Connect with us
Advertisement

Eveniment

FOTO: De ce au survolat Alba Iulia, avioanele și elicopterele de luptă. Cine au fost musafirii Colegiului Militar Mihai Viteazul

Publicat

Reprezentanții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au lămurit prezența aeronavelor militare care au brăzdat miercuri cerul municipiului Alba Iulia.

Reamintim că mai multe avioane de luptă din dotarea Armatei Române au survolat municipiul Alba Iulia, la o distanță relativ mică față de sol. 

Este vorba despre mai multe formații de aeronave MIG 21 LANCER și elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii”, care au zburat la joasă înălțime deasupra orașului. În același timp, la sol, reprezentanții Forțelor Aeriene Române s-au întâlnit cu elevii colegiului militar.

Aceștia au venit în fața liceenilor cu informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar universitar și postliceal subordonate Statului Major al Forțelor Aeriene.

În milocul liceenilor s-au aflat și doi dintre absolvenții promoției 2010, căpitanii Silviu Sân și Cristian Murgu, ambii în prezent piloți la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii.

Evenimentul important din viața colegiului a fost dublat de prezența aeronavelor militare.

Postarea reprezentanților Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

”Elevii din clasele a XII-a și a XI-a, aflați în fața unei decizii importante în viață, aceea de a-și alege o carieră în Armata României, s-au întâlnit cu reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române, pregătiți să-i consilieze în construirea unei identități profesionale realiste.

Militari care au deja o carieră frumoasă în cadrul Forțelor Aeriene, tineri aflați încă la început de drum sau studenți care încă se pregătesc pentru profesia pe care și-au ales-o, au venit în fața liceenilor cu informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar universitar și postliceal subordonate Statului Major al Forțelor Aeriene, cu experiențele acumulate atât în carieră cât și în viața personală, dar și cu sfaturi pentru a-i ajuta pe elevi să facă alegerea cea mai potrivită pentru ei, ținând cont de calitățile, aptitudinile și valorile fiecăruia.

Au poposit în colegiul militar albaiulian, subordonat Forțelor Aeriene Române, comandor Cristian Manolachi, comandor Iulian Bălțătescu și comandor (r) Marcel Clițan reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Aeriene, reprezentanți ai Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii, ai Regimentului 74 PATRIOT, Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, Grupului 3 Cercetare și Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie și ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, comandor (r) lector universitar Jănel Tănase însoțit de 16 studenți de la toate specialitățile.

Foști elevi ai colegiului, în vizită. Printre ei, doi piloți

S-au reîntors în colegiul în care au început aventura formării lor ca viitori militari ai Armatei Române și în mijlocul foștilor colegi, absolvenții promoției 2019, în prezent studenți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: student plutonier adjutant Nicolae Bodea, student plutonier major Ilișca Coman, studenții sergent major Aronel Andreoiu, Bogdan Cîmpean, Horațiu Creț, Andrada Ilie, Cătălin Pleșa și Bogdan Pripon, studenții sergent Alexandru Lazăr, Bogdan Lupu, Mihai Moldovan, Adriana Ristea și Raluca Șerban, alături de colegele student sergent Mălina Bălănică, Ruth Drăgușin și Bianca Tudose.

În milocul liceenilor s-au aflat și doi dintre absolvenții promoției 2010, căpitan Silviu Sân și căpitan Cristian Murgu, ambii în prezent piloți la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii.

Vezi și VIDEO: Cum arată și ce face F-35, avionul pe care vrea să îl cumpere România. Este cea mai avansată mașinărie de zbor din lume

Întâlnirea față în față cu militarii din cadrul Forțelor Aeriene a fost fructificată la maximum de către licenii militari, aceștia discutând despre specificul fiecărei arme din cadrul acestei categorii de forțe, pașii pe care trebuie să îi parcurgă, dar și oportunitățile și posibilitățile oferite de o carieră militară în cadrul Forțelor Aeriene Române.

„Priviți cât mai sus, aveți încredere în voi și concentrați-vă pe ceea ce este important! Rezultatele nu vor întârzia să apară și cu siguranță veți atinge cele mai mari țeluri!”, a fost mesajul celor prezenți, pentru elevii militari.

În cadrul întâlnirii, doamna director adjunct, profesor Dorina Trifon, a primit din partea șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, domnul general-locotenent Viorel Pană, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, în semn de apreciere deosebită a profesionalismului manifestat în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredințate și rezultatele meritorii obținute în activitatea profesională desfășurată în Forțele Aeriene.

Activitatea s-a încheiat la „înălțime”, deasupra colegiului militar au survolat formații de aeronave MIG 21 LANCER și elicoptere IAR 330 PUMA SOCAT din cadrul Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement