficiat, in urma acestui parteneriat, si de un avantajos schimb de bune practici. Acum, in 2014, vedem cum cooperarea se ramifica pe multe paliere. Prin cultura, in piese de teatru si schimburi de cunostinte intre tineri, prin proiecte europene, prin preluarea modelului german de profesionalizare, prin proiecte europene bilaterale si multe altele. Turismul este atractia noastra principala, dar germanii deja stiu ca aici avem si oportunitati excelente de investitii, iar o expozitie in cea mai importanta cladire oficiala a landului aduce o mare valoare parteneriatului nostru. Chiar daca in cadrul expozitiei sunt abordate si subiecte sensibile ale coabitarii europene, unul dintre ele fiind toleranta si buna convietuire, sunt abordate si alte aspecte, ca drepturile omului si protectia minoritatilor, gestionarea monumentelor si personalitatilor istorice, precum si relatia intre om si mediul inconjurator. Prin toate actiunile pe care le-am desfasurat sau le-am sprijinit in aceasta perioada am dorit sa oferim cetatenilor raspunsuri despre evolutia regionala europeana si de a stimula privitorii spre noi provocari, pentru a asigura o dezvoltare echilibrata a Regiunii Centru”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

STUDIU: Ochii deţin cheia adevăratei vârste biologice. Informaţiile oferite de retină despre corpul uman

Publicat

Un nou studiu spune că retina poate fi capabilă să ne ofere o modalitate ușoară, neinvazivă, de a determina vârsta biologică adevărată a corpului uman, care poate sau nu oglindi vârsta cronologică. 

Studiul a analizat peste 130.000 de imagini retiniene din eşantioane date de persoanele care participă la BioBank din Marea Britanie, un studiu guvernamental pe termen lung, cu peste 500.000 de participanţi din Regatul Unit cu vârste cuprinse între 40 şi 69 de ani. Folosind un model de învăţare profundă, care este o formă de învăţare automată, cercetătorii au estimat o „diferenţă de vârstă retiniană” între sănătatea biologică reală a ochiului şi vârsta persoanei de la naştere, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Studiul a constatat că a existat o creştere cu 2% a riscului de deces din orice cauză pentru fiecare an de diferenţă între vârsta reală a unei persoane şi vârsta biologică mai înaintată identificată în ochi.

Decalajele mai mari de trei, cinci şi 10 ani între vârsta reală şi vârsta biologică măsurată din retină au fost asociate semnificativ cu un risc cu până la 67% mai mare de deces din cauza unor boli specifice, chiar şi după luarea în considerare a altor factori, cum ar fi hipertensiunea arterială, greutatea şi diferenţe de stil de viaţă, cum ar fi fumatul.

„Folosind un algoritm de învăţare profundă, computerul a reuşit să determine vârsta pacientului dintr-o fotografie color a retinei cu o acurateţe destul de bună”, a spus dr. Sunir Garg, purtător de cuvânt clinic al Academiei Americane de Oftalmologie şi profesor de oftalmologie la Wills Eye Hospital din Philadelphia, care nu a fost implicat în studiu.

Au existat două grupuri de boli pentru care modelul nu a reuşit să prezică în mod semnificativ un risc crescut de deces: boli cardiovasculare şi cancer. Acest lucru ar putea fi cauzat de un număr mai mic de astfel de cazuri în populaţia studiată, au spus cercetătorii, sau îmbunătăţirii tratamentelor pentru cancer şi boli de inimă.

„Vor trebui efectuate seturi de date mai mari pe populaţii mai diverse, dar acest studiu evidenţiază că testele simple, neinvazive ale ochiului ne-ar putea ajuta să educăm pacienţii cu privire la sănătatea lor generală şi, sperăm, că vor fi utile pentru a-i ajuta pe pacienţi să înţeleagă schimbările pe care le pot face să-şi îmbunătăţească nu doar sănătatea ochilor, ci şi sănătatea lor generală”, a scris Garg.

„Retina oferă o „fereastră” unică şi accesibilă pentru a evalua procesele patologice care stau la baza bolilor vasculare şi neurologice sistemice care sunt asociate cu riscuri crescute de mortalitate”, a scris autorul studiului, dr. Mingguang He, profesor de epidemiologie oftalmică la Universitatea din Melbourne şi Centrul pentru Cercetarea Ochilor din Australia. Studiul a fost publicat marţi în British Journal of Ophthalmology.

Ce afecţiuni arată ochii

Ochii pot oferi o „fereastră spre suflet”, aşa cum spun poeţii, dar au şi multe de spus despre starea de sănătate.

Ochii uscaţi pot fi un semn al poliartritei reumatoide. Nivelurile ridicate de colesterol pot determina formarea unui inel alb, gri sau albastru în jurul părţii colorate a ochiului, numit iris.

Un inel auriu-cupru care înconjoară irisul este un semn cheie al bolii Wilson, o tulburare genetică rară care face să se acumuleze cuprul în creier, ficat şi alte organe, încetinind otrăvirea organismului.

Leziunile vaselor de sânge din spatele ochiului, numite retină, pot fi semne precoce ale leziunilor nervoase din cauza diabetului, hipertensiunii arteriale, bolilor coronariene, chiar şi cancerului, precum şi glaucomului şi legate de vârstă.

Verificarea semnelor de boală este un motiv esenţial pentru care medicul dilată ochii pentru a cerceta adânc în profunzimile lor la examenele anuale oftalmologice.

sursa: Mediafax.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișării, împotriva fricii și izolării. Cât bine poate face o îmbrățișare de 10 secunde

Publicat

Îmbrățișarea este unul dintre cele mai simple moduri de a arăta afecțiune. Ziua Internațională a Îmbrățișării, sărbătorită la nivel mondial pe 21 ianuarie, își propune să încurajeze oamenii să se îmbrățișeze mai mult, asta, atenție, indiferent dacă cunosc persoana respectivă sau nu.

Ziua Națională a Îmbrățișării îi ajută și pe oameni să-și înțeleagă emoțiile, deoarece îmbrățișarea face ca sentimentul să fie o practică mai acceptată și le permite oamenilor să se conecteze unii cu alții la un nivel mai intim.

Sărbătoarea a apărut pentru prima dată în Statele Unite, în anul 1986, iar în scurt timp s-a răspândit în toată lumea.

De ce sunt benefice îmbrățișările: 10 secunde de strâns în brațe, scade nivelul stresului

Ziua Îmbrăţişărilor este marcată în data de 21 ianuarie pentru că studiile arată că aceasta este una dintre cele mai deprimante perioade ale anului. Adică este perioada când avem cea mai mare nevoie de îmbrățișări.

Psihologii susţin că oamenii au nevoie de îmbrăţişări pentru că acestea exprimă afecţiune, siguranţă şi confort sufletesc. Mai mult, studiile arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate. Ele ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă.

Alte studii indică gesturile de afecţiune drept benefice pentru a combate stresul şi oboseala, şi pentru a lupta contra infecţiilor şi a depresiei.

Potrivit unui raport publicat de jurnalul Comprehensive Psychology, doar 10 secunde de îmbrăţişare scad presiunea sanguină şi nivelul hormonului stresului.

Mai populare sunt, recent, campanile “free hugs”, iniţiate mai ales de studenţi sau alte categorii de tineri. Sunt menite să inspire bucurie, bunătate şi apropiere între oameni.

Îmbrățișarea este o formă de a ne arăta sprijinul; îi face pe oameni fericiți, arată compasiune și înțelegere, iar îmbrățișarea arată că emoțiile sunt normale.

Copiii iubesc în special această sărbătoare, deoarece ei sunt, în general, cei care îmbrățișează cel mai mult oamenii și nu se tem să-și arate emoțiile.

Într-o societate care pare rece și nepăsătoare, există o mulțime de locuri care au multă speranță în ele; Ziua Națională a Îmbrățișării este doar un exemplu al acestei speranțe.

Din punct de vedere istoric, ziua a fost concepută pentru ca mai mulți oameni să-și arate public emoțiile și să se simtă confortabil cu acest fapt.

Era nevoie ca indivizii să se deschidă către ceilalți din societatea lor și să arate cum se simțeau. Odată cu apariția internetului, însă, Ziua Națională a Îmbrățișării a evoluat.

Care e cel mai bun mod de a sărbători

Cel mai bun mod prin care poți sărbători această sărbătoare este îmbrățișând oamenii! Îmbrățișează-ți mama, tatăl, bunicii, copiii – îmbrățișează-i pe toți cei pe care îi cunoști. Dacă ești mai îndrăzneț în ceea ce privește emoțiile tale, îmbrățișează-i chiar pe oamenii din cartierul tău.

Cel mai probabil, vor exista oameni dispuși să ofere îmbrățișări înapoi, deoarece această zi este despre răspândirea iubirii.

În cele din urmă, poate doriți să creșteți gradul de conștientizare cu privire la importanța acestei zile și să le trimiteți articolul și prietenilor voștri.

Rețineți: este o oportunitate de a renunța la frică și izolare și de a ne uni ca și comunități.

Foto: Pixabay – InstagramFOTOGRAFIN

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Sute de locuri de muncă în Europa pentru români. Lista ofertelor de job-uri din Germania, Franța, Norvegia, Estonia sau Finlanda

Publicat

eures locuri munca strainatate

Românii care vor să se angajeze în Europa, au acum la dispoziție 392 locuri de muncă, prin intermediul reţelei EURES România. Astfel Germania pune la dispoziția românilor 272 de locuri de muncă  plătite cu salarii cuprinse între 1600 și 3500 de euro pe lună.

Norvegia a publicat oferte pentru 96 de joburi, firmele din Franța caută să angajeze 7 români, Estonia a publicat 8 locuri de muncă, Finlanda caută 5 muncitori, Polonia- 3 locuri de muncă, iar Olanda oferă un loc de muncă.

În Germania se caută:

 • – 3 posturi de lucrător în amenajarea expozițiilor și a magazinelor cu un salar de 24,50 euro brut/ oră , cu contract permanent, cazare la hotel, curs de limba germana finanțat.

 • – tâmplar (fabricare și asamblare mobilier de expoziție și de magazin; magaziner – cunoștințe de limbă germană (scris și vorbit)
 • – operator mașini și sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor și a materialelor plastice);
 • – muncitor în construcții;
 • -maistru în construcții;
 • -lucrător în construcții de beton/beton armat;
 • -lucrător în producția și prelucrarea sticlei/fabricarea fibrei de sticlă;
 • -tăietor de carne și lucrător în producție;

În Norvegia sunt disponibile 96 locuri de muncă:

 • tâmplar,
 • faianțar,
 • mecanic auto,
 • betonist schelar;
 • electrician,
 • șofer autobuz,
 • vopsitor auto,
 • vopsitor,
 • șofer,
 • agent curățenie.

Estonia, 8 locuri de muncă pentru:

 • sudor,
 • tăietor lemne,
 • mecanic auto;

Franța, 7 locuri de muncă pentru:

 • – farmacist, cu un salariu de 3500 de euro/ luna ( în funcție de experiență)

 • sudor,
 • mecanic utilaje agricole;

 • Finlanda caută 5 muncitori în industria alimentară;
 • Polonia, 3 locuri de muncă: măcelar abator vită;
 • Olanda caută un tâmplar.

Persoanele interesate de locurile de muncă disponibile, pot intra pe site-ul anofm.ro/eures pentru a vedea detalii despre fiecare loc de muncă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zodia Vărsătorului, 20 ianuarie -18 februarie: personalitate, noroc, boli, compatibilitate. Personalități din această zodie

Publicat

Din data de 20 ianuarie până în 18 februarie este Zodia Vărsătorului. Este o zodie masculină, marcată puternic de originalitate şi de libertate. Dominată de planetele Saturn şi Uranus, simbolizează priceperea şi înţelepciunea.

Numeroase celebrităţi ale lumii sunt născute în Vărsător ori au ascendent în această zodie.

Vezi ce spun astrologii despre Vărsător în Horoscop 2022

Zodia Vărsătorului, Aquarius în limba latină, este cea de-a 11-a pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii), iar ca perioadă se înscrie între 20 ianuarie şi 18 februarie.

Astrologia este cea care îl priveşte pe om plecând de la coordonatele naşterii sale (dată, oră, loc) în relaţie cu poziţiile aştrilor în acel moment. Zodiacul reprezintă un traseu format de destinul grupurilor de stele. Acest drum este ruta ciclică pe care o parcurg Soarele şi planetele.

Zodia Vărsător: de la schimbare la excentricitate

Cei născuţi în această zodie au ca trăsătură dominantă dorinţa de schimbare, de modernitate, mergând până la excentricitate. Intelectual din fire şi un neconvenţional prin definiţie, căutând o permanentă legătură cu lumea, potrivit acvaria.com, poate fi un lider şi un organizator excelent, fiind mereu cu un pas înaintea semenilor săi.

Este o persoană extrem de intuitivă, simte apropierea unui pericol şi are o antipatie instinctivă pentru cei ce i-ar putea face rău.

Vărsătorul simte o nevoie acută de a-şi face prieteni cât mai mulţi şi nu suportă singurătatea. Este adulat de persoanele din preajma sa şi multe dintre acestea ar dori să se numere printre prietenii lui, dar modul său de a concepe relaţiile interumane este uneori destul de deranjant, întrucât are tendinţa de a cere mult prea mult.

El, însă, nu se va schimba pentru nimeni, trebuie să-l accepţi aşa cum este sau să renunţi la prietenia sa, potrivit eastrolog.ro.

Zodia Vărsător: La ce boli sunt predispuși nativii

Nativul din Vărsător este predispus la boli ale inimii, spatelui, circulaţiei sanguine (în special varice). Este vulnerabil la schimbările de vreme şi are nervi sensibili. Aceşti nativi au nevoie de o dietă bogată în magneziu, pentru a-şi susţine sistemul nervos şi inima. Ori de câte ori au probleme de sănătate, pot apela cu încredere la metode alternative de terapie (acupunctură, bionergoterapie, reflexoterapie), care, în cazul lor, dau rezultate rapide.

Vărsător: elementele specifice zodiei

 • Piatra mistică – ametistul, granatul
 • Ziua norocoasă – miercuri
 • Numerele norocoase – 4 şi 8
 • Culori norocoase – tentele pastelate de albastru şi verde
 • Simţul cel mai dezvoltat – mirosul
 • Alimente benefice – fructe, ceaiuri din frunze şi fructe, carne de pasăre, carne din zona membrelor inferioare ale unor animale, crudităţi

Bărbatul din zodia Vărsător

Bărbatul născut în această zodie este indulgent, neîncrezător în perfecţiune, intuitiv, perseverent, sociabil, enigmatic, descurcăreţ, imprevizibil, fără prejudecăţi, novator, dornic de avansare, dar dezinteresat din punct de vedere material, atent şi sensibil.

În căsnicie, ceea ce contează pentru el este ca soţia să-i fie o adevărată prietenă. Dorinţa de libertate şi insubordonare, provoacă bărbatului tendinţe spre celibat.

Modul de viaţă independentă continuă şi după căsătorie, motiv pentru care partenera trebuie să fie îngăduitoare, revenindu-i în sarcină totalitatea problemelor gospodăreşti. Bărbatul Vărsător este o personalitate adesea fascinantă.

Femeia din zodia Vărsător

Femeia Vărsător este dotată cu intuiţie, generozitate, hotărâre, obiectivitate, recunoscută în general după îndemânarea care o defineşte. Ea simte permanent nevoia de a face ceva util şi pe măsura aptitudinilor pe care le are.

Este plină de farmec, mereu în avangardă, îndreptată spre tot ceea ce este nou şi original, potrivit venus.org.ro. Ştie să se distreze şi este mai atrasă de compania bărbaţilor decât de cea a femeilor. Cu toate acestea, se căsătoreşte destul de târziu.

Îşi creşte foarte bine copiii, acordându-le o mare libertate, înţelegere şi blândeţe.

Copiii născuți în zodia Vărsător

Copiii născuţi în Vărsător sunt liniştiţi şi dificili în acelaşi timp. Uneori par enigmatici, interiorizaţi, chiar excentrici.

Nu sunt întotdeauna uşor de înţeles şi au tendinţa de a se izola de părinţi, neavând încredere în capacitatea adulţilor de a le înţelege gândurile iscoditoare şi permanent alertate de câte un lucru nou.

Iubesc natura, animalele şi adoră jucăriile mecanice, după cum menţionează copilul.ro. Îşi doresc să ajungă exploratori pe tărâmuri necunoscute, arheologi, astrologi, de regulă în domenii de avangardă.

Zodia Vărsător: Compatibilitate cu alte zodii

 • Excelentă (100%) – Vărsător, Gemeni, Balanţă
 • Bună (80%) – Berbec, Săgetător
 • Delicată, riscantă (60%) – Taur, Scorpion
 • Dificilă, dar interesantă (50%) – Leu
 • Dificilă, cu datorii karmice (20%) – Fecioară, Rac
 • Nerecomandabil (10%) – Peşti, Capricorn

Personalităţi române născute în zodia Vărsător:

Pavel Bartoş, Petru Creţia, Ileana Mălăncioiu, Ecaterina Szabo, Stela Enache, Badea Cârţan, Ion Cristinoiu, Cătălin Măruţă, Narcisa Suciu, Alexandru Mironov, Camil Ressu, Oana Pellea, Marin Moraru, Nicolae Breban, Ştefan Iordache, Cătălin Crişan, Delia Matache, Victor Rebengiuc, Dan Puric, Iosif Sava etc.

Personalităţi străine născute în zodia Vărsător:

Paul Allen, John Hurt, David Wark Griffith, Derek Walcott, Placido Domingo, Benny Hill, Gertrude Elion, Arthur Lewis, Daniel Auteuil, Paul Newman, Nick Mason, Nicolas Sarkozy, Oprah Winfrey, Phil Collins, Franklin Delano Roosevelt, Justin Timberlake, Nick Nolte, Joe Pesci, Boris Pasternak, Franco Zeffirelli. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate