Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Garda Romană de la Apulum, personajele istorice şi războinicii daci au vizitat şase şcoli din Alba. Le-au prezentat elevilor o lecţie „vie” de istorie

Publicat

Elevii de la şase şcoli din judeţul Alba au putut vedea „live” în această săptămână tehnica militară romană și dacică şi secvenţe de luptă, războinicii daci, dar şi o parte din personajele istorice. Aceştia le-au ţinut o lecție vie de istorie la școlile din Vințu de Jos, Ciugud, Berghin, Micești, Ighiu și Galda de Jos.

Copiii din mediul rural aua vut ocazia să vadă pe viu prezentările de armament și tehnică militară romană și dacică, dar și mici secvențe de confruntări daco-romane. Această lecţie vie le-a fost „predată” la toate evenimentele din oraş, de către personajele istorice – Regina Maria, Regele Ferdinand și primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican, legionarii de la Garda Romană Apulum şi războinicii daci, dar pentru copiii din mediul rural a fost o surpriză plăcută şi totodată un cadou de sărbători.

Toate cele prezentate la școlile din Vințu de Jos, Ciugud, Berghin, Micești, Ighiu și Galda de Jos fac parte dintr-un program creat de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia şi apreciat de turiștii prezenți vara aceasta în Cetatea Alba Carolina.

Soldații romani și daci, dar și personajele istorice sunt interpretate de angajați ai muzeului albaiulian şi de voluntari.

Această manifestare a fost gândită ca un cadou de sărbători este oferită de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Societatea de Transport Public Alba Iulia, Asociația Culturală Apulum Reenactment, Asociația Prietenii Muzeului și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax